In Nederland vinden jaarlijks 100.000 inbraken plaats en van die 100.000 inbraken worden naar schatting 500.000 mensen geconfronteerd met fysiek geweld. Dat zijn jaarlijks een half miljoen mensen en helaas neemt dit aantal nog steeds toe. Daarnaast zijn 200.000 mensen slachtoffer van diefstal. Het is een enorm probleem. Hoe bescherm je jezelf tegen inbraken en diefstal? Wij vertellen je meer in dit artikel.

Goede sloten op alle ramen en deuren in huis

Het hebben van goede sloten op deuren en ramen is heel erg belangrijk! Als een inbreker een raam of een deur kan openen, kan hij of zij binnen enkele seconden het huis binnendringen. Maar wat voor slot is het beste? Je kunt kiezen uit een aantal verschillende sloten die beschikbaar zijn. Zo zijn sloten met een cilinder, sloten die worden bediend met een sleutel, sloten die worden bediend met een cijfercombinatie en sloten die worden bediend met een toetsenbord. Er zijn ook sloten die aan beide zijden met een sleutel worden bediend, waardoor ze zeer veilig zijn.

Alarmsysteem laten installeren in huis

Een alarmsysteem installeren is ook een goede manier om je huis te beveiligen. Er zijn hoorbare alarmen die afgaan wanneer een inbreker het huis binnenkomt. Deze alarmen kunnen worden geactiveerd door een draadloze sensor. Maar er zijn ook alarmen die niet hoorbaar zijn. Deze alarmen worden alleen opgemerkt door een aangesloten beveiligingsbedrijf. Als een inbreker het huis binnendringt, belt het beveiligingsbedrijf jou meteen op jouw mobiele telefoon. Zo word je direct geïnformeerd als er iemand de woning binnenkomt.

Op https://www.alarmsysteem-info.nl/ zijn een aantal verschillende opties te vinden. Informeer jezelf goed alvorens je overgaat tot de aanschaf van een alarmsysteem. Je op de website ook meteen de alarmsysteem prijzen bekijken. Informeer jezelf goed! Het ene huis is het andere niet en je wilt graag meteen de juiste keuze maken en het niet later weer moeten (laten) veranderen. Kom je er niet uit, vraag dan advies aan een professional. Hij/zij kan je adviseren welke optie het beste is voor jouw persoonlijke situatie.

Automatische buitenverlichting

Als je automatische buitenverlichting hebt, kun je heel duidelijk zien of iemand probeert in te breken in je huis. De verlichting zal aanschieten als er beweging is en op die manier zal de inbreker vaak worden afgeschrikt. Daarnaast is buitenverlichting sowieso handig, ook voor als je zelf in het donker weggaat, of thuiskomt. Je kunt dan goed zien waar je loopt en op die manier kunnen ongelukken worden voorkomen. Naast automatische verlichting kun je ook een lamp bij de voordeur hangen, welke altijd brandt. Dit is wel zo handig als je in het donker je sleutel in het sleutelgat moet zien te krijgen.

Beveiligingscamera’s ophangen

Ook het hebben van beveiligingscamera’s in en rondom het huis, kan erg handig zijn. Als een inbreker de woning binnenkomt, kun je direct zien in welke kamer hij of zij is. Daarnaast worden er ook opnames gemaakt, welke van belang kunnen zijn voor de politie, als de inbreker alweer vertrokke Zo heb je een veel grotere kans om de inbreker te pakken te krijgen.

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.