Het is bijna half november; aanstaande zaterdag komt Sinterklaas alweer aan en over een kleine anderhalve maand is het alweer Kerstmis. Een jaar is echt niets en vliegt voorbij. Heel cliché, maar het lijkt gewoon een stuk sneller te gaan sinds ik moeder ben. En de feestdagen/verjaardagen krijgen ook ineens weer meer betekenis. Tijd voor Kerstkaarten en uitnodigingen voor feestjes!

Zelfgemaakte Kerstkaarten zijn hip

Het verzenden van kerst-nieuwjaarsgroeten stamt uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met daarop de  tekst “A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin. Tegenwoordig is er zo ontzettend veel keus dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Toch wordt het steeds populairder om zelf Kerstkaarten te maken.
Vorig jaar stuurde ik zelfgemaakte Kerstkaarten rond, met daarop een prachtige foto van de jongens. Dit jaar is het weer de bedoeling om ze samen op de foto te zetten . Aangezien Kian het niet zo leuk meer vindt om op te foto te gaan, wordt dit een enorme uitdaging. Hoe dan ook, ik hou ervan om kaartjes te versturen en om ze te krijgen. Lukt het niet om beide boys op de foto te krijgen, dan zet ik de poes er wel op, met een grote strik om d’r nek!

Ik bestelde overigens een tijdje geleden (bij een Chinese shop) allemaal leuke photobooth items, om mee op de foto te gaan. Dit geeft een extra leuke twist, als je zelf een kaart gaat ontwerpen voor de kerst.

Zelf een uitnodiging maken

Zoals de titel van dit bericht al laat doorschemeren, staan er na de feestdagen ook nog eens twee verjaardagen voor de deur. Allebei de jongens zijn namelijk jarig in januari. Kian wordt op 19 januari twee jaar en Dante wordt op 27 januari negen jaar. Voor mijn grootste jongen moet er dus weer een verjaardagspartijtje georganiseerd worden waarvoor we zelf weer de uitnodiging maken. Ik heb zo het vermoeden dat meneer zijn partijtje weer in de bioscoop wil vieren, wat mij natuurlijk een hoop troep scheelt in huis.

En als hij dan toch wel zijn partijtje thuis wil vieren, dan verbouwen we de boel en maken we er een heus Star Wars feest van. Dit thema is namelijk nog steeds erg actueel! En er is voldoende (online) te vinden om de boel mee aan te kleden. En de heerlijke taart die erbij hoort, laten we maken door onze vaste taartenbakster.

Uitnodiging maken voor een kinderfeestje

Misschien heb je geen tijd om zelf aan de knutsel te gaan, kies dan voor een kant-en-klare uitnodiging kinderfeestje. Er is volop keus en het is allemaal betaalbaar! Want zeg nou zelf, de voorpret is toch ook al super?! Alleen het uitdelen van de uitnodigingen is al super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.