Als je van plan bent een trip naar Schotland te maken, dan moet je zeker de volgende 11 mooie locaties bezoeken. Dit zijn de perfecte plekken om samen met je kinderen te verkennen en te genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Loch Lomond

Loch Lomond is een van de meest geliefde toeristische bestemmingen in Schotland en dat is niet zonder reden. Het meer is omringd door prachtige natuur en er zijn tal van activiteiten die je hier kunt ondernemen, zoals wandelen, vissen en zelfs waterskiën. Er is ook een aantal kleine eilandjes dat je kunt bezoeken met een boottochtje.

Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en een plek die je echt niet mag missen. Bezoek hier de Edinburgh Castle, wandel door de straatjes van de oude stad en neem de kinderen mee naar de Edinburgh Zoo.

The Falkirk Wheel

The Falkirk Wheel is een uniek bezienswaardigheid in Schotland en een plek die zeker leuk is om met kinderen te bezoeken. Dit gigantische wiel draait rond en verplaatst boten van het ene kanaal naar het andere. Er is ook een klein museum naast het wiel waar je meer kunt leren over de werking ervan.

Glasgow

Glasgow is een andere grote stad in Schotland en een plek die vol is met bezienswaardigheden. Bezoek hier het Glasgow Science Centre, wandel door de Glasgow Botanic Gardens en neem de kinderen mee naar het Kelvingrove Art Gallery and Museum.

The Cairngorms

The Cairngorms is een Nationaal Park in Schotland en een plek die je echt moet bezoeken als je van de natuur houdt. Er is hier een aantal mooie wandelpaden, waaronder de Glen Affric Trail en de Cairngorms 4000 Footer Challenge. Er zijn ook een aantal kleine meren in het park, waar je kunt zwemmen en vissen.

St Andrews

St Andrews is een kleine stad aan de kust van Schotland en een populair toeristische bestemming. Bezoek hier de St Andrews Cathedral, wandel over de kliffen en neem de kinderen mee naar de British Golf Museum. Er is ook een aantal mooie stranden in de buurt waar je kunt relaxen en genieten van het uitzicht.

Inverness

Inverness is een andere stad aan de kust van Schotland en een plek die vol is met bezienswaardigheden. Bezoek hier het Inverness Castle, wandel door de Inverness Botanic Gardens en neem de kinderen mee naar het Caledonian Canal Trail. Er is genoeg te zien en te doen in deze stad om je een paar dagen te vermaken.

The Isle of Skye

The Isle of Skye is een eiland voor de kust van Schotland en een plek die je echt moet bezoeken. Er zijn hier tal van mooie wandelgebieden, zoals de Quiraing Walk en de Old Man of Storr Trail. Er zijn ook een aantal mooie stranden waar je kunt relaxen en genieten van het uitzicht.

Aberdeen

Aberdeen is een andere stad aan de kust van Schotland en een plek die vol is met bezienswaardigheden. Bezoek hier het Aberdeen Maritime Museum of wandel door het Duthie Park.

The Orkney Islands

The Orkney Islands is een eilandengroep voor de kust van Schotland en een plek die je echt moet bezoeken. Er zijn tal van mooie wandelpaden, zoals de Stromness to Skara Brae Trail en de Orkney Mainland Coastal Trail. Er zijn ook een aantal mooie stranden en kleine eilandjes die je kunt bezoeken met een boottochtje.

Loch Ness

Loch Ness is een van de bekendste meren in Schotland en een plek waar je echt een bezoek aan moet brengen. Het meer is bekend om het legendarische monster dat er in zou wonen, maar er is ook genoeg andere moois te zien. Bezoek hier de Urquhart Castle en neem de kinderen mee naar het Loch Ness Centre and Exhibition.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.