Veel mensen zijn vrij tijdens Pinksteren en trekken er op uit. Ik deel met jullie verschillende activiteiten en uitjes die je tijdens Pinksteren 2019 (zondag 9 en maandag 10 juni) met de kinderen kunt gaan doen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken heb ik alles per provincie opgesomd. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te doen tijdens Pinksteren, maar onderstaande activiteiten lijken mij in ieder geval heel erg leuk!

Gelderland

Slot Loevestein
Tijdens het Pinksterweekend op Slot Loevestein, kun je genieten van de spannende verhalen die de gidsen vertellen. Ook kun je je verkleden als ridder of prinses, buskruit laten ontploffen in de Kruittoren en lekker smullen in de Taveerne. Slot Loevestein is 657 jaar oud en in het kasteel en vesting is er ontzettend veel te zien en te leren. In het Pinksterweekend wordt er een “kist voor verhalen” geopend en aan de hand van de voorwerpen die daarin zitten vertellen de gidsen over de voormalige bewoners (o.a. ridders, gevangenen en soldaten).

Kijk voor meer informatie over het Pinksterweekend op de website.

Adres: Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen

Julianatoren
De Julianatoren is één van de allerleukste attractieparken van Nederland. Het is namelijk geschikt voor alle leeftijden; ook de (hele) kleintjes kunnen zich er naar hartenlust vermaken. Het pretpark heeft meer dan zestig te gekke attracties, spectaculaire shows en regelmatig zijn er grote evenementen. Ook Tijdens Pinksteren zijn ze gewoon geopend en viert zelfs mevrouw Suikerspin op Eerste Pinksterdag haar verjaardag in het Jul & Julia Theater. Alle shows en evenementen zijn bij de entree tot het park inbegrepen.

Meer informatie is te vinden op de website van Julianatoren en je tickets bestel je (indien gewenst) gemakkelijk online.

Adres: Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn

Megapret
Megapret is de leukste speeltuin van Gelderland. Het speelparadijs is de plek waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Van een binnenspeeltuin tot een buitenspeeltuin, van midgetgolf tot een waterspeeltuin: alles is mogelijk bij Megapret. Het park heeft een enorme oppervlakte en dat maakt het een ideaal speelparadijs voor kinderen. Als ouders zijnde neem je lekker plaats aan de bar, of geniet je van het zonnetje op de weide. Er is voldoende gelegenheid voor het drinken van een drankje of het nuttigen van wat te eten.

Neem voor meer informatie en kijkje op de website en de entreeprijzen zijn hier te vinden!

Adres: De Stegge 23, 7137 NC Lievelde

Koninklijke Burgers’ Zoo
De dieren in Koninklijke Burgers’ Zoo verblijven niet in hokken, maar in ecodisplays. Dieren en planten leven hier dus net als in het echt. De omgeving waar ze vandaan komen is zo precies mogelijk nagebouwd. Dieren laten daardoor hun natuurlijke gedrag zien en zo wordt een bezoekje een echt avontuur! Bezoek het Park, de Safari, Desert, Mangrove, Rimba, Bush en Ocean en leer alles over hun bewoners.

Voor meer informatie bezoek je de website, waar je o.a. natuurlijk ook de toegangsprijzen kunt terug vinden.

Adres: Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

SchatEiland Zeumeren
SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500 m2). Kinderen tot twaalf jaar vermaken zich urenlang met vele attracties in het overdekte gedeelte en bij mooi weer ook buiten! Graaf samen met de kapitein een heuse schat op, ga op zoek naar goud of vuur een kanon af!

Voor meer informatie kijk je op de website, hier kun je naast de toegangsprijzen ook nog de verschillende arrangementen bekijken, waaronder een schoolreisje.

Adres: Stroetweg 7, 3781 PR Voorthuizen

Noord-Holland

Coronel Adventure Indoor Klimbos
Verleg je grenzen en klim over 40 hindernissen tot 10 meter hoogte. Het indoor klimpark van Coronel bestaat uit 3 routes op verschillende hoogtes, met een stijgende moeilijkheidsgraad. Klim over zigzagbruggen, papegaaienbalken en liaansprongen naar het hoogste punt van het klimpark en ga via touwladders, bruggen, netten en tokkelbanen van platform tot platform. Natuurlijk kun je daarnaast ook gebruik maken van alle andere activiteiten die Coronel biedt, zoals lasergamen en karten. Iedereen vanaf 8 jaar en 1.30 meter is welkom om bij ons te klimmen. Het klimbos is geschikt voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen die een uitdaging niet uit de weg gaan.

Meer informatie is te vinden op de website, o.a. ook over het geven van een kinderfeestje.

Adres: Havenstraat 295, 1271 GD Huizen

THIS IS HOLLAND
De adembenemende filmbeelden die je te zien krijgt bij THIS IS HOLLAND, bieden je een ontzettend goed perspectief vanuit de lucht en het geeft je allemaal nieuwe inzichten over hoe Nederland is ontstaan. Door middel van een 4D-ervaring vlieg je over Nederland langs de mooiste plekken. Voel, bekijk en leer bij THIS IS HOLLAND.

Meer informatie is te vinden op de website, waar je overigens ook met gemak je tickets kunt bestellen.

