Een hangmat geeft een baby het gevoel van geborgenheid. Schommelingen en zachte bewegingen geven hem/haar namelijk het gevoel, alsof hij/zij zich nog in de buik van de moeder bevindt. Toen ik in verwachting was van onze jongste stond een hangmat erg hoog op mijn verlanglijstje. De niet-ergonomische crème-kleurige variant die ik op het oog had, is het uiteindelijk niet geworden! Ik kwam namelijk Hangloose Baby tegen en was meteen verkocht.

Hangloose Baby

Hangloose Baby is een boxkleed en hangmat in één. Dit zachte en stevige design-boxkleed bestaat uit verschillende lagen en materialen. De bovenlaag is gemaakt van natuurlijk katoen met een zachte luchtige vulling. De unieke stiklijnen van de bovenlaag zijn geïnspireerd op de Japanse origami papiervouwkunst. Door de stiklijnen kan de bovenlaag op verschillende manieren worden omgevouwen en kun je een veilige omgeving voor je baby creëren. De onderlaag is gemaakt van een stevig canvas en kan worden opgespannen in de hoeken van een babybox. De baby ligt heerlijk op de zachte bovenlaag en door de stevige onderlaag veilig met een rechte lighouding. Hangloose Baby is zwevend in de babybox te gebruiken als hangmat voor baby’s van 0 tot 3 maanden. Hangloose Baby is tevens geschikt om buiten de deur te gebruiken als speel- of boxkleed: In het park, op het strand of gewoon in de tuin of op het balkon. De gebruiksaanwijzing kun je hier vinden.

Baby innovation award 2016

Hangloose Baby is winnaar van de “Baby innovation award 2016″ binnen de categorie ‘’furniture and decoration’’. De bekendmaking van de winnaar was op de negen maanden beurs in februari 2016.

Geadviseerd door kraamzorg en consultatiebureau

Hangloose Baby wordt geadviseerd door de kraamzorg en het consultatiebureau voor baby’s met overstrekneigingen, huilbaby’s, baby’s met een voorkeurshouding of baby’s met problemen in de motoriek. Baby’s kunnen in een normale babyhangmat te ver doorzakken, wat niet goed is voor de ruggengraat. Hangloose Baby heeft een versteviging in het liggedeelte zodat de rug goed en gelijkmatig ondersteund wordt. Ook kan bij de gewone hangmatten de baby met het hoofd tegen het doek komen te liggen, met als gevolg dat de ademhaling kan worden belemmerd. Dit is bij Hangloose Baby dus niet het geval. Door de bodem van de box in de hoogste stand te zetten wordt een ongelukje bij eventuele incorrect uitgevoerde montage voorkomen. Daarnaast is Hangloose Baby verstelbaar en kun je zelf bepalen hoe recht jouw kindje komt te liggen. Ook voor je eigen rug is de verhoogde ligging van de baby een stuk beter.

Het uiterlijk

De bovenlaag van de Hangloose Baby heeft altijd een bijzondere uni-kleur; de andere zijde heeft een frisse kleur met een illustratief patroon. De beperkte zichtbaarheid van het illustratieve motief maakt de uitstraling van het design subtiel, speels en stijlvol. De verschillende soorten kun je hier bekijken.

Designed by Scheveningse daddies

Hangloose Baby is ontwikkeld door vijf vaders uit Scheveningen. Dat vind ik erg leuk, want (helaas) wordt er weinig ontwikkeld door mannen, qua baby- en kinderproducten. Vanuit de gedachte om kennis en expertise met elkaar te delen zijn Dick, Daniel, Thomas, Lars en Rick het concept van een zwevend boxkleed met elkaar gaan ontwikkelen. Het team beschikt over een substantieel netwerk in de baby- en kinderbranche en er bleek een juiste balans tussen creativiteit, management, productkennis, marketing en sales. Nog steeds timmeren ze hard aan de weg om nog groter en bekender te worden. Daarnaast zijn ze stuk voor stuk ook gewoon heel aardig en kan ik met recht zeggen dat ik weet dat alle producten met liefde worden bedacht en gemaakt.

Onze mening

Wij (mijn partner en ik) kunnen beiden beamen dat de Hangloose Baby een uitkomst is geweest voor onze kleine man. Hij heeft er heel wat uurtjes in geslapen en gespeeld. Hij had niet zozeer last van overstrekken oid, maar het vinden van zijn eigen rust was zo nu en dan wel een beetje lastig. Een musthave voor op je wensenlijst? Jazeker! En als de baby groot genoeg is, gebruik je hem gewoon als boxkleed..easy peasy as that! En het materiaal blijft zo mooi, dat hij nog heel lang kan circuleren binnen de vrienden- of familiekring.

