rijg1SES Creative heeft een nieuwe lijn uitgebracht: Ik leer… Te herkennen aan het oranje driehoekje op de doos. Ze sturen ons Ik leer rijgen en Ik leer knippen op. Dat treft want onze peuter is dol op leren. Dagelijks eet ze haar brood op en vraagt ze of ze dan nu eindelijk groot genoeg is om naar school te mogen. Het is weer zover, vlak na het middageten, ik zak een beetje in en de peuter fleurt op. Ik denk aan het doosje van SES Creative en pak de Ik leer rijgen erbij.

rijg2“Is die voor mij? Mag ik die hebben?” Vol bewondering opent ze het doosje met 18 houten kralen. Ze zijn allemaal al geregen aan het dikke paarse touw, dus ze ziet direct wat de bedoeling is. Blij verrast is ze met de roze kralen, die staan niet op de afbeelding. Op de doos lijken de kralen primair van kleur. Zonder problemen rijgt ze de houten kralen weer aan het touw. Ze heeft dat zelfs in een voor haar logische volgorde gedaan. Ik leg er een knoop in en de peuter wil haar ketting dragen.

Even later moet de knoop eruit en gaat ze stapelen met de kralen, een beetje rijg3sorteren, ze rommelt wat aan. Dan moet ze toch wat rekening houden met de afwijkende vormen en leert ze direct meer over rond en ovaal, driehoek en vierkant. Dan nog een paar keer in en uit de doos en ze is klaar met leren.

De prijs van 4,99 euro maakt het direct een leuk schoencadeau. Voor specificaties en verkrijgbaarheid van SES Ik leer rijgen, kijk je hier.

Binnenkort volgt het verslag van Ik leer knippen.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.