Adres: Overhoeksplein 51, 1031 KS Amsterdam

BODY WORLDS: The Happiness Project
Ga bij BODY WORLDS: The Happiness Project op unieke ontdekkingstocht door het menselijk lichaam. Aan de hand van ruim 200 preparaten van echte menselijke lichamen, ontdek je de geheimen van geluk en het effect wat dit heeft op het lichaam van een mens. Voor kinderen is er een gratis speurtocht waarmee ze op ontdekkingstocht kunnen gaan en daardoor leren ze ook meteen een hoop over geluk!

Lees verder op de website en bestel daar ook meteen tickets met korting!

Adres: Damrak 66, 1012 LM Amsterdam

De Holle Bolle Boom
In de grote indoorspeeltuin De Holle Bolle Boom, klim en klauter je naar hartenlust en glijd je in het donker naar beneden. Verder sjees je natuurlijk van de super steile glijbaan, zo in de ballenbak. Je bent niet afhankelijk van het weer, want je kunt niet alleen binnen én buiten spelen, maar ook in de waterspeeltuin!

Kijk snel op de website en lees daar ook meteen meer over de speelregels van De Holle Bolle Boom!

Adres: Bongerdlaan 3, 1747 CA Tuitjenhorn

Landgoed Hoenderdaell
Van tamme vogels in alle kleuren van de regenboog, tot de grommende koning van de jungle: Landgoed Hoenderdaell is een dierenrijk op zich. Je kunt hier de dieren van heel dichtbij meemaken. Sommige lopen zelfs vrij rond! Kom langs op het apeneiland en bewonder ringstaartmaki’s, mara’s, berberapen en doodshoofdaapjes. De hongerige aapjes springen misschien wel op je af en de machtige roofvogels suizen tijdens indrukwekkende shows door de lucht.

Meer informatie is te vinden op de website en lees dan ook meteen eventjes meer over Stichting Leeuw!

Adres: Van Ewijckskade 1, 1761 JA Anna Paulowna

Zuid-Holland

Archeon: terug in de tijd!
Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Ontdek hier hoe er in vroegere tijden geleefd werd, in de prehistorie, Romeinse tijd en in de middeleeuwen. Je kunt zelf ook meedoen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten! Duik in de geschiedenis en laat je verbazen. Gladiatoren strijden in hun dagelijkse gevecht in Archeon. Iedere dag heeft het themapark een speciaal dagprogramma met demonstraties. Je kunt ook lekker ravotten in de speeltuin of ronddwalen in het doolhof.

Voor meer informatie bezoek je de website. Bekijk meteen eventjes welke evenementen er op de agenda staan!

Adres: Archeonlaan 1 , 2408ZB, Alphen aan den Rijn

Space Expo Noordwijk
Leer alles over ruimtevaart en bekende astronauten zoals André Kuipers bij Space Expo in Noordwijk.Verbaas je over het formaat van de originele Soyuz capsule van André Kuipers. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Neem gauw een kijkje op de website, waar je ook meer informatie kunt vinden voor als je een spreekbeurt gaat houden, of voor als je een werkstuk moet maken.

Adres: Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk

Diergaarde Blijdorp
Maak een wereldreis tijdens een dagje uit in Diergaarde Blijdorp, één van de grootste dierentuinen van Nederland. Spot bizons in Noord-Amerika, olifanten in Azië en kamelen op de Mongoolse steppe. De reis voert verder langs vele zeldzame en prachtige dieren. Download in ieder geval zeker weten eventjes de app. Kies welke activiteiten je wilt bijwonen en ontvang een signaaltje voordat deze beginnen. Ook handig: je leest het laatste nieuws en kunt meteen het pasgeboren dier of het nieuwe verblijf bezoeken. Ga op pad met de ‘Mis Niets’-route, of ontdek het ‘andere’ Blijdorp met de ‘Monumenten & Botanisch Blijdorp’-route of maak je eigen route!

Bezoek de website voor meer informatie en lees daar meteen meer over bijvoorbeeld de entreeprijzen.

Adres: Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

Museon
Als interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering wil het Museon mensen inspireren om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Het Museon realiseert deze missie door leerlingen en reguliere bezoekers een dynamische, museale leeromgeving aan te bieden. Als intermediair voor cultuureducatie vormt het Museon daarmee een belangrijke aanvulling op het formele onderwijs.

Voor meer informatie bezoek je de website.

Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag

Utrecht

Ouwehands Dierenpark
Kom ze bekijken; de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Stap hun wereld binnen in het mystieke Pandasia dat in traditionele Chinese stijl is gebouwd. In het Berenbos leiden bruine beren die vroeger mishandeld zijn, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Kom ook eens kijken bij het verblijf van de gorilla’s: Gorilla Adventure. Het verblijf wordt gescheiden door een enorme kloof van elf meter hoog. Via deze kloof daal je af in de oude mijnschacht, diep onder de grond. Hier beleef je een spannend avontuur, tussen de gorilla’s! In een tachtig meter lange tunnel maak je kennis met de geluiden uit het oerwoud en kun je op de foto met een groep gorilla’s.

Meer informatie is te vinden op de website waar je ook meer kunt lezen over de doelstellingen van dit mooie park.