Beeld: Eigen archief + Hangloose Baby

75 thoughts on “Hangloose Baby: dé hangmat voor baby’s

 1. Afgelopen vrijdag is ons tweede kleinkind geboren. Het ging allemaal erg snel en daar heeft ie nu nog last van. Hij is erg onrustig. Het enige dat schijnt te helpen is hem in een draagdoek te dragen. Maar dat kun je niet de hele dag doen. Ze hebben nog een zoontje van anderhalf en die wil ook met mama en papa knuffelen en spelen. Ik denk dat deze hangmat de baby rust geeft. Zodat er rust in huis komt.

 2. Ik doe graag mee voor onze Senn.
  Hij heeft al vanaf zijj geboorte last van verborgen reflux en daarnaast is hij ook een schrikkerige baby. Ik weet dat deze hangloose voor hem zoveel rust gaat brengen, omdat deze bij een vriendin hangt en Senn daar altijd enorm kalm is en tevreden. Dan slaapt hij als een roosje. Daarom willen wij deze heel graag winnen.

 3. Gaaf!!! Ik doe ook graag mee!
  9 juli verwachten wij ons eerste kindje en zou het geweldig vinden om de hangmat te gebruiken!

 4. Oh wat lijkt me dat fijn voor een baby. Ik doe mee voor mijn nichtje die elk moment geboren kan worden! Spannend!

 5. Wat een geweldige uitvinding! Ik wist niet dat ze zoiets bedacht hadden! Ik doe heel graag mee voor een lief vriendinnetje die nu in haar zwangerschapsverlof zit!

 6. Past mooi in onze zwarte box, uniek en functioneel in gebruik, zou dit graag ervaren…1 juli is de uitgerekende datum van ons 1e kindje.

 7. Ik beval binnen dit en enkele weken van mijn tweede kindje en zou graag deze winnen om een extra gevoel van gezelligheid te creëren in de box. <3

 8. De uitgerekende datum van ons tweede kindje is vlak na de uitslag van deze winactie. Ik doe graag voor hem mee, zo heeft hij een heerlijk plekje in de box vlak bij ons.

 9. Na 6 jaar kunnen we eindelijk een kleintje gaan verwelkomen. En wat is er nu mooier dan dit kleintje lekker comfortabel laten liggen en slapen. Dit lijkt me heerlijk liggen. Ik maak graag kans. Dan maak ik mijn vrouw heel blij met dit leuke kado

 10. Ohhh geweldig, het lijkt me heerlijk voor onze kleine man die we in juli verwachten om als hij niet meer lekker in mijn buik zit, heerlijk veilig kan liggen in zijn hangmat, ik waag dus graag een kans 🙂

 11. Ik doe heel graag mee voor mijn pasgeboren zoontje. Hij heeft enorm veel last van krampjes en na de voeding komt er steeds wat omhoog. Tegen je aan valt hij heerlijk in slaap anders blijft hij huilen/ krijsen. Dus deze geweldige hangloose lijkt me een ideale uitkomst! Ik ga heel hard duimen!

 12. Ik wil heel graag meedoen omdat we een echte huilbaby hadden zoals ze dat zo “mooi” noemen. 2e kindje komt eraan, gehuil of niet, deze hangmat zal erg helpen vermoed ik

 13. Ik doe graag mee voor mijn lieve zus. De tweede baby is op komst, maar dat mag nog niemand weten! Als ze het bekend maakt sta ik klaar met een fantastisch cadeau!

 14. Mijn vriendin is na lang wachten eindelijk zwanger van haar eerste kindje en wat zou dit een geweldig origineel cadeau aan haar zijn!

 15. Hey wat grappig, ik kende dit helemaal niet! Volgens mij had onze eerste mini dit heerlijk gevonden. Ik zou graag een kansje willen maken voor zijn aanstaande broertje/zusje. Hopelijk slaapt die dan beter en rustiger dan zijn/haar broertje hierdoor! 😉

 16. Wat een geweldige vinding! Ziet eruit alsof dit echt zalig slaapt. Ik zou mijn zwangere dochter hier heel graag mee willen verrassen.

 17. Ziet er comfortabel uit, ik doe graag mee! Hoewel het ondertussen beter gaat, overstrekt ons zoontje zich nog steeds regelmatig, ons banaantje. Zijn hobby is toevallig lekker op zijn rug liggen en om zich heen kijken, dus goede match zou ik zeggen 😉

 18. Oooh echt super graag voor ons zoontje… we moeten nog heel eventjes wachten maar deze te gekke hangmat gaat mee naar strand!! Lekker in de tuin of in de box.. helemaal perfect!! Welkom

 19. Dat ziet er heerlijk comfortabel en geborgen uit. Precies wat onze dochter kan gebruiken. We wiegen haar nu soms tot we lamme armen hebben voordat ze in haar wiegje kan slapen (doen we natuurlijk met liefde!) maar dit mooie hangmatje helpt ons wellicht ook.

 20. Ik doe graag mee voor een vriendin die haar eerste kleine heeft van 3 maanden. Ze is de eerste met een baby van onze vriendinnengroep en ze zou erg blij zijn met deze hangmat.

