tip1Regelmatig horen we van basisscholen om ons heen dat ze meedoen met een proef Engels onderwijzen aan jonge basisschoolleerlingen. Helaas doet onze school (nog) niet mee met deze stroming. Groot was mijn vreugde toen de schoolmeid aankondigde dat ze van haar vakantiegeld het boek: Wij leren Engels van tiptoi® wilde kopen. Ik gunde haar geen bedenktijd en we liepen gelijk naar de gele winkel om de hoek. Ze heeft in haar omgeving nogal wat anderstalige kindjes en is leergierig in taal. Als peuter nam ik haar ook mee naar de speelinloop van Mums and Tots waar ze al snel Engels en Duits oppikte.

Tiptoi® het interactieve leersysteem voor boeken, spellen en puzzels voor kinderen van 4­-10 jaar heeft hier in huis al een hele plank in beslag genomen. Met de Tiptoi® stift kunt u alle produkten bedienen en beluisteren. U kunt kostenloos op internet het bijbehorende programma downloaden. De stift dient u wel apart aan te schaffen. Neem eens een kijkje bij de voordelige Tiptoi® starterspakketten.

Naast het boek Wij leren Engels is er ook het spel De Engelse detective. Het boek Wij leren Engels herbergt meer dan 1500 geluiden en teksten. Het boek zal niet snel vervelen. Favoriet tip2hier in huis is de keukenpagina “What are we eating today?” Als de schoolmeid er eens niet is, grijpt haar kleuterzus haar kans en helpt de familie met de tafel dekken of zoekt de bijbehorende produkten bij de vraag. The eggs are in the fridge. “Wat?”, roept de kleuter terug, “Wat zegt tie? “This is butter. Hilarisch!

Naast het huis­tuin­en­keuken­engels gaan de lezers ook de stad in en mee naar het park en de Zoo. Op alle pagina’s kan het liedjessymbool aangetipt worden en inmiddels zingt de peuter I like to eat Apples and Bananas ook uit volle borst mee! Het boek sluit goed aan bij de leeftijdscategorie vier tot zeven jaar en ik ben dan ook blij met de goede smaak van onze schoolmeid.

Wij leren Engels koopt u o.a. bij bol.com en oefenenvoorschool.nl

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.