Adres: Grebbeweg 111 3911 AV Rhenen

Mondriaanhuis Amersfoort
Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944). Piet Mondriaan werd hier geboren en bracht er zijn kinderjaren door. Na het vertrek van de familie Mondriaan herinnerde er op deze plek lange tijd niets aan de wereldberoemde schilder, tot de architect Leo Heidenrijk en zijn vrouw Cis er in 1994 het Mondriaanhuis van maakten en het openstelden voor publiek. Vanaf eind 2016 was het Mondriaanhuis tijdelijk gesloten voor een ingrijpende herinrichting. Op 7 maart 2017 is het museum geheel vernieuwd heropend.Heeft Mondriaan je geïnspireerd? In het Doe-het-zelf-atelier ga je aan de slag met een van de opdrachten of bedenk je zelf een kunstwerk. In het atelier worden regelmatig workshops gehouden en voor de kleinsten is er een Legowand van vijf meter lang.

Meer informatie is te vinden op de website, waar je ook meteen kunt zien hoe het zit met het geven van een kinderfeestje.

Adres: Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort

Dierenpark Amersfoort
Ontdek Dierenpark Amersfoort tijdens je dagje uit, want in deze dierentuin is van alles te beleven. Via de spannende Klim Alles-route klim je over, onder, achter, boven en tussen de dieren. SnavelRijk is de grootste doorloop volière van Nederland, waar je kan ronddwalen tussen verschillende vogels in het enorme verblijf van drieduizend vierkante meter. In de Grote Wildernis vaar je in je eigen fietsboot langs het eiland van de ringstaartmaki’s en kapucijnapen. Al kronkelend over de rivier kom je dichtbij de giraffen en zebra’s. De meest speelse dierentuin ontdek je in Amersfoort!

Meer informatie is te vinden op de website, waar je ook heel gemakkelijk je tickets kunt kopen.

Adres: Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

Speeltuin Blikkenburg
In het voorjaar van 2016 schreef de gemeente een battle uit voor burgerinitiatieven om het woon- en leefgenot in Zeist te vergroten. Het beste idee zou door de gemeente worden ondersteund. In juli kwam het initiatief van Anouk de Sonnaville-Drost als winnaar naar voren. Anouk wilde een plek creëren voor jong en oud, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen sporten en spelen. Maar waar ook kinderfestiviteiten georganiseerd kunnen worden (skelterraces, festivalletjes, parades). Kortom: een horecagelegenheid voor de ouders, met een uitdagende speeltuin voor de kinderen; Blik & Burgers!

Meer informatie is hier te vinden.

Adres: Filosofenlaantje 9, 3703 DZ Zeist

Pannenkoekenboerderij De Smickel
Smikkel van de heerlijkste pannenkoeken in Soest. Restaurant De Smickel is al decennialang een begrip.Op de menukaart staan meer dan tweehonderd soorten pannenkoeken. Door de open keuken kun je precies in de gaten houden of jouw pannenkoek al in de pan ligt. De Smickel heeft een uniek recept ontwikkeld: de Panza. Deze pannenkoeken worden bestrooid met kaas en onder de grill gelegd, waardoor de bovenkant als een pizza wordt.

Meer informatie is te vinden op de website, kijk dan ook meteen eventjes naar de kinderactiviteiten!

Adres: Lange Brinkweg 26, 3764 AD Soest

Zeeland

Speelschuur Klok’uus
Klok’uus is dé bestemming voor een gezellig dagje weg in het mooie Zeeland. Er is een grote binnenspeeltuin met glijbanen en leuke hindernissen. Kinderen krijgen het idee of ze echt in een boeren-schuur aan het spelen zijn. Zo glijden ze bijvoorbeeld onder een combine, die vroeger het graan oogstte. Verder is er een freefall-glijbaan en een loopbrug op maar liefst 6 meter hoogte. Ook de buitenspeeltuin bevat een hoop leuke activiteiten. Kinderen die ouder zijn dan zes jaar kunnen klimmen en klauteren in het half overdekte klimparcours van maar liefst drie tot zeven meter hoog. Onder het klimparcours door vindt je de skelterbaan met echte tractor skelters. Verder zijn er buiten de Bungee Jump trampolines en in de zomer een aantal grote luchtkussens! Voor peuters is er in de indoorspeeltuin een leuke, aparte speelhoek. Buiten is er ook voor de kleintjes een aparte speelweide.

Meer informatie is te vinden op de website.

Adres: Wissekerkseweg 6, 4458 SH ‘s-Heer Arendskerke

Skidôme Terneuzen
Geniet van een dagje wintersport in Nederland en ga skiën of snowboarden in Skidôme Terneuzen. Skidôme Terneuzen is een indoor skibaan met diverse pistes gemaakt met verse sneeuw. Op welk niveau je ook skiet of snowboardt, Skidôme Terneuzen heeft voor iedereen een geschikte piste. De beginners helling en de blauwe piste voor beginners en de rode piste voor de ervaren skiër en snowboarder die ook zijn energie kwijt kan in het funpark. Skidôme Terneuzen heeft een indoor sneeuwpiste van 220 meter lang! Sleepliften en bandliften brengen je naar de top van de piste.

