snooze1Inmiddels alweer tien jaar toonaangevend op de Nederlandse markt: Snoozebaby. Wat begon met knuffeldoekjes, gebaseerd op het slimme label concept, groeit uit tot een compleet lifestyle merk voor het gezin van nu. Knuffels, speeltjes, dekens, babykleding en accessoires. Snoozebaby denkt aan alles dat je nodig hebt voor een zachte, fijne leefomgeving voor je kleintje(-s) en jezelf.

Grote stappen
De baby- en peutermarkt is constant in beweging en Snoozebaby staat ook nooit stil. Retailers geven de voorkeur aan minimale voorraad, de consument wil steeds meer zelf in de hand hebben. Om dichter bij de retail en de consument te komen zijn dit jaar veel noodzakelijke (en soms ook moeilijke) stappen gezet: lancering van de webshop, introducties van innovatieve productlijnen en een nieuwe designer achter de tekentafel.

snooze2‘Bezig bijtje uit Haarlem’
Sinds augustus staat Janneke Vens, zelfuitgeroepen ‘Bezig bijtje uit Haarlem’, aan het ontwerproer. We stelden haar een aantal vragen:

Wat is je achtergrond?
Genoten opleiding, Design Academie Eindhoven afstudeer richting Man & Identity.

Waarom Snoozebaby?
Mijn passie voor ontwerpen voor kinderen zit in mij geworteld, ik ben zelf nog een fantasievol en blij kind. Mijn afstudeer werk was al gericht op kinderen. Mijn eerste baan bij Difrax als productontwerper ontwikkelde deze passie door. Toen nog jong, net afgestudeerd, onrustig en rebels. Na jaren freelancen besefte ik tijdens mijn werkzaamheden bij NONO hoe fijn het is om met een leuk team aan een collectie te werken. Goede contacten opbouwen, samen naar een mooi product toewerken en het hele proces sturen, van schets naar consument. Ik ging op zoek naar een mooi merk. Mijn keuze voor Snoozebaby werd geprikkeld door het prachtige aanbod, producten die me verrassen door de ontwapenende eenvoud. Een speels samenspel van materiaal, vorm, kleur en dessin. Ik volgde het product al enige tijd en had Marleen al eerder eens benaderd voor freelance werk. Ik zocht contact en het balletje ging rollen.

Waar zie jij jouw meerwaarde in?

‘Mijn toevoeging is het ordenen in kleur en collectie en het makkelijk laten combineren van de verschillende lijnen. Het zoeken in het ontwerp naar eenvoud in vorm, waarbij het kind genoeg ruimte heeft voor eigen verbeelding. Producten ontwerpen vanuit functionaliteit, geen abstract minimalisme, maar producten met een langer ontwerpproces naar een mooi eindresultaat brengen. Met een ietwat naïeve, speelse benadering. Een sterk en mooi collectiebeeld met een breder assortiment dat de kernwaarden van Snoozebaby onderstreept: comfort en stimulans voor de kleintjes, praktisch en functioneel voor de ouders.

Snooze you homesnooze3
Eigenlijk is Snoozebaby zelf een opgroeiend kindje. Dat bredere assortiment zal ervoor zorgen dat Snoozebaby vanuit het babybed richting de rest van de babykamer kruipt, doorrolt naar de badkamer en uiteindelijk door de rest van het huis rent. Met enthousiasme, nieuwsgierigheid en een alom comfortabel gevoel. Snoozebaby – feel the effect.

Alle Snoozebaby producten zijn CE-gecertificeerd en voldoen aan de nieuwste Europese (EN71) en Amerikaanse normen. De producent in Turkije is OEKO-TEX gecertificeerd. Ga naar www.snoozebaby.com voor meer informatie of bekijk het complete assortiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.