wpid-20141025_143919.jpgSpelend leren, daar draait het om! Dit staat op de voorkant van de informatie-folder die ik gekregen heb van Oefenenvoorschool.nl. Kennen jullie Loco nog, van toen jullie zelf klein waren? Al 40 jaar is dit namelijk de allerleukste manier om de belangrijkste vaardigheden spelenderwijs te oefenen. Dat dit het meest gebruikte leerspel op de basisschool is, blijkt wel op het moment dat ik Loco Mini op tafel leg: “Mama, dit doe ik op school ook altijd!”. Zelfs de film die opstaat moet op pauze, want meneertje wil eerst in alle rust Mini Loco spelen.

wpid-20141025_143532.jpgMijn kleine vriend kan helaas nog niet lezen, maar letters herkennen gaat al best aardig. Met wat hulp kwam hij er dan toch nog best rap achter welk woord er stond. De opdracht waarbij je moest zoeken naar welke plaatjes bij elkaar horen wist hij in een heel hoog tempo af te ronden. Eventjes het bakje dichtklikken en omdraaien en ja hoor; alles klopt! Trots als een pauw holde hij naar mijn vriend toe om dit grote nieuwe te delen. Normaal gesproken is zijn concentratie niet zo heel erg lang vast te houden, maar ik merkte dat dit spel hem toch motiveerde om door te gaan. Op school moet hij uiteraard ook verschillende opdrachten doen en mag hij ook niet eerder stoppen dan dat het klaar is. Ik ben blij met Loco Mini, hebben we weer wat leuks te doen wat ook nog eens educatief is!

Loco
Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes. Leuk om te spelen op school én thuis en zo spelenderwijs te leren over rekenen, taal en lezen, maar ook over landen, verkeer en nog veel meer. Al dan niet rondom een karakter dat centraal staat, zoals Dikkie Dik, Sesamstraat en Dora & Diego.

Loco groeit met je mee
De kleurrijke opdrachtenboekjes over allerlei onderwerpen zijn los te verkrijgen, zodat er iedere keer wel wat nieuws te ontdekken valt. En met Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi is er voor iedereen tussen de 2 en 12 jaar een passende editie van Loco.

Bekijk het zelf!wpid-20141025_140559.jpg
De speler speelt het spel door met het beantwoorden van een vraag een blokje op het bijbehorende plaatje te leggen. Zijn de antwoorden inderdaad juist? De speler komt daar snel genoeg achter door te controleren of het figuur op de achterkant van de blokjes klopt. Dit figuur moet overeenkomen met het figuur dat je ziet staan bij de opdracht in het boekje.

Oefenen voor school
Oefenenvoorschool.nl
is een webshop met hulpmateriaal, educatieve spellen en oefenboeken om thuis extra te oefenen voor school. De materialen en spellen die ze verkopen sluiten aan bij de leerstof van het basisonderwijs. Oefenenvoorschool.nl is opgericht door leerkrachten uit het basisonderwijs.

Het leren op de basisschool verloopt niet bij ieder kind op dezelfde wijze. Het ene kind ontwikkelt zich snel, de ander heeft meer tijd nodig. Soms adviseren leerkrachten om ook thuis te oefenen voor school, of gebeurt dit op uw eigen initiatief. Met oefenmateriaal van Oefenenvoorschool.nl is uw kind op een speelse en leerzame wijze bezig met schoolse vaardigheden.

wpid-20141025_140740.jpgMet name leerlingen die moeite hebben op de lagere school hebben baat bij extra herhaling thuis. Als uw kind een achterstand heeft voor bijv. rekenen, dan is een uurtje rekenen op school te weinig om die achterstand in te halen. Er zal meer tijd in het rekenen gestoken moeten worden en daarbij kunnen school en ouders samenwerken.

Sommige leerkrachten geven werkbladen mee om thuis nog eens te herhalen. Op school lukt het uw kind niet om mee te komen met de stof uit het lesboek. U kunt dan met kopieerbladen of oefenboekjes de stof nogmaals thuis doornemen, maar blijkbaar is deze optie nog een stap te moeilijk. Uw kind heeft behoefte aan concreet materiaal. De missie van Oefenenvoorschool.nl is dan ook gebaseerd op het oplossingsgericht denken.

Uiteraard is er nog een heleboel meer te koop bij Oefenenvoorschool.nl, ik raad jullie daarom aan om zelf een kijkje te nemen!

WINNEN!
Jij maakt kans op Het Basisschoolboek! Laat een reactie achter onder dit bericht voorzien van je voor- en achternaam en je maakt al kans!
basisschoolboekDeze actie is inmiddels afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.