The LEGO Group heeft vandaag pre-order beschikbaarheid aangekondigd van de LEGO® Super Mario ™ Avonturen met Mario Starter Set.

Fans kunnen vanaf vandaag hun exemplaar van deze unieke en langverwachte nieuwe productlijn voorbestellen. De LEGO Super Mario productlijn vormt het resultaat van een unieke samenwerking met Nintendo. De nieuwe LEGO Super Mario productlijn bevat een interactieve LEGO Mario figuur die munten verzamelt in levensechte game levels die met LEGO stenen zijn gebouwd. Noch een videogame, noch een traditionele LEGO set, LEGO Super Mario belooft de manier waarop mensen omgaan met Super Mario en LEGO® te veranderen.

LEGO Design Lead Jonathan Bennink maakt vandaag voor het eerst bekend dat fans kunnen beginnen met het verkennen van het leuke LEGO Super Mario universum met de Avonturen met Mario Starter Set. Deze set vormt de sleutel voor toegang tot de wereld van LEGO Super Mario. De Starter Set bevat zeven actiestenen voor verschillende interacties met de LEGO Mario-figuur die alleen in deze set zijn inbegrepen.

De LEGO Mario-figuur zelf heeft LCD-schermen als ogen, mond en buik om een breed scala aan onmiddellijke reacties op beweging, kleur en actiestenen weer te geven. Ook inbegrepen is een luidspreker die iconische geluiden en muziek uit de videogameserie speelt.

Super Mario verscheen altijd in een vorm die is aangepast aan de hardware van die tijd” zegt Takashi Tezuka, Executive Officer en Game Producer bij Nintendo Co., Ltd. “Ik ben dankbaar dat Mario in dit project met The LEGO Group uit de digitale wereld van gameconsoles en slimme apparaten springt, en dat we hem in de echte wereld kunnen brengen met een nieuw, fysiek type Mario spel. Het is heel spannend om je voor te stellen dat LEGO Mario een echte vriend voor kinderen wordt in hun zelf ingebeelde Mario wereld.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen levels bouwen en op hun eigen manier spelen, met actievolle uitdagingen die veel creatief plezier bieden in een zeer interactieve ervaring. LEGO Mario wordt gebruikt om virtuele munten te verzamelen terwijl hij rent en springt van de startpijp naar de doelpaal via LEGO-stenen, een wolk platform en botst met de Goomba-figuur en Bowser Jr.-figuur.

De Starter Set kan worden gecombineerd met LEGO Super Mario uitbreidingssets, die elk unieke uitdagingen en personages ontgrendelen om met en tegen vrienden te spelen.

De eerste uitbreidingssets, die vandaag ook zijn onthuld, zijn de ‘Piranha Plant-Power Slide’ uitbreidingsset en de ‘Eindbaasgevecht Bowser’s Kasteel’ uitbreidingsset. En omdat de producten allemaal modulaire builds bevatten, staan fans volledig zelf in voor het maken van de LEGO levels waarin ze Mario tot leven willen zien komen.

Fans zullen ook dol zijn op de gratis LEGO® Super Mario ™ app van The LEGO Group, een ondersteunende functie om de fysieke speelervaring verder te verbeteren.

De app houdt scores bij om continu opnieuw bouwen aan te moedigen, en biedt digitale bouwinstructies met zoom- en rotatie-weergavetools om bouwen gemakkelijker te maken. Daarnaast suggereert de app andere creatieve manieren om te bouwen en te spelen, en is een veilig forum om ideeën met vrienden te delen.

We waren heel blij om de wereldwijde reactie op de aankondiging van LEGO Super Mario te zien,” zegt Jonathan Bennink, Design Lead van LEGO Super Mario, The LEGO Group.

Fans wilden graag meer te weten komen, dus ik ben blij dat we vandaag meer details hebben kunnen onthullen over deze opwindende nieuwe samenwerking die heeft geleid tot een verrijking van de LEGO bouwervaring en een geheel nieuwe manier van spelen, geïnspireerd door het geliefde videospel icoon, Super Mario. We kunnen niet wachten om te zien hoe fans creatief worden en elkaar uitdagen met deze zeer boeiende en sociale speelervaring.”

Het volledige LEGO Super Mario assortiment wordt op 1 augustus 2020 gelanceerd, maar fans kunnen de LEGO Super Mario Avonturen met Mario Starter Set nu reeds voorbestellen.

De adviesprijs voor de Starter Set bedraagt 59,99 EUR, 29,99 EUR voor de Piranha Plant Power Slide-uitbreidingsset en 99,99 EUR voor de Eindbaasgevecht Bowser’s Kasteel uitbreidingsset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.