tiptoi1De kinderen werden dit jaar met pakjesavond verwend met o.a. het Ravensburger spel “Mijn lichaam” (review) en het Ravensburger spel “De magie van het lezen”. De dag erna gingen wij gelijk aan de slag met de Tip Toi producten. Na de reviews hier op KiDDoWz en een proefexemplaar in een Duitse winkel, stonden deze producten hoog op ons verlanglijstje. Wij zijn dan ook zéér blij dat Sinterklaas ons dit gebracht heeft. “Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet.”

Productbeschrijving:

Leer lezen met de magie van het lezen van tiptoi! In verschillende moeilijkheidsniveaus lossen de spelers spannende taalopgaven op en helpen met woordenmagie en raadsels de verstrooide tovenaar Magor de stelende raaf te vangen.

Eigenschappen:

  • Introductie in het lezen: luister naar de klanken en herken de letters
  • Letters tot woorden samenvoegen
  • Tiptoi leidt de opgaven en laat de exacte uitspraak horen
  • Inhoud: 1 driedelig spelbord, 4 spelersfi ches, 1 tabel, met beginklanken, 1 tovenaarsfiguur met opzetvoet, 1 aflegbord, 9 opdrachtkaarten, 38 letterfiches.
  • Exclusief Tiptoi stift.

Productspecificaties

Niet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaar
Producttype Leercomputer
Aanbevolen leeftijd 5 – 9 jaar
Geslacht Jongens en meisjes

Leuk filmpje over Ravensburger Tip Toi:

Het is de ochtend na pakjesavond, de kinderen zijn niet meer te houden en dus moet er gespeeld gaan worden. We spelen eerst de Starter-Set “Mijn lichaam”. Wij zijn hier zeer tevreden over en de kinderen vinden het ook helemaal geweldig. In de middag maak ik de Tip Toi stift klaar voor het spel “De magie van het lezen”. Het downloaden gaat snel en zeer eenvoudig. We kunnen daardoor gelijk beginnen met opbouwen. Aangezien de 2 oudsten het spel spelen, kiezen we gelijk voor de hoogste moeilijkheidsgraad en we starten het spel.

tiptoi2De kinderen luisteren half aandachtig, gelukkig zit er een repeat knop op en deze gebruiken we met regelmaat. De jongste vangt als eerste de raaf. Ze moet op haar spelers-fiche tippen en daarna op de opdrachtenkaart. De opdracht luidt: “Nu spelen we op de magische laatjes aan de rechter zijkant van de toverkast, die je aan de onderkant van de tovervrienden ziet. Help Magor de passende spullen te vinden die in de laatjes horen. Tip op het laatje met het groene vierkantje.” De dame tipt op het laatje met het groene vierkantje vervolgens krijgt ze de opdracht: “Lees het woord hardop en tip dan op het bijbehorende plaatje in het midden van de toverkast.” Madammeke leest het woord hardop: “Fabriek”, vervolgens tipt ze op de fabriek in de toverkast, een leuke ping volgt en ze mag het opdrachtenkaartje houden. Niet veel later horen we dat de raaf ontsnapt is en ze de raaf weer moeten vangen. Om de beurt verzetten ze Magor maximaal 3 stapjes, de raaf kraait en aan de kraai (luid/zacht) kunnen we horen of de raaf dichtbij of ver weg is. Ze verzetten Magor nog een keer en dan vangt de oudste de raaf. Nu moet hij de opracht uitvoeren. De kinderen spelen vrolijk verder en ze passeren een aantal opdrachten. Doordat de opdrachten steeds verschillend zijn blijft het spel zeer interessant. Het spel wordt daarom niet opgeruimd maar nog 3 keer gespeeld. Ook dit spel is een groot succes. Ik kan niet wachten tot het volgende Tip Toi spel, stiekem hoop ik op het Tip Toi “Reis door de seizoenen”!

[bol_product_links block_id=”bol_5496a10f6fab0_selected-products” products=”1004004012410216″ name=”Tip Toi “De magie van het lezen”” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Miranda Young

3 gedachten over “Review: Ravensburger TipToi De magie van het lezen

  1. Tiptoi globe en het Engelse detective spel gekocht voor onze dochters verjaardag. Zeer teleurstellend! Het spel werkt maar voor 50%!!! Zowel bij de globe als bij het Engelse dedectivespel reageert de pen niet als je over een symbool gaat. Inmiddels het spel omgeruild en het nieuwe spel doet het helaas nog slechter. Spel heeft heeft veel geld gekost en was een teleurstellende ervaring geworden. Beste mensen: advies: NIET KOPEN!!!!!

  2. Ik heb intussen vele producten van TipToi en we zijn er meer dan tevreden over. Je moet de pen rechtop houden, dus niet in schrijfhouding ivm het lezen van de “chips”. Batterijen moeten uiteraard ook goed zijn en anders toch even contact opnemen met Ravensburger. Uit ervaring weet ik dat ze daar klantvriendelijk zijn en u zeker en vast goed geholpen wordt.

  3. Mijn zoon heeft het spel de magie van het lezen 2e hands gekregen van iemand.
    Nu missen er volgens mij een paar van die letterfiches, kan iemand mij vertellen welke er allemaal in moeten zitten? Heb nu namelijk het hele alfabet behalve de R, maar wel 3x een E, 3x een A, 3x een O, 2x een i, u, n, m, p en t

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.