Als de zomerdagen aanbreken en je toch een koel plekje buiten wilt hebben, zijn er verschillende manieren om dit te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een parasol plaatsen, terrasoverkapping bouwen of een terrasscherm aanschaffen. Toch springt een terrasscherm op meerdere vlakken boven de rest uit. In dit artikel hebben we de grootste voordelen van een terrasscherm voor je opgesomd, maar delen we ook een aantal handige kooptips. Benieuwd waar je zoal rekening mee moet houden? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

Aangename temperaturen

Een zonnescherm, ook wel terrasscherm genoemd, is niet zonder reden één van de populairste zonwerende schermen van dit moment. Wat een zonnescherm zo interessant maakt? Je kunt uit verschillende modellen zonneschermen kiezen, van eenvoudig tot een uitgebreide semi-cassette zonnescherm. Zo is er altijd wel een terrasscherm te vinden die past bij je woning en de stijl in je tuin.

Wat niet iedereen weet, is dat een zonnescherm als primaire functie heeft om de binnenkamertemperatuur aangenamer te maken. Natuurlijk zal het scherm ook voor beschutting zorgen op het terras tegen schadelijke UV-stralen, maar het temperatuurverschil binnenshuis is wat voor veel mensen de doorslaggevende reden is om tot aankoop over te gaan.

Besparen op energiekosten

Als gevolg van het aanzienlijke temperatuurverschil dat een zonnescherm oplevert, zal dit ook terug te zien zijn op de energierekening. Een aircosysteem wordt namelijk een stuk minder interessant, als het zonnescherm de warmte tegenhoudt. En wil je in de winter zo min mogelijk kou laten binnenkomen via je ramen en deuren? Dan kan een alternatief gevonden worden in (elektrische) rolluiken. Ze hebben een isolerend effect, bieden extra privacy tegen inkijk van langslopende mensen, zijn warmte werend en tot slot ook nog inbraakproof.

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop. Zo ook met zonneschermen. Terrasschermen vind je in allerlei verschillende prijsklassen: van kwaliteitsvolle huismerk terrasschermen tot zonneschermen van bekende A-merken. Om jarenlang plezier te hebben van een zonnescherm, wordt het aangeraden om te investeren in kwaliteit. Daar betaal je wel iets meer voor, maar je kunt er ook jarenlang plezier van hebben. Dat is ook veel waard. Twijfel je over een bepaald zonnescherm of wil je misschien een maatwerkoplossing? Laat je altijd adviseren door een specialist, zodat je geen miskoop begaat. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen en ben je verzekerd van een kwalitatief product. Succes!

Beeld: Shutterstock
/Gastartikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.