Meer informatie is hier te vinden, evenals wat er te doen is voor de kids.

Adres: Zeelandlaan 3, 4538 CA Terneuzen

Berkenhof Tropical Zoo
Beleef een ondergrondse tocht in de fossielen mijn, met mammoeten en sabeltandtijgers van vroeger. Daarna kom je plots tussen gigantische dino’s terecht in de Dino Expo! Begin een spannende speurtocht door de oertijd tussen gigantische klauwen en tanden! In de overdekte Kids Jungle kun je lekker spelen en net als een aapje touwbruggen en torens beklimmen. Schijnt het zonnetje, ga dan razendsnel van de kabelbaan in het Buitenspeelbos en speel op de houten toestellen. In Berkenhof Tropical Zoo bekijk je niet alleen de mooiste dieren, je ontpopt je tot ware natuurkenner! In de Natuurklas geven dierenverzorgers een aantal keer per dag uitleg over een dier, zoals een slang, spin of hagedis. Misschien mag je er wel eentje vasthouden! Terwijl de kinderen spelen, rusten de ouders uit op het terras of in het restaurant.

Meer informatie is te vinden op de website, o.a. welke dieren er precies te spotten zijn!

Adres: Langeweegje 10A 4434 NE Kwadendamme

Het Arsenaal
Op de landtong waar nu Het Arsenaal staat, is in 1607 onze nationale zeeheld Michiel Adriaanszoon de Ruyter geboren. Tijdens de Franse bezetting is zijn geboortehuis samen met de toenmalige woonwijk op last van Napoleon gesloopt. Deze wilde er een hospitaal bouwen voor zijn soldaten. Zo ver is het echter nooit gekomen, want in 1814 verlieten de Fransen ons land. Op de fundamenten van het niet voltooide hospitaal trok de Nederlandse Staat een militair hospitaal op: het gebouw dat er nog steeds staat. Nadat de laatste soldaten van het bataljon Het Arsenaal hadden verlaten heeft het nog een tijd dienst gedaan als opslagdepot van Defensie. Toen in 1981 het gebouw leeg kwam te staan, werd het idee geboren voor het huidige Arsenaal-project.  Sta oog in oog met een echte haai, kom de roggen en haaien aaien en beleef spannende piraten attracties. Kruip in de huid van een echte piraat, ervaar wat een piraat allemaal moet trotseren, bekijk Zeeland’s grootste verzameling zeedieren en aai roggen en haaien!

Meer informatie is te vinden op de website.

Adres: Arsenaalplein 7, 4381 BL Vlissingen

Familiepretpark Mini Mundi
Wie het Zeeuwse eiland Walcheren in één dag wil bekijken, kan terecht bij familiepretpark Mini Mundi. Hier bekijk je de Walcherse gebouwen op een schaal van 1 op 20. De boulevard van Vlissingen, het markante stadhuis en het abdijcomplex van Middelburg zijn hier allemaal te bewonderen. Na een bezoekje aan de miniatuurwereld kun je ook het pretpark nog even in. Zelfs bij slecht weer kun je terecht bij Mini Mundi. Duik dan de indoorspeeltuin in en leef je uit op bijvoorbeeld de stormbaan! Het attractiepark ligt aan de rand van Middelburg, vlakbij de snelweg en is goed bereikbaar.

Meer informatie is hier te vinden, bekijk dan ook meteen de openingstijden.

Adres: Podium 35, 4337 WV Middelburg

Flevoland

Batavialand
Voor kinderen is Batavialand een leuk en geschikt uitje. Ze zullen zich echt niet vervelen en ondertussen ook nog eens een heleboel leren. Als je door het museum loopt, kom je allerlei leuke activiteiten tegen, zoals het watertheater en de tentoonstelling van ‘de Watermensen’. Op de werf zijn er vooral veel doe-activiteiten. Je kunt een spijker maken boven echt vuur of een eigen springtouw slaan. De echte onderzoekende kinderen kunnen met een speurtocht zelf op avontuur.

Meer informatie is te vinden op de website, ook lees je daar meer over bijvoorbeeld de missie en visie van Batavialand.

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad

Almere Jungle
Almere Jungle startte in 1996 als een volkstuin vol groentes, maar door de jaren heen is het een toevluchtsoord voor exotische dieren geworden. Inmiddels leven er in het dierenpark op Stadslandgoed de Kemphaan meer dan driehonderd dieren. Maak in vijf verschillende werelddelen kennis met alpaca’s, kaketoes, schildpadden en vogelspinnen.

Meer informatie is hier te vinden.

Adres: Kemphaanpad 2, 1358 AC Almere

Orchideeën Hoeve
Duizenden orchideeën bij elkaar, omringd door vlinders en papegaaien; je vindt het bij de Orchideeën Hoeve. Via een wandelpad ontdek je verschillende tuinen, waarmee je van werelddeel naar werelddeel reist. Binnen is het 21°C. wat erg aangenaam is. Het is alsof je in een oerwoud rondloopt. De Zwevende Bloementuin is helemaal gaaf om te zien, deze tuin is in de stijl van de Japanse Kersenbloesem Tijd. Voor de kinderen is er ook een spannende speurtocht langs verschillende wildpaden. Ze kunnen hun energie kwijt op het springkussen of voeren de vissen een lekker hapje. Ook het Mangrovebos, een waterrijke binnenspeelplaats, is een heerlijke plek om te spelen. Sla ook zeker het Makirijk niet over; een idyllische buitenwereld waar ringstaartmaki’s, flamingo’s, alpaca’s en eenden wonen.

