Tijdens de familievoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kom je ogen en oren te kort: je beleeft een onvergetelijke zondagmiddag vol spannende verhalen, beroemde symfonische muziek en betoverend theater. En dat allemaal in de Grote Zaal van de Doelen… gegarandeerd spatten de vonken ervan af!

De kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Een uur voorafgaand aan de voorstelling is er van alles te doen in de foyer, zoals knutselen in de Doehoek, Schminken, de Orkest Ontdekker, de Virtual Reality experience, Kinderoptredens en de Instrumentenparade. Deze randprogrammering wisselt per voorstelling.

Griezelconcert (6+)

Nog even nagenieten van Halloween? Met De tovenaarsleerling van Dukas, de Danse Macabre van Saint-Saens en andere superspannende muziek gaan we een lekker eng verhaal vertellen over monsters. Echte monsters? Wie weet is het hele orkest wel betoverd. Je tanden klapperen, je oren tuiten en je haren gaan recht overeind staan. Tip: je mag helemaal verkleed komen, dan worden de monsters misschien wel bang voor jou!
 • zo 10 nov 2019
  14:15 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Grote Zaal 
Meer informatie vind je hier.

Sint Sing Along (3+)

Ook komend seizoen komt Sinterklaas met zijn Pieten langs bij het orkest met een nieuw avontuur. Naast een spannend verhaal, verteld door de Sint, zullen we samen met het kinderkoor van Hofplein, de Pieten en een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest Sinterklaasliedjes zingen waarbij iedereen naar hartelust mag meezingen!

 • wo 4 dec 2019
  14:15 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Jurriaanse Zaal

Meer informatie vind je hier.

Kerstsprookje Het zwanenmeer (4+)

Het wereldberoemde verhaal Het zwanenmeer heeft alle elementen van een klassiek kerstsprookje: een boze tovenaar, een prins en een meisje dat in een zwaan verandert. Hoe loopt het verhaal af? Het voltallige orkest speelt de bekende muziek van Tsjaikovski. Twee acteurs, een aantal poppen en beeldanimatie brengen dit klassieke sprookje tot leven op het podium.

 • za 28 dec 2019
  14:15 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Grote Zaal
 • za 28 dec 2019
  16:00 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Grote Zaal
 • zo 29 dec 2019
  14:15 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Grote Zaal
 • zo 29 dec 2019
  16:00 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Grote Zaal

Meer informatie vind je hier.

23 gedachten over “Familievoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest!

  1. Mijn dochter zet regelmatig via you tube een filmpje op van Het Zwanenmeer. Ze vindt de muziek prachtig, dat zie je aan haar gezichtje. Het zou heel leuk zijn als ik samen met haar op zaterdag 28 december om 16 uur naar de voorstelling kan gaan.

 1. Wauw wat leuk! Ik doe mee om samen met mijn dochter van 8 te gaan die helemaal gek van dansen is, maar dit nog nooit gezien heeft. Wij willen mee voor de zaterdag, het tijdstip maakt niet uit

 2. Leuke actie! We houden van theater dus dit is vast ook weer prachtig! Dag en tijd maakt ons eigelijk niet uit maar als we moeten kiezen gaan we voor zaterdag 28-12 om 14.15.

 3. Ik zou heel graag met mijn dochtertje naar de voorstelling komen op:
  za 28 dec 2019
  14:15 uur
  De Doelen, Rotterdam
  Grote Zaal

  1. Heel leuk om heen te gaan met onze dochter van bijna 4 die dol is op ballet en het Zwanenmeer. Graag zaterdag 28 december om 16.00!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.