Hoe vaak schaf jij een nieuwe mobiele telefoon aan? De meeste mensen maken gemiddeld tussen de 18 en 24 maanden gebruik van een toestel. Na deze periode is het vaak mogelijk om een abonnement te verlengen en dus een nieuw toestel uit te zoeken. Op het moment van schrijven, zie ik dat er op Marktplaats meer dan 22.000 gebruikte mobiele telefoons te koop staan. Dit varieert van oude Nokia’s tot bijna nieuwe toestellen. Dit zijn dus lang niet alle toestellen die er gebruikt/vervangen worden in ons land. Met ongeveer 16 miljoen smartphones die iedere 2 tot 3 jaar weer vervangen worden, creëren we een enorme berg afval. En dat laatste, dat willen we niet toch?!

Chemische ellende
Wanneer elektronisch afval, zoals mobiele telefoons, wordt verbrand of gestort, zullen alle chemische elementen zoals lood, kwik en cadmium in de grond en het grondwater verdwijnen. E-waste is een groeiend probleem, meer dan 20 miljoen ton elektronisch afval wordt elk jaar wereldwijd geproduceerd. Tijd voor verandering!

Planet Refurbished 

Bij bij Planet Refurbished worden de toestellen opnieuw gebruikt. Indien nodig wordt de buitenkant ook weer als nieuw gemaakt. Alle onderdelen die worden vervangen, worden vervolgens aangeboden aan Wecycle. Ik hoef niemand uit te leggen dat een gebruikte iPhone vaak niet kras-loos is toch? Naast dat, kun je voor een hele leuke prijs bijvoorbeeld een Refurbished iPhone 7 aanschaffen, altijd fijn!

Ook interessant; je kunt er voor kiezen om bij Planet Refurbished een los toestel te kopen zonder abonnement én zonder BKR registratie!

Wecycle wil voorkomen dat afgedankte elektrische apparaten terechtkomen op dumpplaatsen in de derde wereld. Het is belangrijk dat de consument op de juiste manier afstand doen van zijn/haar apparatuur. Door het inleveren bij één van de Wecycle-inleverpunten, kan iedereen bijdragen aan een verantwoorde en bovengrondse kringloop van grondstoffen en het milieu ontzien.

Jarenlange ervaring
Door jarenlange ervaring weten ze bij Planet Refurbished inmiddels feilloos hoe ze de klanten het snelste en het beste kunnen helpen, om zo dé perfecte productbeleving te bieden. Je kunt er terecht voor een uitgebreid persoonlijk advies, in 1 van de Smartphonerepair winkels of via de webshop die te vinden is via PlanetRefurbished.nl.

Kiezen voor een Refurbished toestel is beter voor het milieu én voor de circulaire economie!

(Visited 36 times, 1 visits today)

One thought on “Care for our planet: Refurbished iPhone aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.