 21. Mijn zusje gaat binnenkort bevallen en dan word ik voor de allereerste keer tante! Zou een prachtig cadeautje zijn voor haar 🙂

 22. Ik doe graag mee voor ons eerste kindje die wij in November verwachten. Ik zie hem/haar al lekker liggen relaxen in deze hangmat. Hij staat nog erg mooi in de box ook.

 23. Oeh! Ik doe erg graag mee voor ons kleine mannetje die we deze zomer mogen verwachten. Ik heb goede verhalen gehoord over deze Hangloose baby hangmat en het lijkt me zo heerlijk voor zo’n kleintje om zich zo geborgen en veilig te voelen. Zou perfect zijn voor straks! En… stiekem vind ik het ook wel heel gaaf dat het door mannen is ontworpen, haha!

 24. Mijn goede vriendin wordt in juni oma en haar zou ik graag blij maken met deze handige hangmat voor de baby.
  Als de baby dan bij haar is kan ze deze gebruiken.
  Ik volg op Bloglovin en ik doe graag mee.

 25. dit gaat mijn kleine mannetje straks in augustus helemaal geweldig vinden. Heerlijk relaxt beetje chillen in zn hangmat 🙂

 26. Ik zou dit graag voor mijn vriendin winnen. Ik zou het zo speciaal vinden om haar hiermee te mogen verrassen.

 27. Dit is het ideale cadeau, mijn broer en schoonzus verwachten over 2 weken een dochtertje dus in plaats van de standaard presentjes kan ik nu dan een keer met een echt mooi, waardevol cadeau aankomen.

 28. Nog maar 2 maanden dan krijgen wij ons eerste zoontje. Ik zou graag voor hem willen winnen zodat hij lekker kan ontspannen in de hangmat van Hangloose Baby.

 29. Eind juni hopen we ons tweede kleinkind te mogen verwelkomen, het eerste kindje van onze dochter en schoonzoon. Het zou geweldig zijn deze hangloose baby hangmat voor hun te winnen, een mooier kado zou ik niet kunnen verzinnen

 30. Ik vind het een fantastisch product, en ik denk dat mijn vriendin hier heel blij mee zal zijn. Ze bevalt binnenkort.

 31. Mijn nichtje krijgt binnenkort een kindje, wat het wordt houdt ze geheim. Ik denk dat dit perfect voor haar kindje zal zijn, ik doe graag mee.

 32. Ik doe graag mee met de prijsvraag! Ik ben er net achter gekomen dat ik zwanger ben van een heel gewenst kindje, maar helaas heb ik het niet zo breed. Alle kleine beetjes helpen, en dit lijkt mij een fantastisch product!

 33. Ik doe erg mee voor de kleine, lijk me heerlijk voor hem.
  Waag graag een kans.

  Groetjes Anneliese

 34. Ik zou deze hangmat heel graag winnen voor ons zoontje van 6 weken. Hij heeft vaak nogal moeite om zelf in zijn grote bed in slaap te vallen. Deze hangmat zou super zijn!

 35. Wauw! Deze lijkt me geweldig voor ons derde kindje dat we dit zomer verwachten! De oudste is dan net 3, dus als de baby hier zelf heerlijk in kan liggen zou wel extra mooi meegenomen zijn! 😀

 36. Als ons kleine prins(es)je ook maar enigszins op zijn/ haar vader lijkt dan is ie niet weg te slaan uit deze hangmat. 😅 over 5 weken ben ik uitgerekend en heb al veel gehoord en gelezen over de hangloose. Dus ik maak graag kans 🙂

 37. Ik pas tegenwoordig voor het eerst op bij het kind van vrienden en deze babyhangmat lijkt mij een erg leuk cadeau voor ze!

 38. Hier kan ik mijn vriendinnetje zeker blij mee maken, zij verwacht een zoontje binnen een paar weken. Lijkt me heerlijk om het kleine mannetje hier in te zien liggen

 39. Als trotse meter van een pasgeboren jongetje kon ik niet kiezen tussen al de mooie babyspullen om cadeau te doen. Deze hangmat voor in de box heeft het uiteindelijk net verloren van een ander heel nuttig cadeau en ik vind het erg jammer! Daarom doe ik nu mee, wie weet win ik en kan ik deze alsnog afgeven binnenkort bij een volgend bezoekje 😍

 40. Mijn mama gaat bijna bevallen
  Mijn zusje zal Rosalie heten althans denk ik ik wil mijn mama graag een cadeau geven waar mijn zusje en mama heel blij van zullen zijn ik hoop dat ik ze dit leuke baby hangmat kan geven ze zullen gelukkig zijn en het is zo ontzettend schatig😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

 41. Ik doe graag mee voor een vriendin die zwanger is van haar derde kindje.
  Ze is haar eerste dochter verloren en ook bij de tweede zwangerschap ging het bijna mis.
  Deze derde zwangerschap is dus extra spannend.

 42. Zie het nu pas! Maar wat zou het fijn zijn voor onze kleine meid 🙂
  Nog een week, dan ben ik uitgerekend….
  Heerlijk deze zomer in de Hangloose doorbrengen, dat zou toch geweldig zijn <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.