Als klein kind speelde ik al heel erg graag spelletjes. Nu ik zelf kinderen heb vind ik het nog steeds erg leuk om een spelletje te spelen. Toegegeven dat ik er niet meer elke minuut van de dag zin in heb, maar toch de keren dat ik de tijd er voor heb sla ik het niet af. Op de vraag of ik het bordspel Monopoly Wereldeditie wil testen ben ik dan ook gelijk positief! Dat willen wij wel 🙂

Hoe werkt het?

Monopoly Wereldeditie met Giethoorn én Amsterdam!! Koop de meest geliefde steden ter wereld in deze Monopoly Wereldeditie, het bekende vastgoedspel voor snelle onderhandelaars! In dit spannende spel race je rond de wereld langs de meest geweldige plaatsen en je koopt locaties. Elke keer dat je een nieuw stempel in je paspoort kunt zetten, ben je dichter bij de overwinning! Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor 2 tot 4 spelers.

Inhoud

1 speelbord, 4 pionnen, 4 paspoorten (plastic), 42 paspoortstempels, 22 locatiestempels & 20 Eersteklas-stempels, 14 Kanskaarten, 14 Here & Now kaarten, speelgeld, geldbak voor de bankier, 2 dobbelstenen en spelregels.

Weetjes:

• De Wereldeditie van het bekende Monopoly spel is een vastgoedspel van wereldklasse
• Op het speelbord staan de prachtigste locaties, zoals het Sydney Opera House en de Eiffeltoren
• Nederland is het enige land ter wereld met 2 locaties op het bord!
• Koop locaties en je krijgt stempels voor je paspoort

Onze mening

Het spel is erg leuk en eenvoudig te spelen. We hebben nog steeds het boekje erbij om te spieken welke vakjes wat betekend maar buiten het spieken om spreekt het voor zich als je de spelregels doorgelezen hebt. Het speelgeld bestaat uit briefjes van 500, 100 en 20 Monopoly, dit scheelt een hoop rekenwerk. Ieder heeft zijn eigen paspoort, hierin moeten de stempels (fiches van de locaties) ingelegd worden. Zodra dit paspoort vol is, heb je gewonnen. Met de Here & Now kaarten wordt het spel extra spannend, pak je de helikopter kaart mag je vliegen naar een locatie, maar je kunt ook de kaart nemen waarbij je de laatste stempel kunt ruilen met een andere speler. Op deze manier wordt het spel een stuk spannender.

Wij hebben het spel nu meerdere keren gespeeld en het duurt telkens weer maximaal een uur. Dit is lang genoeg om echt plezier te hebben en kort genoeg om geen verveling te krijgen.

Ik ben altijd in voor een andere variant van Monopoly, maar de junior variant was absoluut niet geliefd in dit huis (persoonlijke smaak van vooral mij…). Dit spel is ook goed te spelen met jongere kinderen alleen moet je dan de Here & Now kaarten weg laten. Zo kan mijn meid van 5 het spel met veel plezier mee spelen.
Kortom wij zijn heel erg tevreden en blij met dit geweldig spel.

[bol_product_links block_id=”bol_5654a16ae8818_selected-products” products=”9200000044717627″ name=”Monopoly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Miranda Young

5 thoughts on “Monopoly Wereldeditie

  1. Hoi,

    Ik ben de spelregels kwijt van deze editie van Monopoly (wereldeditie here and now)
    Weet iemand een link waar ze te vinden zijn?

    Vriendelijke groet,
    Greetje Wennekers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.