Aan het eind van het jaar, tijdens de kerstvakantie, gaan veel mensen op wintersport. Of je graag op de piste staat of ‘s ochtends al uitkijkt naar de après-ski, het is heerlijk om je even een paar dagen tussen de sneeuw en de bergen te bevinden. Helemaal rond de kerstperiode is het magisch om hier te zijn. Er zijn erg veel verschillende wintersportbestemmingen waar je heen kunt gaan (ook nog na de jaarwisseling natuurlijk), maar wat zijn de mooiste bestemmingen waar je als wintersportliefhebber echt eens geweest moet zijn? Dat delen we in deze blog. 

De Alpen

Een bekend skigebied zijn de Alpen. Het is een groot gebied met verschillende plaatsen waar je een heerlijke wintersportvakantie kunt hebben. Zo kun je op wintersport in Oostenrijk, maar ook in Frankrijk en Zwitserland als je graag naar de Alpen wilt. Er is dus voor ieder wat wils. Het maakt niet uit of je voor het eerst op wintersport gaat en nog nooit hebt geskied, of je al jarenlang aan het snowboarden bent. Er zijn namelijk zowel uitdagende pistes als pistes voor beginners. Even een dagje niet skiën of snowboarden? In de Alpen zijn erg veel pittoreske dorpjes waar je kunt rondlopen en wat kunt drinken. 

Familievriendelijke bestemmingen

Heb je een gezin en wil je graag met je kinderen naar een wintersportbestemming? Er zijn namelijk gelukkig veel familievriendelijke bestemmingen waar je dan heen kunt gaan. Ga op skivakantie in Duitsland, een land met kindvriendelijke skigebieden en vriendelijke mensen. Hier zijn genoeg plaatsen die geschikt zijn voor zowel jonge als oudere kinderen. Zo is Garmisch-Partenkirchen een sneeuwzekere bestemming, met kindvriendelijke skischolen. Een voordeel aan dit skigebied is dat het helemaal niet zo duur en druk is als andere gebieden. Omdat het een dorp is, hangt er een gemoedelijke sfeer en zijn de inwoners erg vriendelijk en behulpzaam. 

Wellness

Bij wintersport span je je heel erg in. Dit kan best een flinke impact hebben op je lichaam. Daarom is het belangrijk om de rust te pakken die je nodig hebt, om de volgende dag weer over de piste te kunnen vliegen. Hier is gelukkig veel aandacht voor bij verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk en Duitsland. Er zijn namelijk ontelbaar veel wellness gelegenheden in de wintersportgebieden in deze landen. Als je wellness en relaxen dus erg belangrijk vindt, kun je het beste naar deze landen toe. Vooral in gebieden waar veel wintersporters komen, zullen spa’s te vinden zijn. Zo kun je na een dag op de piste genieten van ontspannen in de sauna en tijdens een massage. Door ‘s avonds naar de wellness te gaan, laat je je lichaam even uitrusten. Zo voorkom je blessures en maak je je weer klaar voor een nieuwe dag op de ski’s of op je snowboard.

Afbeelding: Pexels – NO NAME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.