Je kent het wel, de stress van het kopen van een cadeautje. Over een paar dagen heb je een verjaardag van een 6-jarige en met de naderende deadline heb je nog geen cadeau gekocht. Sterker nog, je weet ook niet wat je moet kopen. Maar maak je geen zorgen, je bent niet de eerste die deze missie moet volbrengen. Klamme handjes en een frons op je voorhoofd zijn verleden tijd. Met het geven van een leuk spel zit je namelijk altijd goed!

En dan is de vraag natuurlijk, welk spel moet ik dan cadeau geven? Dit hebben wij voor je uitgezocht. En goed om te weten is dat een spel niet duur hoeft te zijn. Voor elk budget is er een passend spel voor een 6-jarige te vinden. Alle spellen zijn leuke cadeaus voor meisjes van 6 jaar en voor jongens van 6 jaar. Bekijk nu snel onze favorieten en selecteer uiteindelijk jouw favoriet.

UNO Junior

Uno Junior volgt dezelfde eenvoudige regels als het klassieke Uno, maar met een twist die speciaal is afgestemd op jongere spelers. De kaarten zijn versierd met vrolijke en herkenbare personages zoals dieren en cijfers, waardoor het spel extra leuk wordt. En mocht het spel op een gegeven moment te makkelijk worden, dan kun je natuurlijk de klassieke versie aanschaffen.

Beverbende

In Beverbende draait alles om het verzamelen van de juiste combinaties van beverkaarten. Maar pas op, want de andere spelers zullen er alles aan doen om je plannen te dwarsbomen! Wie kan je vertrouwen en wie probeert je in de val te lokken? List en bedrog liggen op de loer!

Het spel wordt aangeraden om te spelen vanaf 6 jaar. Leuk om te weten is dat het spel rond de 10 euro kost, ideaal als je dus een klein cadeautje nodig hebt.

Stef Stuntpiloot

Waar volwassenen dit vooral kennen als een drankspel is het serieus een leuk spel voor jonge kinderen. Bijkomend voordeel is dat de desbetreffende vader of moeder van het kind er misschien ook een leuk spel bij heeft.

Doel van het spel is om je kippen te beschermen tegen Stef Stuntpiloot. Blijven jouw kippen als laatste staan dan ben je de winnaar! Dit spel zorgt gegarandeerd voor veel chaos en plezier.

Wie is het

Grote kans dat je dit nog kent uit je eigen jeugd, aan het concept is niks veranderd. In Wie is het draait alles om het achterhalen van het geheime personage van je tegenstander. Stel slimme vragen en probeer erachter te komen wie het mysterieuze figuur is dat ze voor zich hebben. Maar pas op, want je tegenstander doet hetzelfde en probeert jouw geheim te ontrafelen!

Dit is een perfect spel voor het gezin. Naast dat het leuk is, stimuleert het spel ook het denkvermogen van de 6-jarige. Het is een klassieker die nooit verveelt en altijd voor verrassingen zorgt

Halli Galli Junior

In Halli Galli Junior draait alles om timing en oplettendheid. Leg de kaarten één voor één op de stapel en houd je vinger aan de bel. Maar let goed op, want wanneer twee dezelfde vruchten verschijnen, moet je razendsnel op de bel drukken! Degene die als eerste op de bel slaat, mag de hele stapel kaarten meenemen.

Het is een perfect spel voor kinderen van 6 jaar. Het helpt hen bij het ontwikkelen van concentratie, reactievermogen en het herkennen van verschillende fruitsoorten. Bovendien zorgt het spel voor een flinke dosis plezier en lachende gezichten, zowel bij kinderen als volwassenen.

Dit was alweer het laatste spel in ons overzicht. Op Kado-Kopen.nl vind je nog meer spellen en andere cadeautips. Niet alleen voor kinderen van 6 jaar, maar ook voor andere leeftijden. Hopelijk hebben we je kunnen helpen bij het vinden van een leuk spel!

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.