hout1Houtspel de naam zegt het al heeft een winkel vol, met Houten speelgoed. Bij hout denk ik al snel aan houten babyspeelgoed, houten blokken, houten puzzels, een poppenhuis en een knikkerbaan. Dat allemaal zit in het assortiment van Houtspel.nl. Onder het kopje ‘knutselen’ is een schat aan houten knutselmateriaal verzameld. Denk aan houten stokjes, mini- figuurtjes en plakjes. Peg dolls en Matroesjka’s om te beschilderen of te kleden. Een houten boom die geheel naar eigen inzicht te versieren is en ik al zie staan op onze seizoentafel. En ook een lijmpistool mag bij de echte hobbyist niet ontbreken.

Van Houtspel kregen we houten knutselmateriaal opgestuurd. Genoeg voor drie kinderen en voor ieder wat wils. We hebben een hout2voorjaarspotje opgeleukt met de peuter en kleuter. Men neme de gekleurde houten ijsstokjes , die zijn even ruim 11 centimeter lang en we gaan op weg naar de plantjesmarkt. Daar heb ik gezocht naar bollen met precies de juiste hoogte pot, zodat ik niet hoefde te zagen. We hadden geluk, want we vonden Royal Red Amaryllis en dit plastic potje had ook nog een ondersteekrand. Hartstikke handig voor die kleintjes. Met de alleslijm van Papa is het helemaal goed geregeld. In eerste instantie probeerden we netjes te werken met een plastic zakje onder de pot, maar dat idee hebben we al snel laten varen. De kleuter begon helemaal te glimmen van alle kleurtjes stokjes en plakte ze vrolijk op een rij. De peuter was al snel tevreden met haar pot en begon met een stokje in de aarde te spelen. De lijm hecht snel (geen secondelijm) op het plastic en een half uur later hebben we een mooie voorjaarstafereel op het dressoir staan!

hout3Voor Valentijnsdag hebben we ook al inspiratie opgedaan op het blog van Houtspel.nl. Dit schilderij gaan we een dag tevoren maken met de houten schijfjes en is dus te laat voor de lezers van KiDDoWz. Neem een kijkje op de blog van Houtspel en onze foto’s met verslag volgen later. Er staat ook een blog van een Valentijns Peg doll maar ik had iets verderop een Peg doll gezien die een jurk kreeg aangemeten door wol erom heen te wikkelen. Voor de houten wasknijpers twijfel ik nog over een vliegtuig maken met de ijsstokjes of misschien eens zien wat de meisjes ervan maken. We hebben genoeg inspiratie om de voorjaarsvakantie in te gaan en komen zeker terug bij Houtspel.nl voor meer houten knutselmateriaal.

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.