De grote dag is daar; jullie gaan trouwen. Na een hele periode van voorbereidingen, waaronder de kaarten versturen en kleding uitzoeken, is het nu alleen nog maar tijd om te genieten van “jullie dag”. En natuurlijk hopen dat alles loopt zoals gepland! Wat mij betreft zijn er een aantal dingen die echt onmisbaar zijn op een bruiloft en dit deel ik dan ook graag met jullie!

Ringen

Natuurlijk zijn er ook mensen die er voor kiezen om geen ringen te geven aan elkaar, maar ik vind het er dus wel echt bij horen. Een ring is een eeuwige cirkel zonder een begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. Een trouwring symboliseert daarmee de verbondenheid tussen twee mensen die gaan trouwen. Vaak kiezen mensen de trouwringen samen uit, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk een sieraad gaat dragen wat perfect bij je past.

Taart

Ik heb me weleens verbaasd over de prachtige taarten die ik voorbij heb zien komen op websites zoals Pinterest of Instagram. Wat zijn sommige mensen toch talentvol en kunstzinnig. Ook taart is iets wat bij een bruiloft hoort, hoewel ik persoonlijk helemaal niet bol ben erop. Het samen aansnijden van de bruidstaart is eigenlijk een oude traditie die uit nood geboren is. Vroeger werden de bruidstaarten gemaakt met een dikke laag hard glazuur. Dit maakte het voor de bruid heel lastig om er alleen een stukje uit te snijden voor haarzelf. Op zo’n moment haalde men de echtgenoot erbij, die vervolgens kon helpen bij het snijden. Gelukkig zijn de bruidstaarten van tegenwoordig veel makkelijker te snijden, maar toch is dit een traditie die nog steeds blijft.

Decoratie en gepersonaliseerde items

Tegenwoordig kun je bijna overal wel trouwen, zelfs in een grote tent of op boot. Hoe leuk is het dan als alles in de kleuren van jullie keuze is versierd met prachtige slingers, ballonnen en nog veel meer moois. Misschien vinden jullie het ook wel leuk om gepersonaliseerde servetten, gegraveerde glazen en LED foam sticks voor iedereen te regelen, met jullie namen of initialen erop. Je wilt tenslotte die openingsdans wel doen in een gezellige ruimte met de juiste verlichting (ook leuker voor de foto’s). Na de openingsdans is het natuurlijk tijd voor de gasten om een dansje te wagen. Kun je meteen zien hoe de moves van al die mensen zijn, die normaal gesproken misschien niet zo los zouden gaan. LED foam sticks bedrukken gaat overigens heel gemakkelijk en je regelt het gewoon via internet….easy peasy…en misschien ook wel een leuk klusje voor de ceremoniemeester.

Bruidsboeket

Een bruidsboeket vind ik werkelijk waar prachtig. Het kleedt de bruid nog net een beetje meer aan…hoewel deze er vaak al schitterend uitziet. De corsage van de bruidegom matcht traditioneel met het bruidsboeket, zodat het als het ware één geheel wordt. Dezelfde bloemen uit het boeket kunnen ook terugkomen aan de dinertafel, verdere decoratie in de feestzaal en in het haar van de bruid. Aan het eind van de bruiloft verzamelen alle vrijgezelle vriendinnen, nichtjes en collega’s zich, waarna de bruid haar boeket over haar rechterschouder gooit zonder te kijken. Het bijgeloof gaat dat degene die het boeket vangt, de eerstvolgende is die gaat trouwen. Omdat een bruidsboeket vaak best aan de prijs is en de bruid deze graag zelf wil houden, wordt er ook regelmatig gekozen voor een dummyboeket om weg te geven. Een dummyboeket is een kleinere en goedkopere kopie van het originele bruidsboeket.

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.