Een reisverzekering is een van de belangrijkste dingen die je moet regelen wanneer je van plan bent om te gaan reizen. Helaas vergeten veel mensen dit te regelen en daar krijgen zij vaak spijt van. Ook is er een groot aantal mensen dat wel een reisverzekering afsluit, maar die helemaal niet aansluit bij hun reisplannen. Daardoor kun je het risico lopen dat wanneer je in de problemen bent gekomen en je een beroep op je reisverzekering wilt doen, je nul op je rekest krijgt. Het is dus belangrijk om een reisverzekering voor jou samen te stellen die naadloos aansluit bij jouw reisplannen. Zo weet je niet alleen zeker dat je hulp achter de hand hebt wanneer je het nodig hebt, maar ook dat jijzelf niet voor alle kosten opdraait. Wij laten je graag zien hoe je een reisverzekering op maat kunt afsluiten. 

Waarom een reisverzekering afsluiten? 

Als je op reis gaat, staan er vele mooie avonturen op je te wachten. Helaas loop je ook meer risico’s tijdens je reis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden doordat je iets verkeerds gegeten hebt, je kunt vertraging oplopen waardoor je onverwacht ergens anders moet overnachten, of je bagage raakt zoek. Als je deze problemen zonder reisverzekering zou moeten oplossen, dan kan dat flink in de papieren lopen. Om die reden is het dus verstandig om een polis af te sluiten voordat je op reis gaat. Voor een paar euro’s per maand, ben je al heel goed verzekerd en wend je heel veel (financiële) risico’s af. Je kunt je polis gewoon online afsluiten door even naar de site van Univé te gaan en daar je pakket op maat samen te stellen. 

Hoe lang wil je verzekerd zijn? 

Bij Univé kun je kiezen uit twee soorten reisverzekeringen: de eenmalige reisverzekering en de doorlopende reisverzekering van Univé. De eerste is ideaal voor mensen die eenmalig op vakantie gaan en die enkel gedurende deze periode een reisverzekering willen afsluiten. Ga je vaker dan eens per jaar op vakantie, dan kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze polis sluit je eens per jaar en vervolgens betaal je iedere maand een lage premie. Of je nu in Nederland een weekendje weggaat, of dat je een paar weekjes elders in Europa wilt verblijven, met deze verzekering ben je altijd goed gedekt. 

Check de aanvullende opties

Als je een verzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Je moet namelijk een passende verzekering samenstellen. Controleer daarom of je bestemming onder de standaard reisverzekering valt en zo niet, neem dan een aanvullende verzekering. Deze kun je eenvoudig toevoegen. Er zijn tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en wij raden je aan om deze even goed door te nemen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Hoe beter je verzekering aansluit bij jouw reisplannen, hoe meer profijt je er ook van zult hebben. 

Afbeelding: Pexels – cottonbro studio 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.