Heb jij een lange bucketlist met verre bestemmingen? Voor veel van deze bekende plekjes zijn er ook Europese alternatieven, die zeker niet onderdoen voor het “origineel”. Naast dat het goedkoper en milieuvriendelijker is, is het ook nog eens minder ver vliegen, wat wel zo fijn is als je met kinderen reist. TravelHunter zette een aantal bucketlist bestemmingen naast elkaar.

Hartjeseiland Thailand vs. Kroatië

Een hartvormig eiland (zie de afbeelding bovenaan deze blog), zoals Ko Kaeo Yai in Thailand is uiteraard de perfecte bestemming voor een romantische trip. Maar het “Eiland van de Liefde”, Galesnjak Island in Kroatië, doet daar niet voor onder! En in plaats van minimaal 13,5 uur vliegen, vlieg je hier in slechts 2 uurtjes naartoe.

Niagara Falls Canada vs. Godafoss IJsland

Is het jouw droom om ooit het donderende geraas van de Niagara Watervallen te horen? Daarvoor hoef je helemaal niet zo ver weg te gaan, want de Godafoss Waterval op IJsland is minstens zo indrukwekkend!

Golden Gate Bridge San Francisco vs. Ponte 25 de Abril Lissabon

De iconische Golden Gate Bridge in San Francisco is één van de beroemdste bruggen ter wereld, mede doordat het voor vele films een belangrijke opnamelocatie was. De Ponte 25 de Abril in Lissabon is natuurlijk niet de “echte”, maar je hoeft er niet de oceaan voor over te vliegen en het wordt niet voor niets de “Golden Gate van Lissabon” genoemd.

Overigens kun je tijdens een stedentrip naar Lissabon meerdere bucketlist bestemmingen afstrepen. Zo is er ook het Cristo Rei, het gigantische Christusbeeld dat is geïnspireerd op het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. En wat dacht je van het MYRIAD hotel dat qua bouwstijl enorm veel lijkt op het 7-sterren Burj al Arab in Dubai?

Bekijk hier meer bucketlist alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.