Voor baby’s die prematuur geboren worden, is iedere dag een gevecht. Speciaal voor de meest kwetsbare baby’s introduceert Pampers een hele nieuwe lijn voor premature baby’s; de Preemie Protection luiers, in drie verschillende maten, waaronder de kleinste luier ooit. Deze luier is 3 maten kleiner dan de Pampers Premium Protection luiers voor pasgeborenen en speciaal aangepast voor de allerkleinsten. Het hele proces duurde meer dan drie jaar en tienduizend uur aan onderzoek.

Pampers is het eerste luiermerk dat een luiertje heeft ontwikkeld, dat al geschikt is voor baby’s die minder dan 800 gram wegen. Om het belang van deze ontwikkeling te benadrukken, hebben zij de handen ineen geslagen met de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). Samen steunen Pampers en de VOC alle baby’s en in het bijzonder de allerkleinsten en degenen die voor hen zorgen.

Dankzij wetenschappelijke en medische ontwikkelingen is het mogelijk om baby’s steeds vroeger te wereld te brengen, met een grote kans op overleven en een gezonde ontwikkeling. En hoe vroeger baby’s geboren worden, hoe kleiner ze zijn. In 2002 introduceerde Pampers al de eerste luier voor premature baby’s. Toen er onder de verpleegkundigen bleek dat er behoefte was aan een nog kleinere luier, voor kindjes onder de 800 gram, startte Pampers – in samenwerking met NICU-verpleegkundigen – met de ontwikkeling van de nieuwe kleinste Preemie Protection luiers.

Deze luiers sluiten goed aan of het kleine en gevoelige lichaam van premature baby’s, waardoor zij minder last hebben van prikkels en de heupjes en benen comfortabel kunnen rusten. Hierdoor kan het zich allemaal op een goede manier ontwikkelen. Ook maakt een beter-passende luier het mogelijk voor de prematuren om te buidelen met hun ouders. Er is meer mogelijkheid voor huid-op-huid contact, wat erg belangrijk is!

Kenmerken van de Preemie Protection luiers;
*Passende maat voor premature baby’s (P-2 en P-3).
*Aangepaste, dunnere kern, die helpt de heupen en benen te laten rusten.
*Gemaakt van materialen die zo zacht en stil mogelijk zijn.
*Overal sluitende hechtstrip. voor een betere pasvorm bij infusies en draden.
*Volledige absorptie, dankzij de identieke absorberende lagen aan voor- en achterkant, kan de luier in iedere positie worden gedragen en kan de luier makkelijker verschoven worden, als dit nodig is om ruimte te maken voor draden en slagen van medische apparatuur. Tevens zorgt de volledige absorptie ervoor dat de nattigheid en zachte afscheiding worden weggeleid van het huidje van de baby, zodat hij/zij beter slaapt.

Met trots schenkt Pampers de opbrengsten van de verkoop van de Preemie Protection luiers aan de prematurenzorg! #KleinsteLuierOoit

10 thoughts on “Pampers introduceert de #KleinsteLuierOoit

  1. Ik heb of ken geen prematuren baby, maar bestond dit nog niet? Zou denken dat ze dit snel op de markt brengen, wat goed van pampers!! En wat een kleine pamper, hoop dat er niet veel mama’s hier gebruik van moeten maken

  2. Wat klein is de luier, wat een goed beeld met het legoblokje.
    Mijn zoontje paste ook niet in de “normale” luiers. Deze waren zeker goed van pas gekomen

  3. Wow zo smalll! Wel goed dat dit wordt onderzocht en dat er aandacht aan besteedt word. Wel vind ik het raar dat ze baby’s sneller geboren willen laten worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.