Meer informatie is te vinden op de website, waar je ook alvast kennis kunt maken met de dieren.

Adres: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Beleef een dag vol vliegtuig actie voor jong en oud in Luchtvaart-Themapark Aviodrome! Bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Stap aan boord van een Boeing 747, de flight simulator en bekijk de 4D-film Skymania (soms voel je regendruppeltjes, dan weer mist en koude golfstromen. En af en toe ervaar je ook rook. Dat maakt het kijken naar de historische en avontuurlijke films extra spannend!) Kinderen leven zich uit in een van de kinderattracties. Tijdens de pilotenopleiding voelen ze zich een echte piloot.

Meer informatie staat op de website, waar ook alle komende evenementen te vinden zijn.

Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad

Walibi Holland
Er is maar één plek waar je terecht kan voor échte spanning en sensatie: Walibi Holland. Hier vind je alles in één. De wildste achtbanen, wreedste attracties en vetste festivals. Wil jij hard gaan? Dan is Walibi Holland voor jou the place to be! Voor de kinderen zijn er kleinere achtbanen, botsauto’s, een kermis en diverse leuke waterattracties.

Lees meer op de website en bestel daar dan ook meteen gemakkelijk tickets

Adres: Spijkweg 30 8256 RJ Biddinghuizen

Overijssel

Museum TwentseWelle
TwentseWelle is een museum waar verleden, heden en toekomst probleemloos met elkaar worden verbonden; een museum waar jezelf aan de slag gaat; waar je je verwondert en waar je geïnspireerd raakt. Een museum waar de verbeelding aan de macht is. Bij TwentseWelle ontdek je de toekomst. Dat doe je door te zien, maken, leren, spelen, denken, werken, experimenteren en dromen. TwentseWelle is zowel een laagdrempelig familiemuseum als een professionele ontmoetingsplek. Het is niet enkel een natuurhistorisch museum, of kunstmuseum, oudheidkamer of techniek museum; TwentseWelle is het allemaal en allemaal tegelijkertijd.

Meer informatie staat op de website.

Adres: Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede

Taman Indonesia
Wel eens een gehoord van Loewaks die de duurste koffiebonen ter wereld uitpoepen? Een Binturong die wel 30 meter hoog in de bomen kan klimmen, of Beo’s die kunnen praten? Deze en nog veel meer bijzondere dieren vind je in dierenpark Taman Indonesia. Naast het bewonderen van de dieren en planten uit Indonesië, kun je in dit kleine prachtige park ook cultuur snuiven. Waan je langs de verschillende traditionele huisjes, verkleedt je als Javaanse prinses en geniet van de Indische hapjes uit de waroeng!

Meer informatie is hier te vinden, bekijk dan ook meteen eventjes de verschillende arrangementen.

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE Kallenkote

Dinoland Zwolle
In Dinoland Zwolle kunnen kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud leren, ontdekken en spelen tussen de dino’s. Verspreid over het park staan zo’n 50 dinosaurussen met daarbij informatie over elke dino. Leer over de dino’s en test je kennis met de Dinospeurtocht. Er zijn een aantal dino’s die je tot leven kunt brengen met de dinoland app! In het Paleoloab kun je allerlei activiteiten doen, zoals: edelstenen en goud zoeken, kleien, fossielen zeven, verven en dino’s uithakken. In de overdekte speelhal staat een ballenbak en groot klimtoestel. Ook zijn er interactieve games die je met je lichaam moet besturen. Leef je uit in de buitenspeeltuin met een echte helikopter en jeep waar je in mag spelen! Graaf een dinoskelet uit, sla samen een balletje op de 18holes minigolfbaan en ga voor een potje lasergame. Ben jij een echte durfal? Dan kan jij het 8 meter hoge hoogteparcours en de klimwand vast wel aan!

Meer informatie is hier te vinden evenals bijvoorbeeld de entreeprijzen.

Adres: Willemsvaart 19, 8019 AB Zwolle

Landgoed Kaamps (let op: alleen tweede Pinksterdag open, eerste gesloten)
Proeven en Beleven is waar Landgoed Kaamps op Tweede Pinksterdag voor staat! Van 10.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom! Of je nou wilt zien waar de zuivelproducten gemaakt worden of het heerlijke eindresultaat wilt proeven, bij Landgoed Kaamps is het mogelijk! Snuffel lekker rond tussen de ruim 50 kramen op de Lentefair en zie hoe klompen worden gemaakt, bekijk de prachtige tassen gemaakt van tafelzeil en laat je verrassen door de prachtige groendecoraties. Op deze markt is voor elk wat wils en ook aan de kleine boertjes en boerinnetjes is gedacht. Zo kunnen de kids spelen in de speeltuin, zich laten schminken of op het springkussen springen. Daarnaast wordt ook de inwendige mens flink verwend met vele proeverijen van Kaamps zelf.

