De lente is langzaam maar zeker in aantocht. Het moment om weer vaker naar buiten te gaan. Wil je weten hoe je een comfortabel, praktisch en knus terras inricht, waar je het liefst iedere dag wilt vertoeven? Je leest het in dit artikel!

Werk vanuit realistische indeling

Eén van de meest gemaakte fouten bij terrasinrichting is dat we teveel willen en er een overdadig en rommelig terras ontstaat. Wees daarom realistisch in de mogelijkheden: wat verlang jij tenminste van het terras? Breng in kaart hoe deze wensen samen kunnen komen in een haalbare indeling van het terras.

Speel met zon en schaduw

Voor vrijwel iedereen geldt: soms is er behoefte aan schaduw, soms is er behoefte aan zon. Het is dan ook wenselijk om de optie te creëren om een gedeelte van het terras te overkappen. Dit kan door een vaste terrasoverkapping van Foravida.nl te plaatsen, een af te dekken pergola neer te zetten of een schaduwdoek te bevestigen.

Maak het terras gezellig met planten

Op een terras horen planten, dat staat natuurlijk vast! In principe geldt hier dat je vooral voor de beplanting moet kiezen, die jij mooi vindt! Toch zijn er een tweetal zaken waarmee je rekening moet houden:

Vaste plant of eenmalige bloeiers

Sommige planten bloeien eenmalig, om daarna af te sterven. Andere planten komen jaar in, jaar uit weer op. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van planten en zorg voor een mooie samenstelling aan vaste planten, die kunnen worden aangevuld met eenmalige bloeiers.

Schaduwplanten of zonaanbidders

Niet iedere plant is geschikt om op elke plek te plaatsen. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van planten en zorg dat je de planten op het terras op de juiste plek plaatst.

Zorg voor comfortabele meubels

Uiteindelijk zul je vooral meer tijd op het terras doorbrengen, als je er comfortabel kunt zitten. Voor welke meubels je kiest, hangt af van jouw wensen. Of het nu gaat om een loungeset, terrastafel of een bistroset: zorg ervoor dat de meubels er stijlvol uit zien, dat je er graag op neerstrijkt en dat ze niet al teveel onderhoud vergen.

Beeld: Shutterstock.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.