pepp1Oke, het was eventjes spannend wat de kleine man zou vinden van “Peppa verstoppertje spelen“, want zo’n Peppa-fan is hij niet meer. Hij vindt Peppa namelijk echt iets voor kleine kindjes en dan eigenlijk ook nog eens alleen voor meisjes. Hoe dan ook, we sprongen het diepe in en begonnen met het verstoppen van de leukste big die er bestaat (althans, dat vind ik)!

Naast dat je uiteraard Peppa zelf bij het spel krijgt (waar je overigens 2 AAA alkaline batterijen in moet doen, anders zegt ze natuurlijk niks en dat is lastigpepp2 zoeken), zitten er ook 24 kaartjes in het doosje. Op deze kaartjes staan afbeeldingen van voorwerpen waar je Peppa bij in de buurt kunt verstoppen. Bijvoorbeeld achter de fruitmand, naast je pantoffels of op het bureau. Het is de bedoeling dat je een aantal voorwerpen die op de kaartjes staan ergens in de kamer neer zet en dan achter, op, of vlakbij 1 van die voorwerpen zet je Peppa dan weer neer. Het kind krijgt de kaartjes in handen (nadat het natuurlijk eventjes zijn handjes voor de ogen gedaan heeft) en kan op deze manier alle voorwerpen langsgaan, op zoek naar Peppa. Iedere 10 seconden zegt Peppa een zinnetje, zoals bijvoorbeeld “Ik ben verstopt” of “Joehoeee”, zodat het kind door middel van luisteren de locatie van Peppa kan bepalen.

Als je kleuter het spel voor het eerst speelt, gebruik dan niet meer dan 2 kaartjes. Kies kaartjes waarvan het voorwerp in de kamer makkelijk en veilig te vinden is, of zet de voorwerpen op een veilige plek in de kamer.
Na een aantal keer spelen kun je spel uiteraard moeilijker maken door meer kaartjes te gebruiken, dan wordt de uitdaging steeds groter en leuker!

De spelregels en tips zijn in niveaus ingedeeld:
Niveau 1: dreumes ( 1 – 2,5 jaar)
Niveau 2: peuter ( 2,5 – 4 jaar)
Niveau 3: kleuter ( 4 – 5 jaar)

pepp3Wij hebben gekozen voor Niveau 3, want we hebben tenslotte en kleuter van bijna 6 jaar in huis. Kleuters worden zich steeds meer bewust van hun omgeving en begrijpen steeds een beetje meer. Kinderen van deze leeftijd leren nu ook realistisch en abstract te denken en begrijpen simpele instructies. Spelenderwijs ontwikkelen kleuters in deze fase ook hun gevoel voor taal. Het is goed om dit te stimuleren. Benoem daarom samen met de kleuter de afbeeldingen op de kaartjes die bij het spel horen.

Ondanks dat het hier om Peppa gaat, is mijn kleine man dol enthousiast en was hij het er absoluut niet mee eens dat hij op een gegeven moment naar bed moest. Morgen zoeken we gewoon verder…ze heeft zich voor de nacht heeeeel erg goed verstopt!

Je kunt “Peppa verstoppertje spelen” o.a. bestellen bij bol.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.