Lees meer op de website!

Adres: Vliegveldstraat 4a, 7561 AT Deurningen

Vogelpark De Lorkeershoeve
Wie van vogels houdt, die gevederde vrienden van de mens, haalt zijn hart op bij Vogelpark De Lorkeershoeve. Je maakt kennis met bijvoorbeeld een koppel ara’s, papegaaien, parkieten, kaketoes, roofvogels (vooral uilen), vruchten- en insecteneters, kwakken, kroonkraanvogels, ibissen, reuzenbosrallen, fazanten, duiven en watervogels. Bij elke kooi is informatie aangebracht met wetenswaardigheden over de vogels. Niet alleen volières bepalen het decor, ook aangelegde tuinen met beelden, watervallen, vijverpartijen en de

roofvogel burcht. De speeltuin en midgetgolfbaan ontbreken niet en bovendien is het gebruik ervan bij de toegangsprijs inbegrepen!

Lees gauw verder op de website!

Adres: De Kerkdijk 26 7775 RA Lutten 

Drenthe

Zoo Bizar
Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Veel dieren zijn gehuisvest in open verblijven. Zoo Bizar probeert mens en dier zo dicht bij elkaar te brengen als mogelijk, waarbij educatie en welzijn van de dieren sleutelwoorden zijn. Sommige bewoners worden uit hun verblijf gehaald om eens nader te kunnen bekijken, ruiken en voelen!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website.

Adres: Dorpsstraat 2, 9441 PD Orvelte

Drouwenerzand Attractiepark
Drouwenerzand Attractiepark is het voordeligste pretpark van Europa! De entree is altijd inclusief alle attracties, vers fruit, div. belegde broodjes (nieuw), frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade en softijs! De attracties en speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn stoere attracties voor de echte durfal en rustige attracties en speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Ruim 25 speeltoestellen en attracties bezorgen jong en oud een onvergetelijke dag.

Kijk voor meer informatie eventjes op de website, waar je ook al kan zien welke attracties er precies zijn.

Adres: Gasselterstraat 7, 9533PC Drouwen

Miramar Zeemuseum
Het Miramar Zeemuseum herbergt de unieke verzameling zee curiosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners. Zij is de oprichtster van dit zeemuseum en zij bedacht ook de naam: Miramar. Dit is het Spaanse woord voor ‘aanschouw de zee’. Zij bracht de zee naar Drenthe, de provincie van bos en hei. In haar zoektocht naar de schatten van de zee bezocht de excentrieke juffrouw Warners in 30 jaar tijd meer dan 80 landen. Van Mallorca tot Mauritius en Afrika. Zij struinde de stranden af en nam al haar schatten mee in een grote hutkoffer op een kinderwagen onderstel naar haar museum in Vledder. Naast de vaste expositie en een documentaire over het leven van juffrouw Warners, zijn er regelmatig thematentoonstellingen waardoor een bezoek aan Miramar altijd boeiend en nooit hetzelfde is.

Meer informatie is te vinden op de website.

Adres: Vledderweg 25, 8381 AB Vledder

Vlinderparadijs Papiliorama
Honderden exotische vlinders die vrij rondvliegen in de tropische tuin en op de tropische bloemen en bomen (o.a. bananenbomen) naar hun nectar zoeken, dat zie je bij Vlinderparadijs Papiliorama. Je leert in een van de grootste vlindertuinen van Europa (900 vierkante meter) over de vier stadia van het vlinderleven: ei, rups, pop en vlinder en neemt kennis van talloze weetjes over vlinders. Er zijn educatieve filmpjes te zien.

Meer informatie is te vinden op de website.

Adres: Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte

Plopsa Indoor Coevorden
Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland: Plopsa Indoor Coevorden! Dans in de K3-Disco, spring tussen Dansende Fonteinen, klim in Plops speelboom, maak een bloedstollende vaart op de Wickiebaan, geniet van een spetterende show van je Studio 100-helden in het nostalgische amfitheater en trotseer de Woeste Zee! Meer dan 25 attracties veroveren de harten van kleine avonturiers en hun familie.

Meer informatie is hier te vinden.

Adres: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen.

Groningen

Vesting Bourtange
Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de Vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.Deze stad is niet alleen prachtig om te zien, het bruist ook van de activiteiten. Van gezellige markten tot levensecht nagespeelde veldslagen. En elke zondagmiddag in het zomerseizoen, van april tot en met oktober, wordt er een kanon afgeschoten. In museum “Terra Mora” staat de relatie tussen het omliggende moeras (moor) en de vesting centraal. Waar vroeger het moeras diende als bescherming van de Vesting is het nu een prachtig natuurgebied. Vlieg op een kraanvogel over het moeras, of ga het gevecht met elkaar aan in de kanonnenhal. Plezier voor jong en oud.

Meer informatie kun je vinden op de website.

Adres: W. Lodewijkstraat 33, 9545 PA Bourtange

Landgoed Nienoord
Een dagje uit kan niet meer stuk op Landgoed Nienoord. In het Familiepark spelen de kinderen in de speeltuin en rennen ze van de ene attractie naar de andere, waar ze kunnen klimmen, spelen, glijden en rennen. Ook wachten er de apenkooi, tractorbaan, scooterbaan en de glijbanen. Springkussens en draaimolens kunnen ook niet ontbreken natuurlijk. Verder is er ook nog een kinderboerderij en het Zwemkasteel.

