Hoewel we de zomervakantie nog maar net achter de rug hebben, is het altijd leuk om nu alvast weg te dromen bij onze volgende vakantiebestemming. In dit artikel beschrijven wij er 4 in Azië. 4 bestemmingen voor een onvergetelijke familievakantie. Deze bestemmingen zijn onderdeel van een rondreis: een op Bali en een op Cambodja. Van redelijk Slow Travel tot net iets meer actie. Wij dromen hier alvast bij weg. Doen jullie mee?

Bali

Een van onze eerste vakantiebestemmingen is Bali. Denk je aan Bali, dan denk je al gauw aan Slow Travel, Ubud en misschien ook wel Canggu. Ubud is gelegen tussen de rijstvelden in het midden – en groene binnenland – van Bali. Waar Canggu een aantal jaren geleden nog een rustig vissersdorpje was, is het nu een hip dorp met veel leuke winkels en cafeetjes. Wat maken Ubud en Canggu tot een onvergetelijke familievakantie?

  1. Ubud

Deze plaats staat bekend als kunstenaarsdorp. De vele kunstgaleries in het centrum maken dat duidelijk. Ubud wordt omringd door jungle en rijstvelden. Dat maakt wandelen en/of fietsen in deze omgeving tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn wandelroutes en fietstochten die aan alle leeftijden kunnen worden aangepast. Tip: ga op een fietstocht met een gids, die jullie over bijzondere weggetjes leidt en vertelt over de flora, fauna en gebruiken van Ubud.

  1. Canggu

Hoewel Canggu nu een hip dorp met veel leuke winkels en cafeetjes is, is de sfeer er nog steeds heel relaxed. Het strand van Canggu heeft een van de mooiste zonsondergangen op Bali. The place to be is The Lawn, tussen Old Man’s Beach en Echo Beach. Geniet hier met een gekoelde kokosnoot in je hand in een hangmat of op een kussen van de mooiste zonsondergang terwijl de kinderen aan de rand van het strand aan het schommelen zijn. Tip: vergeet niet om op zondagochtend de biologische markt te bezoeken. Hier zijn leuke handgemaakte souvenirs te koop, waarmee jullie gelijk de lokale bevolking steunen.

Cambodja

Van het redelijk Slow Travel rondreizen op Bali gaan we nu naar wat actievere rondreis familievakanties op Cambodja. Bekende highlights in Cambodja zijn: Siem Reap en Sihanoukville. Wat maken deze bestemmingen tot een onvergetelijke familievakantie?

  1. Siem Reap

Deze plaats wordt vooral bezocht voor Angkor Wat. Het grootste tempelcomplex ter wereld. Tip: laat jullie hier in een tuktuk – een veelvoorkomend openbaarvervoermiddel in Azië – met gids rondrijden langs de mooiste tempels. Siem Reap heeft uiteraard meer te bieden dan alleen het grootste tempelcomplex ter wereld. Zo kunnen jullie aan touwen door de omliggende jungle slingeren en vogels spotten in het vogelreservaat Prek Toal. Immers, uitjes waar dieren bij betrokken zijn, zijn leuke activiteiten tijdens een familievakantie

  1. Sihanoukville

Houd je van tropische eilanden met witte zandstranden en beach bars? Dan ben je in Sihanoukville aan het juiste adres. Je kunt hier een kajak of een catamaranboot huren. En, we hadden het net al even over dieren, het maken van een strandrit ter paard is ook een mogelijkheid. Een andere optie is om het Ream National Park te bezoeken, alwaar jullie de jungle in trekken. Tip: boek een individuele of groepstour naar (een van) de eilanden voor de kust. Hier is al snorkelend een prachtige onderwaterwereld te zien.

Dit waren slechts een paar bestemmingen die van jullie reis een onvergetelijke familievakantie maken. Weten jullie al wat de volgende vakantiebestemming wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.