bamboo1Tijdens de jarenlange zoektocht naar geschikt speelgoed voor haar bedrijf Toys for Two Hands en voor haar eigen vier kinderen, is Tanja erg gecharmeerd geraakt van speelgoed vervaardigd uit bamboe. De eigenschappen van het materiaal (licht en oersterk!), de moderne designs en – niet in het minst – de ecologische en sociale aspecten van de productie, hebben haar overtuigd: dit mooie en milieuvriendelijke speelgoed verdient een eigen webwinkel!

Duurzaam en milieuvriendelijk
Bamboe levert als grassoort een ecologisch verantwoord en duurzaam alternatief voor hardhout. Een belangrijke redenering hierachter is dat bamboe veel sneller groeit dan hout (sommige soorten wel een meter per dag!) en daardoor in dezelfde tijd dus meer materiaal oplevert. Bovendien hoeft bamboe niet gekapt te worden, maar kunnen de stengels meermalen worden geoogst; de omvang van het bos neemt hierdoor niet af.

Veilig, licht en oersterk
Door de specifieke structuur is bamboe zeer licht, maar tegelijkertijd sterker dan staal. Het bevat geen giftige stoffen, veroorzaakt geen allergieën en is ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar: een ideale en zeer interessante grondstof voor speelgoed!

Textiel van bamboe: een milieuvriendelijk alternatief!
Bamboe groeit snel en vereist weinig pesticiden tegen insecten, virussen en schimmels. Dit in tegenstelling tot katoen, dat juist heel veel bestrijdingsmiddelen nodig heeft en bovendien veel water voor intensieve irrigatie.
Textiel vervaardigd uit de bamboevezel voelt zijdezacht aan, ventileert goed en blijft lang mooi.

EcoGoodies.nl
Wist je dat Bambootoys terug te vinden in op EcoGoodies.nl  Dé verzamel site voor als je opzoek bent naar de leukste  fair trade & eco Webwinkels!

Genoeg informatie, tijd om wat mooie producten in de spotlights te zetten!!! Het is tenslotte over niet al te lange tijd alweer Sinterklaas…en ik weet zeker dat er op heel wat verlanglijstjes producten van Bambootoys komen te staan!bamboo2

Hiernaast zie je de Architetrix Globe Set. Bouw je eigen wereldbol met deze constructieset bestaande uit bamboestaven, verbindingsstukken en driehoekige panelen. Zo leuk en leerzaam was speelgoed nog nooit!

bamboo3Een all inclusive milieuvriendelijk poppenhuis gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen zoals bamboe en berken multiplex. De prachtig vloer geeft het huis een trendy en moderne uitstraling. En uiteraard: om energie te besparen is het huis voorzien van zonnepanelen en echte led-verlichting.
Inclusief inrichtig voor de kinderkamer, slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken en tuin en een vijf-koppig poppengezin: vader, moeder, broer, zus en baby.bamboo4

Een lief en koddig bamboo biggetje! Gemaakt van een zachte vezel, gesponnen uit bamboe. Met prettig aanvoelende maïsvulling. Er zijn ook nog andere dieren verkrijgbaar, kijk snel of er iets voor je tussen zit (of voor je kindje natuurlijk).

bamboo5Schip Ahoy! De boot is klaar om te worden beladen. Maar let op: de vracht moet zorgvuldig verdeeld worden over het ruim, om te voorkomen dat de kostbare lading overboord slaat bij ruig weer! Stormy Seas is een evenwichtspel voor de hele familie waarbij strategisch inzicht nodig is.  Inhoud: boot met 20 stukken vracht en een dobbelsteen. Speelduur: 10-15 minutenbamboo6

FantasyTree is het moderne antwoord op het blokkenspel. Gemaakt van bamboe in zijn puurste vorm, slechts afgewerkt met een lak op waterbasis. Met de uitgebreide set kun je alle ideeën ten uitvoer brengen: bouw een boom die naar de hemel reikt, of de hoogste toren van de wereld!
Genoeg voor 2-3 kinderen te gelijk!

bamboo7Dit speelgoed bestaat uit verschillend gevormde bamboeringen, die uit de bamboestam zijn gesneden. Dankzij het stroeve textieloppervlak aan de randen, kunnen fascinerende constructies worden gebouwd. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!
Het spel helpt kinderen met het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en het verbeteren van de de hand-oog-coordinatie. Maar ook volwassenen kunnen er eindeloos mee spelen. Bovendien is het een stylish verantwoorde gadget voor op kantoor of op de salontafel…

Prachtige grote blokken in heldere kleuren. Een product dat zich onderscheidt door de levendige illustraties en het gebruik van het milieuvriendelijke bamboe.  De naam ‘organeco’ (van organisch en ecologisch) bamboo8onderstreept de kernwaarden van Hape’s sociaal bewustzijn. Door de afmeting van de blokken, het lichtgewicht ontwerp en de oneindige bouwmogelijkheden zullen kinderen zich niet snel vervelen.

bamboo9In dit prachtig vormgegeven broeikastje kun je als een echte tuinier je eigen plantjes en kruiden verbouwen. Twee schuifdeuren aan de voorkant bieden toegang tot vier dubbelwandige kweekbakjes. Om de planten water te geven kan het dak geopend worden. Zet de kas op een lichte, warme plaats om de plantjes onder optimale omstandigheden te laten groeien.

Aarde en zaaigoed niet meegeleverd.

Neem snel een kijkje bij Bambootoys!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.