Meer informatie is te vinden op de uitgebreide website

Adres: Nienoord 20, 9351 AC Leek

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Ontdek de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en die van de stad Groningen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze historie is begonnen in de Middeleeuwen, waar de Hanzevaart veel welvaart bracht in de Hanzesteden. De museumpanden stammen uit de vijftiende eeuw.

Meer informatie is hier te vinden, waaronder wat er te doen is voor kinderen.

Adres: Brugstraat 24, 9711 HZ Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen
Zeehondencentrum Pieterburen is een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. De zeehonden verblijven in quarantaine, in binnen- en buiten bassins, en worden weer vrijgelaten als ze hersteld zijn. Tijdens de rondleiding zie je met welke problemen zeehonden te maken hebben en hoe de opvang ze helpt. Neem een kijkje achter de schermen in de operatiekamer, kijk hoe de dieren worden gevoerd en verkleed je als dierenarts. Verder is er een vaste expositie en een voorlichtingsfilm en zijn er extra activiteiten voor de kinderen.

Meer informatie is hier te vinden, kijk dan meteen eventjes hoe je eventueel zou kunnen helpen.

Adres: Hoofdstraat 94a, 9968 AG Pieterburen

 

Friesland

AquaZoo Friesland
AquaZoo Friesland vind je aan de prachtige Friese wateren. Geniet van het Zeeleeuwen Spetter Spektakel, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari! Mens en natuur groeien steeds verder uit elkaar. Zorg voor de natuur en aandacht voor het milieu is essentieel voor de toekomst van onze aarde. AquaZoo Friesland speelt een belangrijke rol in het verbinden van mens en natuur.

Lees meer op de website, waaronder over de openingstijden.

Adres: De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden

Sybrandy’s Speelpark
Sybrandy’s Speelpark is gelegen in Zuidwest Friesland te midden van de prachtige bossen van Gaasterland. Het park, ontstaan uit een vogelpark, is uitgegroeid tot het attractiepark van Friesland, met meer dan 40 attracties. De doelgroep van het park is kinderen van 3 tot 13 jaar. In het park is een groot terras bij het cafetaria. Hier zijn snacks, broodjes, ijs, patat en drinken te krijgen. Naast de vele picknickbanken in het park, is er ook o.a. een picknickzaal waar overdekt gegeten kan worden.

Lees gauw meer over dit attractiepark op de website.

Adres: Jan Schotanuswei 71, 8567 HH Oudemirdum

De Kruidhof, hortus van Fryslân
De Kruidhof is dé botanische tuin van Friesland en heeft de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Op een oppervlakte van ruim drie hectare bloeien jaarlijks meer dan tweeduizend plantensoorten, gegroepeerd in zeventien fascinerende tuinen en collecties. Op het terrein van De Kruidhof is een IJstijdenmuseum. In dit museum liggen de mooiste mineralen, zwerfstenen, fossielen en stenen gebruiksvoorwerpen. In de educatieve kinderspeeltuin zijn de kinderen uren zoet terwijl de ouders rondneuzen in de verkooptuin of de museumwinkel. In het Tuincafé geniet je van een kop koffie met gebak of een broodje.

Meer informatie kun je vinden op de website, waaronder ook over de collectie.

Adres: Schoolstraat 29B, 9285 NE Buitenpost

Speelparadijs Sanjesvertier
Springen, klimmen en rennen. Kinderen vermaken zich uitstekend de binnen- en buitenspeeltuin van Speelparadijs Sanjesfertier. Binnen klauteren ze in de spannende griezelige apenkooi of bouwen ze op de grote blokkenzolder. Buiten is er de verkeerstuin, een botenbaan, een monorail en midgetgolf. Bij Sanjesfertier hoort ook nog een dierenpark! Hier wonen wel veertig verschillende soorten dieren, zoals stokstaartjes, prairiehondjes, wallabies, neusberen en kamelen. Volwassenen zitten met met mooi weer lekker op het terras of met minder weer lekker binnen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Adres: De Sanjes 4, 9269 HA Feanwalden

Noord-Brabant

Het Philips Museum (Let op: Alleen Tweede Pinksterdag open)
Het Fabriekje in het centrum van Eindhoven is na een grondige renovatie veranderd in het prachtige Philips Museum. Er zijn wisselende tentoonstellingen en voor groepen organiseert het Philips Museum speciale rondleidingen. Bekijk hoe het bedrijf licht steeds opnieuw uitvindt, met halogeen en led-verlichting. En hoe Philips de wereld veroverde met radio, televisie en röntgenapparatuur. In het museum staat bijvoorbeeld de allereerste Philipsradio uit 1927 en een van de eerste televisietoestellen. Honderd jaar vol interessante Philips-uitvindingen onder één dak!

Meer informatie is te vinden op de website.

