Sinds kort gebruiken wij de nieuwe Thule Urban Glide 2. Deze wagen is een ontzettende eyecatcher en ik heb er al een heleboel complimenten over gekregen. Kian is er ook blij mee, want hij vindt het nog niet zo heel fijn als hij gigantische stukken moet lopen. En het is gewoon ook handiger om hem in de wagen te zetten tijdens het shoppen, of een langere wandeling. Je kunt de Urban Glide 2 al vanaf de geboorte gebruiken met een Thule Bassinet of adapter voor een autostoeltje (dit wordt apart verkocht en zit niet inbegrepen).

Uitstraling van de wagen
De Thule Urban Glide 2 heeft een luxe en strakke uitstraling en er zit een flinke boodschappenmand onder, wat ik zelf altijd erg prettig vind. Meestal doe ik met de auto boodschappen, maar als ik een keertje in het centrum een fijne aanbieding zie (bijvoorbeeld voor luiers) dan kan ik dit dus op een gemakkelijke manier meenemen. Het vak is afsluitbaar met een rit en klittenband en binnenin zit hard plastic, wat ervoor zorgt dat het niet een hele grote bende wordt als er een keertje iets gaat lekken bijvoorbeeld.

De verstelbare duwbeugel zorgt ervoor dat iedereen op een ergonomische manier achter de wagen kan lopen. Indien je de stand niet op de juiste hoogte zet, kun je behoorlijk veel last krijgen van je rug. De wagen is ook gemakkelijk te gebruiken als je wilt gaan joggen mét kind, dus ook dan is het een goed plan om alles op de juiste hoogte te zetten. De band die aan de beugel hangt maak je vast aan je pols, zodat de wagen niet weg kan schieten tijdens het lopen.

De wendbaarheid van de wagen is perfect
De achterwielen zijn behoorlijk groot te noemen, maar liefst 16”. Het voorwiel is een wel een stukje kleiner en zorgt samen met de achterwielen voor een goede wendbaarheid en balans. Je kunt het voorwiel gemakkelijk vastzetten indien je dat prettiger vindt.

De Thule Urban Glide 2 is wat je noemt een echte all-terrain wagen. Het maakt niet uit op welke ondergrond je rijdt, het werkt! De wielen kunnen er gemakkelijk worden afgehaald als ze schoon moeten worden gemaakt. De reflectiestrepen die erop zitten zorgen voor een betere zichtbaarheid, ook altijd prettig.

Remmen doe je gewoon met één hand
De geïntegreerde, met één hand bedienbare, draairem regelt de snelheid op heuveltjes (of in de bergen natuurlijk, al hebben we die hier niet zoveel), maar is ook erg handig als je plotseling moet remmen, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Overigens zit er ook nog een “normale” rem op de wagen, gewoon onderop. Deze gebruik je bijvoorbeeld als je de wagen ergens moet parkeren. Ik zet zelf altijd de wagen op de rem als ik ergens stil ga staan…moet er niet aan denken dat de wagen ineens de straat op rijdt oid.

Opvouwen ook met één hand
Het opvouwen van de wagen doe je ook met één hand en dat vind ik zelf ideaal. Ik ben vaak alleen op pad en soms heb ik Kian vast met mijn ene hand…en dan moet ik met de andere de wagen inklappen.. nou dat lukt dus gewoon! Uiteindelijk blijft er een redelijk klein pakketje over dat je met gemak in de auto legt. Ook in een kleine auto, zoals die van mij lukt dat prima. Wel haal ik de achterwielen er altijd af, dat scheelt ruimte. Ik leg ze dan gewoon boven op de wagen, zodat het niemand in de weg ligt.

Zonnekap met verschillende standen
De kap heeft verschillende standen en indien je de rits openmaakt kun je hem zelfs nog een stuk extra verlengen. De ventilatieroosters zorgen voor optimale comfort voor je kind. De kap biedt verder ook nog bescherming tegen de zon en de wind. Toen het laatst zo koud was, zat Kian heerlijk beschermd onder de kap en daardoor had hij geen last van de wind. Bovenop zit een kijkvenster, dus je kunt altijd zien wat je kind aan het doen is.

Het zitje
Zet met gemak het zitje achterover (weer met 1 hand…wie heeft er eigenlijk nog twee handen nodig he?). Als je kind eventjes een dutje wil doen, dan kan dat dus! Verder heeft het zitje een vijfpuntsgordel, perfect vind ik dat, want zo zit het kind goed en veilig vast. De wagen is redelijk hoog, dus het kind kan goed om zich heenkijken, wel zo gezellig.

Conclusie
Dat ik enthousiast ben over de Thule Urban Glide 2 mag duidelijk zijn. Ik ben ontzettend blij dat we deze fijne wagen hebben gekregen voor een review en dat we hem mogen houden. We hebben er tot nu toe erg veel plezier van en voorlopig gaan we hem zeker weten nog gebruiken. Het draagvermogen van de wagen is 34kg en hij weegt zelf 11.4kg. Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren; Black on Black, Dark Shadow, Thule Blue en Mars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.