Via Facebook kwam ik kort geleden in contact met Sharon, eigenaresse van Bewust Puur. Deze leuke shop, voor elk budget, is er niet voor de fanatieke groen aanhangers, maar echt voor mensen die niet overwegend biologische, duurzame of natuurlijke producten kopen. Wel overwegen ze steeds vaker een duurzaam, biologisch of natuurlijk alternatief. Ook proberen ze zo nu en dan iets nieuws uit. Deze shop past helemaal bij mij dus! Ik ben namelijk iemand die niet overwegend voor groen gaat. Wel heb ik interesse in nieuwe dingen. We kregen een aantal producten van Sharon, om te reviewen.

Lucky’s natuurlijke en duurzame bouwstenen
Een tijdje geleden kwam mijn moeder met een plastic box aan. Hierin zat de oude DUPLO van Dante, die nog bij hun in de kelderbox stond. Kian krijg steeds meer de leeftijd om er ook mee te gaan spelen, dus nu staat het in onze woonkamer. Regelmatig loopt meneertje rond met de gekleurde blokjes, maar echt bouwen doet hij nog niet. Dante daarentegen heeft het weer helemaal opnieuw ontdekt en maakt de mooiste bouwwerken. Verheugd was hij dan ook toen het pakketje binnen kwam, met daarin de natuurlijke en duurzame bouwstenen van Lucky’s.

DUPLO wordt nog steeds gemaakt van plastic, maar bij Lucky’s maken ze veel bewustere keuzes. Zij zijn in 2016 gestart met het ontwikkelen van 100% natuurlijke bouwstenen. Arboblend heeft dezelfde sterke eigenschappen als plastic, maar heeft nog veel meer pluspunten; 100% natuurlijk en duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar. Ook zijn de stenen helemaal veilig, want ze bevatten geen giftige stoffen, BPA’s en plasticiden. Ze zijn dus niet schadelijk voor je kindje, die vast en zeker regelmatig een steentje in zijn of haar mond zal stoppen. Ook draag je het milieu een groot (of zeg maar gerust een groen) hart toe. De aarde wordt namelijk niet belast met het winnen van de grondstoffen en het produceren van de stenen.

De blokjes passen wel op de originele DUPLO-blokken, maar ze zijn anders van kleur. Zo zie je meteen welke blokjes van Lucký’s zijn en welke van DUPLO. De kleurtjes zijn een stuk zachter en mooier, vinden wij dan. In de schatkist die wij kregen zitten 30 blokjes in verschillende kleuren en maten. Zo kun je dus eindeloos blijven bouwen en de prachtigste kunstwerken maken. Er staan voorbeelden op, voor als je eventjes niet meer weet wat je moet bouwen. Het schatkistje is erg makkelijk, je ruimt namelijk op deze manier weer gemakkelijk je bouwstenen op. En als je een dagje gaat spelen bij iemand anders, dan neem je hem gewoon gezellig mee.

Wij kregen er ook een bodemplaat bij. Niet zo’n grote groene, die je waarschijnlijk wel (van vroeger) kent, maar een kleintje waar je ook met gemak mooie dingen op kunt bouwen. Ook de bodemplaat is uiteraard 100% biologisch afbreekbaar en BPA-vrij. Wij bouwen tegenwoordig dus bewust en dat bevalt prima!

Humphrey’s Corner Shampoo en Bubbly Bath (Soothing Aloe Vera)
Ik ben een ontzettende liefhebber van fijne producten voor onder de douche en in bad. Kian is nog geen fan van onder de douche gaan, dus die zit altijd met z’n blote bips in een grote flexibele wasmand van de Action (werkt prima kan ik je vertellen). Verder gaat het hele gezin hier in de ochtend onder de douche en soms ook nog ee keertje extra in de avond. Dante heeft een hip kapsel, dus die gel moet er elke keer uitgewassen worden. We gingen aan de slag met de shampoo van Humphrey’s Corner met Aloe Vera.

Het gaat hier om een natuurlijke en biologische (baby) shampoo die geen SLS, SLES en Parabenen bevat. Natuurlijk is Dante al een grote knul, maar dat maakt mij nooit zoveel uit. Ik vind het een prettig idee dat er geen verkeerde dingen in verzorgingsproducten zitten. Deze kalmerende natuurlijke shampoo is verrijkt met Aloe Vera welke bekend staat om zijn kalmerende werking. Tevens is de shampoo dierproefvrij en vegan! En het werkt als een trein kan ik zo zeggen. Alle gel is uit zijn haar verdwenen na het wassen en de neutrale geur zorgt ervoor dat het allemaal niet overdadig blijft ruiken. Lees op de productpagina verder, voor nog meer informatie!

Kian plonsde een kwartiertje later in zijn wasmand (klinkt gek, maar ik vind dit dus echt een life-hack…want waarom zou je een duur badje aanschaffen?). Ik deed een paar druppels Bubbly Bath erin en het begon meteen al de schuimen. Dit laatste vindt hij overigens altijd ontzettend interessant. Want, speelgoed heb je toch niet nodig als je zoveel schuim hebt? Dat klinkt trouwens alsof hij niet te spelen heeft, maar dat is natuurlijk niet zo. Voor zijn verjaardag kreeg hij nog een heel pret-pakket met allerlei bad speelgoed namelijk.

Haartjes wassen doen we natuurlijk ook altijd, maar dat is ook niet zijn favoriete moment van het hele bad ritueel. Wel gebruikte ik dezelfde shampoo als bij Dante, dus ook de natural versie van hierboven. Resultaat; heerlijk zachte haartjes en een dreumes zo rood als een tomaat van het krijsen. De Bubbly Bath en net zoals de shampoo vrij van SLS, SLES & Parabenen, dierproefvrij en vegan. De geur is hetzelfde….lekker neutraal! Lees op de productpagina verder, voor nog meer informatie!

Bewust Puur: een goede keus!

KORTING!
Met code Amanda15 krijg je 15% korting op alle producten van Bewust Puur (m.u.v. boeken en reeds afgeprijsde producten). Deze code is te gebruiken t/m 15 november 2017!

 

One thought on “Bewust Puur: voor iedereen die bewustere keuzes wil maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.