bi1Het trucje met kraaltjes en een touwtje kennen we intussen wel! Tijd voor iets nieuws. Ravensburger is met een nieuw product op de markt gekomen, namelijk: Ravensburger Studio Bijou: Ontwerp je eigen sieraden! Met deze studio kun je, je eigen unieke sieraden maken. Alles wat je nodig hebt om de mooiste kettingen, ringen en armbanden te maken kun je vinden in het zeer uitgebreide sieradenatelier.bi5

Wij ontvingen het product en uiteraard bij het zien van de doos kon ik mijn dochters niet meer in bedwang houden. Drie maal raden wat wij die dag zijn gaan doen…. kralen maken :). We maken de doos open en halen alles eruit, er is best veel ruimte op de tafel nodig. Vervolgens plaatsen we alle attributen op de daarvoor bestemde plek en gaan we met de boetseerklei aan de slag. In de zeer duidelijke handleiding kun je per attribuut lezen en kijken (plaatjes) hoe het kraaltje gemaakt dient te worden. Er is een rol-systeem waarbij je de boetseerklei eerst moet afmeten en vervolgens een balletje moet rollen, er is een soort van stempel waarbij je een hartje van de voor en achter kant kun maken, er zijn vormpjes die kleiner zijn en uiterst geschikt zijn voor het maken van een ring. Ook is er een vorm waarbij je een groter bloemetje kunt maken. Even de handigheid te pakken krijgen en bij de tweede kraal gaat het al automatisch. De boetseerklei is in 4 kleuren bijgeleverd. We maken een hele set kralen en daarna plaatsen we het op de kast om te laten drogen. De dag erna maken we kralen van een andere kleur, zo maken we heel wat kralen op voorraad die we dan in een keer met glanslak mooi kunnen maken en met wat glitters kunnen besprenkelen. De set is aan de prijzige kant, en daardoor was ik ook erg sceptisch over de inhoud. De boetseerklei is echter in ruime hoeveelheid aanwezig en met 4 middagen hard werken zijn we nog steeds niet toe aan het laatste beetje. Kortom een erg leuk en vernieuwend product waar de meiden en ik zelf veel plezier aan beleven.
bi4

In het sieradenatelier heb je makkelijk kneedbare en in de lucht drogende boetseerklei, handig gereedschap en de bijzondere (3D) vormen. Deze garanderen een geweldig resultaat. Kortom: of je nu een sieraad voor jezelf of voor iemand anders maakt. Je creaties vullen iedere outfit perfect aan! Je sieradenatelier,die je geheel naar eigen wens kunt versieren met de glinsterende decoratie stenen, bestaat uit twee verdiepingen die boven op elkaar worden gelegd. Op de bovenste verdieping vind je verschillende mogelijkheden waarmee je de kralen vorm geeft. Daarna kun je ze in je eigen atelier beschilderen en lakken. De onderste verdieping is voor het drogen van de kralen en het bewaren van je gereedschap. In de handleiding wordt duidelijk uitgelegd hoe je je “So Style” sieradenatelier inricht, wat alle mogelijkheden zijn en hoe je de werkstations optimaal gebruikt. Er zijn verschillende werkstations voor het vervaardigen van je sieraad. Zo is er een afdeling “kralen rollen”, “3D-kralen”, “hangertjes”,”ringen”,”drogen”, en “decoreren”. Belangrijk is dat wat je ook maakt, eerst moet drogen. Bij kamertemperatuur zijn je sieraden na circa 24 uur droog. Maak gewoon eerst heel veel kralen, ringen en hangertjes. De volgende dag kun je dan volop aan de slag! Beschilder ze met vrolijke kleuren en maak gebruik van veel glitter! Leuk zijn ook de hangertjes waarbij je kunt kiezen uit verschillende vormpjes. Er is er zelfs een waarbij je in een amulet een foto kunt plakken. Met deze persoonlijke hanger maak je altijd wel iemand blij (of… misschien je vriendje wel?)

Met een speciaal kralenboogje versier je je sieraden heel gemakkelijk. Dus geen geknoei met verf. Als alles droog is, begin je aan de finishing touch. Want… je moet altijd een laagje lak bi3aanbrengen. Van de kralen en de hangers, maak je tenslotte mooie kettingen en armbanden. Knoop de beide uiteinden van de elastische draad aan elkaar en verras jezelf en velen anderen!

Studio Bijou van Ravensburger, voor kinderen vanaf 7 jaar, is zowel online als bij de speelgoedwinkels en warenhuizen verkrijgbaar voor circa 49,99. Rechtstreekse link: http://www.bol.com/nl/p/ravensburger-studio-bijou-sieradenset/9200000027679276/

/Miranda Young

One thought on “Review: Ravensburger Studio Bijou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.