asset-548326“Jongens en meisjes, ik heb een nieuw spel” luidt het door huis. De kinderen komen er als de kippen bij en zitten al heel snel, heel braaf aan tafel te wachten tot ik de spelregels uitleg (de spelregels zal ik later meer over vertellen). De jongste twee kijken me na mijn uitleg wat vragend aan, de oudste twee denken het te snappen. Tijd om te beginnen! Een dier met de letter…Z de oudste dochter roept gelijk zee-egel, helemaal goed dus zei krijgt de kaart. De jongste twee (vier en zes jaar) kunnen niet tegen de oudste twee (acht en tien jaar) op, de winnaar is de 8 jarige.

De 50 kaarten liggen prettig in de hand. Voelen stevig aan en zijn afgewerkt met een plastic laagje ter bescherming. Een handig blik is bijgeleverd om de kaarten in te bewaren. Hier kan ook het boekje met spelregels in. Een bijkomend voordeel van dit handige blik waar alles in kan, is dat de plastic en kartonnen verpakking weggegooid kunnen worden. Dit scheelt weer een hoop ruimte in de kast. Het spel is niet groot van formaat en daardoor handig mee te nemen naar bijvoorbeeld een feestje.

Nu terugkomend op de spelregels
Voorbereiding: schud de kaarten en maak een stapel met de letters naar boven. Kies een speler die de spelleider zal zijn.
Het spel spelen: De spelleider leest hardop het thema dat op de bovenste kaart van de stapel vermeld staat. Vervolgens legt hij deze kaart naast de stapel, waarbij de letter op de volgende kaart van de stapel zichtbaar wordt.

Alle spelers moeten nu zo snel mogelijk een woord roepen dat beantwoordt aan het thema en begint met de letter van de volgende kaart.
De snelste speler wint de kaart, op voorwaarde dat de andere spelers het woord aanvaarden.
Het woord wordt niet gevonden.
Indien het eerste gevonden woord niet wordt aanvaard door de andere spelers of indien niemand een antwoord kan geven, dan wint niemand de kaart en blijft deze naast de stapel liggen. De spelleider leest vervolgens het thema van de volgende kaart. Indien opnieuw geen juist antwoord wordt gegeven, blijft ook deze kaart naast de stapel liggen. Dit totdat iemand bij een volgende kaart een juist antwoord geeft. Deze speler krijgt nu alle kaarten die voorheen opzij werden gelegd.
Einde van het spel
Het spel eindigt wanneer de voorlaatste kaart gewonnen wordt. De laatste kaart wordt in dit geval niet meer gespeeld maar geldt als eerste kaart van een nieuwe spelronde.

De speler die de meeste kaarten heeft aan het einde van een ronde, is de winnaar! images

Wospido handige weetjes:
Aantal spelers: vanaf 2 spelers
Duur van het spel: 10 tot 15 minuten
Consumentenadviesprijs: € 11.99
Verkooppunten: o.a. Intertoys, Toys XL, Top 1 Toys

/Miranda Young

(Visited 181 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Wospido het ultra snelle woord spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.