Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, we gingen met de trein naar Utrecht om te overnachten in de Nijntjekamer van Stayokay Utrecht Centrum! Omdat wij in Hilversum wonen waren we binnen 20 minuten op station Utrecht Centraal. Vanaf daar liepen we door het vernieuwde Hoog Catharijne zo naar het Neude toe, waar het hostel zich bevindt. 

Stayokay Utrecht Centrum

Het hostel, dat net 1 jaar geworden is, is gevestigd in het oude ABN Amro pand. Op de eerste verdieping zijn The 5th en de receptie te vinden. Meteen proef je de sfeer; het ziet er gezellig uit met verschillende zitjes en er wordt fijne muziek gedraaid. In de avonden liggen er spelletjes op tafel en kun je genieten van een drankje en een bite. In het pand bevinden zich verschillende liften, wat natuurlijk ontzettend makkelijk is met een buggy. Je krijgt toegangspasjes voor je kamer, die je ook gebruikt om de lift te activeren. Je kunt alleen op je eigen verdieping terecht, dit vanwege privacy redenen. Het hostel heeft in totaal 280 bedden. Ook is er WiFi, niet geheel onbelangrijk in deze tijd!

De chit chatters

Het personeel van Stayokay is te herkennen aan hun leuke shirts, waar op de achterkant “chit chatter” staat. Iedereen is even vriendelijk en behulpzaam en ook zijn ze erg leuk met kinderen.

De Nijntje kamer

Mijn eerste gedachte toen we binnenkwamen was: wow! wat is het hier groot. Als je vanaf de deur rechtdoor kijkt zie je aan het einde van de Nijntje kamer het kids-gedeelte, waar twee 1-persoonsbedden staan. De bedden staan onder een schuin dak, wat een knus gevoel geeft. De muren zijn donkerblauw met muurschilderingen die we allemaal kennen uit de boekjes van Nijntje. Er staan aan het voeteneinde twee grote kisten om spullen in te doen (onze oudste heeft meteen zijn kleding erin gelegd). Ook is er een bureautje met kruk en een heuse speelgoedkist met daarin spelletjes en boekjes. De grote Nijntje zitzak werd meteen gebruikt en ook de grote Nijntje lamp werd uitvoerig bekeken. Voor Kian hadden we een campingbedje in de kamer laten zetten, hij is nou eenmaal te jong voor een groot bed. Dit bedje was overigens (net als alle andere bedden) keurig opgemaakt. Voor ons als ouders waren er twee 1-persoonsbedden die tegen elkaar aangeschoven waren. We hadden allemaal een grote (en hele zachte) handdoek met daarop een geborduurd Nijntje koppie en flaconnetjes met douchegel + shampoo…keurig verzorgd dus! In deze kamer heb je een privé toilet en een privé douche.  Ook heb je een wastafel, want geen overbodige luxe is, als je op pad bent met kinderen. Een aankleedkussen is ook aanwezig, maar geen commode. Wij hebben Kian gewoon op bed verschoond. Alles was netjes schoon en fris, chapeau! Een dingetje was ik mis, is nog een extra stoel. Er staat bij het bureau een “grote-mensen stoel”, maar eentje erbij zou wat mij betreft fijn zijn. Nu was er standaard een van ons “verplicht” om op bed te gaan zitten. Geen kritiek, maar gewoon een persoonlijke mening! Houdt er rekening mee dat er geen televisie is in de kamer. Deze hebben wij overigens helemaal niet gemist, want we hadden genoeg te doen. Er kunnen twee ramen open en hoewel dit maar een stukje is ivm val-gevaar (het hostel is 5 verdiepingen hoog) is de ventilatie prima. Dat je aan het Neude zit is op zaterdagavond wel te merken, je hoort de mensen die de kroegen bezoeken, maar echt overlast heb je niet. Ik denk zelfs, dat als je je ramen in de nacht dicht doet, je helemaal niets hoort. Dit geldt ook binnen het hostel, je hoort je buren niet…erg fijn!

Ontbijt

Het ontbijt wordt geserveerd in The 5th. Als je in de Nijntje kamer slaapt staat er een gedekte tafel inclusief Nijntje servies en bestek, kleurplaten en kleurpotloden op je te wachten. Het ontbijt zelf is simpel, maar goed en omdat het een buffet is, kun je meerdere keren wat lekkers gaan halen. Bijna alle producten zijn van lokale ondernemers, zoals bijvoorbeeld het brood en de jam. Koffie, thee en twee soorten sap zijn ook te krijgen en smaken allemaal even goed.

Het nijntje museum

Als je in de Nijntje kamer komt logeren mag je ook nog eens op avontuur in het nijntje museum. Dit is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het hostel. De vrolijke (en herkenbare) wereld van Nijntje begint bij haar thuis. Daarna neemt ze je mee op ontdekkingstocht, steeds verder de wereld in. Van het bos en de straat tot de dokter en de dierentuin. Er is ook een dokterskamer waar je je ogen en oren kunt testen. Aan het einde van je avontuur stop je Nijntje lekker in bed, welterusten Nijntje!
Belangrijk: op maandagen is het museum gesloten.

Onze mening

Wij hebben een fantastische tijd gehad bij Stayokay Utrecht centrum en raden iedereen aan om een keertje bij Nijntje te gaan logeren! Onze dank gaat uit naar het hele team voor de goede zorgen en de uitnodiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.