Elke seconde worden er 14.000 billendoekjes gebruikt en de schade die deze doekjes aanrichten aan de natuur is ontzettend groot. Ruim 90% van de babydoekjes is namelijk gemaakt van plastic. Het gaat hier dus niet om de verpakking, maar om de doekjes zelf. Naïf ontwikkelde plasticvrije baby wipes! Wij mochten ze testen en we zijn enthousiast! Ik vind het namelijk heel positief dat we op deze manier een beetje bij kunnen dragen aan het behoud van onze natuur.

57.46 gram plastic in 1 pak standaard billendoekjes

In Nederland gebruiken we per dag grofweg 6,2 miljoen doekjes. Een pak standaard billendoekjes bestaat voor 80% uit plastic. Dit betekent dat er 57.46 gram plastic in 1 pak zit. Dat zijn twee 1,5 liter PET flessen. Shocking toch? En als we dan naar de rioolverstoppingen gaan kijken (echt, spoel ze gewoon niet door het toilet, scheelt je een hoop gedoe) dan blijkt dat maar liefst bij 90% van deze verstoppingen billendoekjes de boosdoener zijn. Gooi ze ook niet in de GFT bak (er zit ontlasting aan en dat hoort niet in de groene bak), maar gewoon in de kliko/vuilnisbak.

Plasticvrije Baby Wipes

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de doekjes helemaal plasticvrij! Ze zijn gemaakt van eucalyptusvezels en 100% vegan en oceaanvriendelijk. Naast dat ik dat een fijne gedacht vind, bestaan de doekjes ook nog eens voor 99% uit water en zit er geen alcohol of parfum in, wat beter is voor de huid. En wat ik ook heel prettig vind; ze plakken niet aan elkaar!!

De Naïf baby doekjes bevatten dus geen gekke ingrediënten (ook geen parabenen) waardoor je ze veilig overal voor kunt gebruiken; dus voor de billen, het lichaam en het gezicht. Ook aan de verpakking is gedacht, deze is namelijk gemaakt van bio-plastic met suikerriet als hoofdingrediënt en de box waar de doekjes in zitten is gemaakt van FSC karton.

Meer informatie vind je hier.

77 thoughts on “Naïf Plasticvrije Baby Wipes!

 1. Wow, ik heb me nooit gerealiseerd dat de doekjes normaal gesproken uit 80% plastic bestaan. Echt super die ‘nieuwe’ vezels die tegenwoordig worden gebruikt. Bamboe is natuurlijk al bekend, maar eucalyptus is dus ook een heel goede mogelijkheid om het milieu te ontlasten! Heel graag doe ik mee!

 2. Om heel eerlijk te zijn was ik me er niet bewust van dat die doekjes voor zo’n groot gedeelte uit plastic bestaan. Ik heb dan al wel veel plastic de wereld in geholpen met 4 kids. Het is nooit te laat om te leren, dus ik zou deze doekjes graag winnen en uitproberen bij onze jongste.

 3. Wij krijgen er binnenkort een tweede kindje bij. Al heel erg van van de nog zonnebrand maar zou deze doekjes graag uitproberen.

 4. Graag maak ik kans op deze billendoekjes, want wij zijn pas ouders geworden van ons zoontje Valentijn. Deze billendoekjes komen daarom érg goed van pas en heel fijn dat ze ook een stuk minder schadelijk voor het milieu zijn dan andere billendoekjes!

 5. Wat een superactie 👍 Wij zijn nu al fan en hebben deze doekjes nog nooit gebruikt 😃
  Geen parabenen , geen plastiek, geen parfum is een grote plus ✔️ Maar dat ook de verpakking van bio-plastiek bestaat maakt onze enthousiasme nog groter 😊
  Wij zouden het superfijn vinden op kennis te maken met deze billendoekjes , want enkel het beste is natuurlijk goed genoeg voor onze kleine lieverd ❤️

 6. Thuis maak ik graag gebruik van het good old washandje, maar buiten de deur gaat er hier helaas toch nog teveel plastic doorheen. We zouden deze doekjes graag eens proberen!

 7. Mijn vriendin verwacht een meisje in januari, uit ervaring weet ik dat je nooit teveel babywipes in huis hebt. Deze van Naïf zijn ook heel fijn in het gebruik

 8. Super goede winactie! Ik doe maar wat graag mee, want ik probeer ook zo weinig mogelijk plastic te kopen. Ook ruim ik op straat plastic of afval wat op de grond ligt op…

  Het is misschien iets kleins, maar ik hoop zo toch het verschil te maken 🙂

 9. Altijd handig. We hebben er nog eentje in de luiers, maar ik gebruik de doekjes ook wel eens als schoonmaakdoekje… Plasticvrij dat is er helemaal mooi aan natuurlijk. Deze heb ik nog niet geprobeerd, als ze bevallen is het zeker het overwegen waard.

 10. PL…T.C <– kijk ik ben alvast begonnen het plasticvrij te maken door wat letters weg te swipen!

  Graag zou ik nog meer weg willen swipen, dus dit is mijn deelname.

 11. Ik maak graag kans voor mijn tweelingjongens. De ene heeft zwaar eczeem en kan daardoor geen parfums en andere nare ingrediënten verdragen, en de andere heel super gevoelige billetjes. Ik ben erg enthousiast over deze billendoekjes na het lezen van dit artikel.

 12. Ik wist echt niet, dat er zo veel plastiek in doekjes zat. Daarom wil ik met plezier deze testen. En overschakelen naar deze milieu vriendelijke doekjes

 13. Terwijl wijzelf onze kinderen al wat ouder hebben, beginnen ze in onze vriendengroep net aan kinderen. Met zo’n groot pakket zou ik iedereen een pakje kunnen geven om te zien hoe goed platicvrij is <3!

 14. Zou graag meedoen met deze winactie.
  Hier hebben we een bijna 1 jarige en de doekjes zijn onmisbaar, we gebruiken ze werkelijk overal voor.
  En het liefst zo duurzaam mogelijk, dus Naif is wat dat betreft de beste keuze!

 15. Ook ik doe graag mee, omdat ik als oma van een kleinzoon zie hoeveel er van die doekjes doorheen gaan! Daarom liever zo’n mooi 100 % vegan alternatief!

 16. Voor ons eerste kindje wat in mei geboren wordt. Wij willen al
  Onze baby verzorgingsmiddelen naturel en zonder troep erin kopen. Dit zou dus ideaal zijn om uit te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.