We leven momenteel in een rare tijd. Allerlei maatregelen zijn genomen om het coronavirus te bedwingen. Gelukkig lijkt het de goede kant op te gaan en zijn een aantal maatregelen al versoepeld. Zo gingen de basisscholen weer open en kunnen we weer naar de kapper en het terras. Waar voor velen ook de onzekerheid in zit, is hoe het nu verder gaat met de vakantie die al voor de coronacrisis was geboekt. We weten inmiddels al wat meer over de mogelijkheden voor een vakantie komende zomer.

Wel of niet op vakantie?

In theorie kun je deze zomer ‘gewoon’ op vakantie gaan. Er zijn desondanks veel mensen die ervoor kiezen om thuis te blijven deze zomer. Een normale vakantie zoals voorgaande jaren zit er nu eenmaal niet in. Maatregelen kun je accepteren tijdens je vakantie, maar je kan er ook voor kiezen om een jaartje thuis te blijven. En een vakantie aan de ‘Costa del Jardin’ is zo gek nog niet hoor. Heeft je kind een peuterbed of stapelbed, tover deze dan om tot tent voor een kampeervakantie in eigen land. Een kinderbed van 90×200 cm geeft vaak nog genoeg ruimte in de kamer om er een of meerdere matrassen bij te leggen, of verhuis naar de ouderlijke slaapkamer voor een logeerpartij met het hele gezin. Zo kun je zo’n thuisblijfvakantie met de nodige creativiteit hartstikke leuk maken. 

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land is heel goed mogelijk. Ook mensen uit andere landen, met uitzondering van bijvoorbeeld Zweden en het Verenigd Koninkrijk, mogen weer in ons land op vakantie. Gemeenschappelijk sanitair op campings en vakantieparken zijn sinds 1 juli weer open, en ook zwembaden en restaurants. Over gelden wel de bekende maatregelen waarbij je vooral nog altijd afstand moet houden, binnen blijft bij de bekende klachten en drukke plaatsen moet vermijden. Desondanks is een vakantie in eigen land goed te doen. De kans is groot dat meer mensen er zo over denken, houd er dus rekening mee dat vakanties snel volgeboekt zijn.

Op vakantie naar het buitenland

Een vakantie naar het buitenland kan ook, maar hier zitten wel wat meer haken en ogen aan vast. In eerste instantie gaat het om landen binnen de Europese Unie. Ieder land heeft eigen maatregelen waar jij je als toerist aan dient te houden. Dit kan variëren van het houden van afstand tot aan het gebruiken van mondkapjes in het openbaar. Lees je in aan welke maatregelen jij je dient te houden in het land van bestemming. Het is ook belangrijk om je te realiseren dat de maatregelen op ieder moment weer aangescherpt kunnen worden, ook als jij al in het betreffende vakantieland bent. Kom je dan nog wel terug naar Nederland? En wat gebeurt er als jij daar ziek wordt? Moet je in quarantaine en hoe regel je dat met de kosten en je werk? Het zijn enkele overwegingen die je moet maken als je dit jaar naar het buitenland op vakantie wilt.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.