Jarenlang ga je al met vrienden en familie op vakantie. Je was zelf drie toen je voor het eerst op de latten stond. Vorig jaar heb jij je kinderen nog thuis gelaten omdat ze echt nog te jong waren. Dit jaar zijn ze oud genoeg om met het hun eerste skiklasje mee te gaan. Je moet hiervoor wel wat dingen laten.. Denk aan de après ski tot in de late uurtjes. Toch is het een zegen om je kinderen voor het eerst te zien in de o zo schattige ski outfit. Ga jij binnenkort voor het eerst met je kinderen op wintersport? Dan heb je deze drie tips zeker nodig.

Tip 1: Wees goed voorbereid

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Dit begint bij het boeken van de juiste accommodatie. Een kindvriendelijke accommodatie is niet heel lastig te vinden, maar zoek er een die bij jouw wensenlijstje past. Het fijnste is als er genoeg middelen zijn om jou, het leven als ouder op wintersport, makkelijk te maken. Hierbij kun je denken aan kinderstoel en speelgoed. Dit zorgt ervoor dat je zelf niet alles hoeft mee te zeulen. 

Plan je reis ook ver van te voren. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen hun wintersport al in de zomer boeken rond juli en september. Dus terwijl jij nog lekker in het zonnetje aan je ronde tuintafel van Ikwiltuinmeubelen.nl zit te genieten van de zomer, zal jij dus eigenlijk al aan de wintersport moeten denken. In deze tijd wordt er vaak gebruik gemaakt van vroegboekkorting, dat is altijd fijn om mee te pakken.

Tip 2: Een goede uitrusting

Neem genoeg warme kleding mee als je kinderen voor het eerst gaan skiën. Kinderen zijn namelijk ontzettend gevoelig voor de kou. Plan dus verschillende lagen in. Van normale t-shirts tot thermoshirts, je kunt je kinderen niet warm genoeg aankleden.

Tip 3: Genoeg te beleven tijdens de reis

De meeste mensen vertrekken richting de sneeuw per auto. Ongeacht je bestemming, is het altijd een lange zit voor zowel kind als ouder. Als ouder moet je namelijk constant je kind weten te vermaken. Ook al heb je een ingebouwde tv in de stoelen en slapen ze voor het grootste deel, een kind verveelt zich snel. Verzin daarom wat spelletjes voor in de auto en neem genoeg speelgoed mee.

Ben jij er klaar voor om met je kinderen op wintersport te gaan?

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.