Adres: Emmasingel 31, 5611 AZ Eindhoven

preHistorisch Dorp
Tijdens Pinksteren vindt het Vikingfestival plaats in het preHistorisch dorp. Meer dan 200 Vikingen zullen het dorpje bezetten. Zij brengen een markt vol ambachtelijke waar, demonstraties van ambachten, ze beelden het dagelijks leven van vroege-middeleeuwers uit en geven vecht demonstraties. Daarnaast zal er meerdere keren per dag een grote vechtshow opgevoerd worden. Bezoek het filmdecor van historisch epos Redbad en dompel jezelf onder in de authentieke wereld van de Vikingen.

Bezoek de website voor meer informatie en bestel hier je tickets.

Adres: Boutenslaan 161 B, 5644 TV Eindhoven

BillyBird Park Hemelrijk
Mooi weer of niet, bij BillyBird Park Hemelrijk is een dagje uit altijd geslaagd. Een groot strandbad, twee speeltuinen en een survival gebied behoren tot de binnen- en buitenattracties van het pretpark.  In het park kun je gebruik maken van vele voorzieningen zoals gratis Wifi  en werkplekken. Ook is er gedacht aan een mindervalide toilet, het huren van een rolstoel en nog veel meer. Natuurlijk kun je in het park pinnen.

Meer informatie over het park is te vinden op de website.

Adres: Zeelandsedijk 34A, 5408SM Volkel

Familiepark DippieDoe
Familiepark DippieDoe, daar wil iedereen naartoe! Zowel grote kinderen (tot twaalf jaar) als de allerkleinsten hebben hier een leuke dag. Maak een rondje in de achtbaan Tyfoon of zwier lekker rond in de zweefmolen. DippieDoe is een leuk indoor en outdoor speelpark met een kinderkermis.

Check de website voor meer informatie.

Adres: Ekkersweijer 1, 5681 RZ Best

Efteling
Een dagje Efteling is voor jong en oud een magisch avontuur. Zie sprookjes tot leven komen in het Sprookjesbos of zweef tussen elfjes en trollen in de Droomvlucht. Ga de strijd aan in Joris en de Draak, duik in Baron 1898 de diepte in en spetter in de wildwaterbaan Piraña. De meeste mensen zullen er weleens geweest zijn (en er nog een keer heen willen).

De website staat vol informatie!

Adres: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel

Limburg

Mondo Verde
Sta oog in oog met een zeldzame witte leeuw! Mondo Verde is een dierenpark en attractiepark in één, met exotische wereldtuinen. Bekijk zeldzame dieren, wandel door tuinen met een Chinees, Marokkaans of Italiaans tintje en maak een ritje in de wildwaterbaan.

Meer informatie is hier te vinden.

Adres: Groene Wereld 10, 6372 PW Landgraaf  

GaiaZOO
Maak in één dag een reis door de wonderlijke dierenwereld in GaiaZOO. Bekijk prachtige neushoorns, de sierlijke giraffenfamilie en razendsnelle cheeta’s op de Afrikaanse Savanna. Reis daarna verder naar Zuid-Amerika, waar doodshoofdapen boven je hoofd door de takken klauteren!

Meer informatie is te lezen op de website.

Adres: Dentgenbachweg 105, 6468 PG Kerkrade

Kasteelpark Born
Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en de prachtige natuur. Bezoek de trompetzwanen, de nandoes en alpaca’s. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloop volière vliegen er een heleboel vogels om je heen. In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten aaien. In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten. Midden in het park is een grote speeltuin.

Meer informatie is uiteraard te vinden op de website.

Adres: Kasteelpark 38, 6121 XK Born

MergelRijk
MergelRijk is een bijzondere, eeuwenoude mergelgroeve (grot). Je ziet er prachtige mergelbeelden en zandsculpturen, levensgroot en in miniatuur. Je komt er te weten hoe de grotten in Limburg zijn ontstaan, waarvoor ze werden gebruikt en wat er allemaal met mergel wordt gedaan. Je kunt er kijken naar fantastische films, o.a. gemaakt door de van de Efteling en TV bekende zand/mergel Tovenaar Gert van der Vijver. Op interactieve tablets ontdek je interessante wetenswaardigheden over de Limburgse geschiedenis en natuur. Kinderen krijgen een leuk doe-boekje met speurtocht en een diploma. In MergelRijk is veel te zien en te beleven voor jong en oud en als hoogtepunt mag iedereen in de workshopruimte zelf een kunstwerkje van een blokje mergel maken.

Lees vooral eventjes verder op de website!

Adres: Daalhemerweg 31a, 6301 BJ Valkenburg

Drielandenpunt
Het Drielandenpunt ligt op de grens van Nederland, België en Duitsland. Tevens is dit het hoogste punt van Nederland, namelijk 323 meter boven NAP. Rond dit punt is van alles te doen. Vanaf Taverne de Grenssteen beginnen allerlei mooie wandelingen. En voor de kinderen is het labyrint een leuke manier om te ontspannen (en te verdwalen). Het doel is het hart van dit groene paradijs vinden, maar pas op voor de spuitende watermuren!

Check zeker weten eventjes de website.

Adres: Viergrenzenweg 97, 6291 BM Vaals

Uitgelichte afbeelding: Portrait Of Happy Family In Garden from Shutterstock/Monkey Business Images

 

(Visited 551 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.