Veel speelgoed voor kinderen wordt van plastic/kunststof gemaakt. Echter heb je als ouder ook de mogelijkheid om voor houten speelgoed te kiezen. Tegenwoordig is het aanbod houten speelgoed zeer uitgebreid, wat je in eerste instantie niet zou denken. Daarnaast wordt speelgoed van hout over het algemeen op een duurzame wijze geproduceerd (minder afval) en daardoor is het dus beter voor het milieu. Alleen al hierom kiezen steeds meer ouder voor houten speelgoed, in plaats van voor speelgoed van kunststof.

Welke voordelen zijn er nog meer?

Naast dat veel houten speelgoed op een duurzame en milieuvriendelijk manier wordt geproduceerd, is het kwalitatief ook zeer goed. Zo wordt veel speelgoed van hout gewoon met de hand gemaakt. Hierbij komt het nodige vakwerk om de hoek kijken, wat je weer terug ziet in de details van het speelgoed (qua beschildering etc.). Daarnaast is het belangrijk dat het houten speelgoed over de juiste keurmerken beschikken. Denk hierbij aan de Europese wet en regelgeving, waarbij veiligheid een belangrijk aandachtspunt is. Wanneer speelgoed hieraan voldoet, dan is het geheel veilig voor je kind.

Voorbeelden van kwalitatief goed houten speelgoed

Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven van populair houten speelgoed voor kinderen:

  • Wobbel: hiermee wordt een balans bord bedoeld, welke van een moderne vormgeving is voorzien. De Wobbel zorgt ervoor dat kinderen hun balans en kracht kunnen verbeteren, en dat op een speelse en leerzame manier. Evenwicht en het lichaamsbewustzijn worden zo op jonge leeftijd al goed ontwikkeld. Naast wiebelen kun je de Wobbel ook voor andere doeleinden gebruiken: al schommelend een dutje doen of deze als een boog neerzetten (kinderen kunnen er dan opstaan, om bijvoorbeeld ergens beter bij te kunnen).
  • Grimms houten regenboog: zoals de naam al aangeeft een houten regenboog, welke uit meerdere houten bogen bestaat met allemaal weer een eigen unieke kleur. Naast dat het een mooi voorwerp is voor bijvoorbeeld de kinderkamer, biedt deze regenboog diverse mogelijkheden. Zo zijn er maar liefs 72 ideeën/mogelijkheden beschikbaar! Met name hierdoor is de regenboog populair bij jong en oud, vanwege het creatieve karakter.
  • Houten dieren van Holztiger: het merk Holztiger heeft diverse houten speelgoed dieren op de markt gebracht. Deze houten dieren zijn handgemaakt en in vele variaties verkrijgbaar. Daarnaast is het houten speelgoed van Holztiger niet alleen uniek, maar ook zeer stevig en milieuvriendelijk. Het speelgoed voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en gaan ontzettend lang mee (duurzaam).

Prijs- kwaliteitsverhouding

Zoals al duidelijk wordt is de kwaliteit van houten speelgoed zeer goed. Echter betaal je hier ook voor, de prijzen zijn hoger in vergelijking tot speelgoed van kunststof. Als ouder is het dus belangrijk om de afweging te maken. De voordelen liegen er in ieder geval niet om.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.