Je ziet ze steeds vaker voorbij komen op social media kanalen; Happy Stones. Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens (in de natuur) is neergelegd, zodat de vinder een klein geluksmomentje ervaart. Je kunt de steen meenemen als je er eentje tegenkomt, of deze op een andere plek neerleggen, voor iemand anders. Het maken ervan, is in ieder geval een leuke bezigheid; voor jezelf en/of samen met je kind(eren).

Stenen

De stenen die je hiervoor kunt gebruiken, kun je gewoon vinden in de natuur. Het is wel belangrijk dat deze zo glad mogelijk zijn, zodat de tekening die erop gemaakt wordt het beste uitkomt. Gladde stenen zijn vaak te vinden langs de rivier of op het strand. Wil je het jezelf ‘gemakkelijk maken’, dan kun je ook bij diverse tuincentra terecht of bij de bouwmarkt.

Wat heb je verder nodig?

  • Potlood
  • Acrylstiften (of acrylverf)
  • Vernis
  • Creatief brein

Happy Stones maken

Maak met potlood een schets op de steen en trek deze daarna over met een acrylstift. Hiervoor kun je natuurlijk ook acrylverf gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de steen eerst helemaal in één kleur te verven en daarna te verder te versieren. Gebruik de vernis om een beschermende laag aan te brengen, welke de tekening zal beschermen. Vaak liggen de stenen buiten en dan is het wel zo leuk als alles een beetje mooi blijft.

Happy Stones voorbeelden

Ik heb een aantal mooie voorbeelden kunnen vinden, zodat je wat inspiratie kunt opdoen;

Happy Stones met tekst

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie tekst te plaatsen op jouw Happy Stone. Naast dat je deze in de natuur kunt achterlaten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hem te geven aan iemand die bijvoorbeeld een steuntje in de rug kan gebruiken.

Happy Stones inzetten als leermiddel

Happy Stones zijn ook uitermate geschikt om in te zetten als leermiddel. Bijvoorbeeld om het alfabet te leren, of om te leren tellen. Of natuurlijk om het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg te vertellen…

Happy Stones traktatie

Momenteel zijn alleen verpakte eetbare traktaties toegestaan op scholen en kinderopvangcentra, maar ook niet-eetbare traktaties zijn natuurlijk erg leuk. Een Happy Stone is iets wat niet zo snel wordt weggegooid.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.