Bewust speelgoed; ik kan niet zeggen dat ons hele huis er mee vol staat, maar sinds de jongste naar de Vrije Peuterspeelzaal gaat, zijn we er wel wat meer mee bezig. Ook wij hebben ons vele malen “schuldig gemaakt” aan het kopen van druk en fel gekleurd speelgoed, wat dan ook nog eens een bak met geluid produceert. Niet dat we het nu in de ban hebben gedaan hoor, in tegendeel….hij speelt nog steeds graag met zijn auto’s met geluid…maar ook steeds vaker met het duurzamere houten speelgoed wat we ontvingen van Reiger en de Raaf. Spelend leren is erg belangrijk en ook nog eens leuk. En wij zijn stiekem toch wel gefascineerd door waar het nou eigenlijk vandaan komt, dat het met liefde wordt gemaakt én dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. 

Bogenhuis

Kinderen kunnen er uren zoet zijn met dit uitdagende groene bogenhuis! Ze bouwen er torens, tunnels, of huisjes mee en laten op deze manier hun creatieve brein spreken. De kleuren zijn prachtig pastel en het geheel is netjes afgewerkt, zodat er geen splintertjes o.i.d. aan zitten. Het bestaat uit 8 bogen en is ontworpen om kinderen visueel, mentaal en creatief te stimuleren. Bij ons thuis vlogen de bogen eerst door de kamer, maar na verloop van tijd (ook voornamelijk als we samen aan tafel aan zitten met hem) begreep hij dat hij er nog veel meer mee kon. Het huis is overigens ook in het rood verkrijgbaar.

Materiaal: hout, gekleurd met non-toxic verf op waterbasis
Formaat: 19 cm x 7 cm x 14 cm
Meer informatie over het bogenhuis vind je hier.

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Eric Carle tekende Rupsje Nooitgenoeg ruim 50 jaar geleden…en al vele generaties hebben kunnen genieten van dit prachtige verhaal. Rupsje heeft honger! Hij eet maar door.! Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij ineens verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij maakt een coconnetje om zich heen en aan het einde van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder! Dit boek ligt niet tussen de boekjes waar de kleine meneer zelf mee kan spelen. Nee, dit boek lezen we samen met hem op schoot, omdat het zonde zou zijn als het kapot gaat. Ik vind het zelf ook nog steeds een mooi verhaal, des te meer door de prachtige illustraties. Eric Carle maakt deze overigens op een speciale manier. Eerst beschildert hij crêpepapier met acrylverf, dan knipt hij er figuren uit die hij vervolgens op elkaar plakt. Meer informatie over het boek vind je hier.

Geometrische vormen paspuzzel 

Puzzels, je hebt ze in alle soorten en maten en ook nog eens voor verschillende leeftijden. Naast dat puzzelen goed is voor de cognitieve ontwikkeling, helpt het kinderen ook om eventjes niet te denken aan de alledaagse drukte. Een stukje ontspanning dus, waar je ook nog eens van kunt leren. Dankzij deze geometrische vormen paspuzzel komen kinderen voor het eerst in aanraking met geometrische vormen. Kinderen leren het herkennen van vormen, kleuren en hoogte. Voor een peuter, zoals die van ons, in het begin misschien nog wat lastiger, maar na verloop van tijd steeds leuker om te doen. We blijven oefenen met hem en we merken dat hij dat ook erg leuk vindt! Meer informatie over de paspuzzel vind je hier.

Over Reiger en de Raaf

Jelle en Florrie zijn een Amsterdams reislustig stel met een waslijst aan (leuke) plannen. Het beginnen van een webshop werd bedacht op een zonnig terras in Zuid-Spanje toen ze samen de toekomstplannen door namen.

Florrie, is een gediplomeerd pedagoog, gespecialiseerd in mindful ouderschap en babymassage. Met ‘vrijheid’ als een van haar belangrijkste kernwaarden besloot ze na 4 jaar haar baan in het Emma Kinderziekenhuis AMC op te zeggen. Geïnspireerd door Rudolf Steiner, Maria Montessori, een holistische benadering van kinderen én een picky eye voor mooie dingen ontstond het idee voor natuurlijk speelgoed.

Jelle studeerde lucht-en ruimtevaart techniek in Delft en is sinds 2014 actief aan het ondernemen. Zo is hij een bedrijf gestart dat tracking technologie toepast in de sport en adviseert hij bedrijven over hun omgang met data. Jelle is het technisch brein achter Reiger en de Raaf. En samen zijn ze dus een fantastisch team dat als een geoliede machine draait!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.