wobl1Een dag na bestelling ontvangen wij in een envelop (handig omdat we niet thuis hoeven te blijven voor de postbode) de horloge in praktisch “doosje”. Gelijk is zichtbaar wat erin zit en de paarse kleur spat uit het doorzichtige beschermhoesje. Nu is het de kunst om ongestoord alles aan de horloge te ontdekken, dat ongestoord duurt dus welgeteld 1 minuut… “Mama mag ik kijken, Mama ik wil hem, mama mogen we op de Ipad, mama kun je helpen met puzzelen… “. En dan te bedenken dat dit slechts een paar voorbeelden zijn van de irritante (mag ik dat hardop zeggen?) vragen die ze me continu aan het stellen zijn. Na de vakantie is het duidelijk dat de kinderen weer helemaal in het ritme moeten komen en ze niet meer de vele individuele begeleiding van me hebben zoals een week geleden. Omdat ik gestoord blijf worden besluit ik om het een dag later nogmaals te proberen.

wobl2Een dag later haal ik de WobL (klinkt heerlijk) weer te voorschijn en ga ik er weer voor zitten. 3 kinderen zijn nu boven aan het spelen de jongste (waar de horloge voor is) zit langs me te puzzelen met de vrij irritante geluidjes (klikken met de tong, schreeuwen, gillen). Het duurt even voor ik haar rustig heb maar dan heb je ook wat! Eindelijk focus op de horloge. Er zit een duidelijke handleiding bij. Op de horloge zitten 4 knoppen “A”, “B”, “C” en”D”. In de horloge zit een batterij, de tijd en datum zijn makkelijk te installeren via de handleiding.. We komen er al heel snel en makkelijk achter dat als je een keer op de “A” drukt de cijfers, figuren en letters licht geven in het donker. Het wissen in instellen van het alarm is net zo eenvoudig, we zetten de alarm-timer op 18.15 (mijn jongste dochter weet intussen de reden (poepen) en is er iets minder blij mee). Ben benieuwd hoe het nu gaat verlopen qua tijd alarm-timer. (Na een paar uur komen we erachter dat de jongste spruit het alarm niet kan negeren, maar hinderlijk is het zeer zeker niet.)

Ondertussen lees ik de handleiding verder terwijl de horloge erlangs ligt. De verschillende functies van het horloge zijn: Weergave van datum (in maand en dag) en tijd (in uur, minuut en seconden). 8 geluiden- of trilalarmen (elk alarm duurt 15 seconden), stopwatch (chronograaf) 1/110 seconden, countdown timer (bereik 15 minuten. Tot 24 uur.), Lock functie – vergrendel knoppen om onbedoelde herprogrammering te voorkomen en de 12/24 uurs weergave.

De Lock-functie ga ik pas op het laatste gebruiken als alles ingesteld is, dit is een simpele bediening van “B” en “C” tegelijk indrukken, om te ontgrendelen zijnwobl3 dezelfde druktoetsen nodig. Simpel als je het weet, en het voorkomt een hoop stress zolang je kind het niet door heeft. Geheim houden dus!

De WobL is in 4 kleuren te verkrijgen Roze, Blauw, Paars en Zwart. Mochten de bandjes kapot of versleten zijn of wil je een ander kleurtje dan zijn deze los te bestellen, ook batterijen zijn via de website te bestellen. Meer info vind u hier: https://wobl.nl/webshop

De WobL horloge is niet alleen handig om te gebruiken als horloge. De horloge is te gebruiken bij kinderen met plasproblemen (laat de timer op bepaalde tijden afgaan als geheugen steuntje voor uw kind om te gaan plassen (en/of poepen). Ook kunt u de timer gebruiken voor medicijngebruiken welke frequente tijden hebben. Meer info vind u hier: https://wobl.nl/medisch-onderzoek, je zou uiteraard ook de timer kunnen gebruiken voor bepaalde momenten op de dag (denk aan etenstijden, slaaptijd, opruimen, school tijden…)

Door de trilfuncties is de horloge ook te gebruiken voor personen die doof of slechthorend zijn.

/Miranda Young

 

One thought on “WobL “het kleinste trilhorloge ter wereld”

  1. Hoi!

    Ik weet het… Een ouder artikel maar wij hebben interesse om zo een trilhorloge te kopen voor onze dochter. Tevreden van? Nadelen ondervonden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.