Vandaag heeft Chazia Mourali in Panama in Amsterdam de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. De uitslag is gebaseerd op de stemmen die door de consument zijn gegeven.

svhj
0 t/m 3 jaar Zoef Zoef Dieren Boomhuis Vtech

4 en 5 jaar Super Sand Castle Goliath

6 en 7 jaar Lego Friends Heartlake winkelcentrum Lego

8 en 9 jaar Nerf Rebelle Secret Agent Bow Hasbro

10 en 11 jaar Rainbow Loom® Starter Kit ITNetherlands

12 plus De Legenden van Andor 999 Games

De verkiezing in het kort

Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met verschillende criteria: is het geschikt voor de leeftijd, sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld, gaat het niet gauw stuk, is het na een keer spelen nog steeds leuk, hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? De artikelen die door de vakjury worden gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2014”. Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn met veel informatie te vinden op de website.

Hulp jury

Ook dit jaar is op basisscholen, peuterspeelzalen/kinderdagverblijven en (spellen)verenigingen met het genomineerde speelgoed gespeeld en is er vervolgens op gestemd. Op de speeldag in Hoorn (www.speeldag.nl) is het genomineerde speelgoed uitgeprobeerd en hebben velen hun stem uitgebracht.

logospEn er is gestemd op www.speelgoedvanhetjaar.nl. In 2014 zijn door 13.349 mensen 51.558 stemmen uitgebracht, iets meer stemmers dan vorig jaar! Stemmers maken kans op een genomineerd artikel naar keuze indien zij minimaal in één categorie stemden en maximaal in zes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.