Iemand zei ooit eens tegen mij: ‘het maakt niet uit hoe rijk je bent geweest, wat je bereikt hebt in je leven of wat je allemaal voor goeds hebt gedaan, we gaan allemaal een keertje dood’. Klinkt hard he?! Maar het is natuurlijk wel de realiteit. Nu ik moeder ben van twee jongens, denk ik steeds vaker over dit soort dingen na. Okay, ik ben pas 32, maar ook met mij kan er natuurlijk iets gebeuren, voordat ik oud, grijs en lelijk ben. Daarom ben ik me gaan verdiepen in verschillende zaken; een uitvaartverzekering heb ik al sinds dat ik geboren ben, maar een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, daar had ik nog niet eerder over nagedacht. 

We willen allemaal het liefst een zorgeloos leventje leiden, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Het leven zit vol hoogtepunten, maar ook tegenslagen…daar moeten we allemaal mee dealen. En als je partner, of jou iets overkomt, dan wil je dat de boel goed geregeld is natuurlijk. Zeker als er kinderen in het spel zijn, die een enorme klap te verwerken krijgen en een periode van rouw door zullen maken.

Bescherm je gezin tegen financiële risico’s
Met een overlijdensrisicoverzekering bescherm je je gezin tegen de financiële risico’s bij een overlijden. Deze verzekering geeft belangrijke financiële steun in moeilijke tijden, die je vast en zeker door zult gaan maken. In de meeste gevallen valt er natuurlijk een inkomen weg, maar de rekeningen lopen wel gewoon door. In die moeilijke periode wil je daar eigenlijk gewoon niet mee bezig zijn. Deze verzekering is flexibel met een aantrekkelijke vaste óf variabele premie. Je kunt er voor kiezen om deze te koppelen aan de hypotheek, of om hem gewoon als losse verzekering af te sluiten.

Verzekering koppelen aan de hypotheek
Zoals ik hierboven al benoemde, kun je de overlijdensrisicoverzekering koppelen aan de hypotheek. Deze kun je dan voor jezelf afsluiten of voor jezelf en je partner. Mocht een van beiden dan overlijden, dan wordt met het bedrag van de ORV je hypotheekschuld afgelost en voorkom je dat je op straat komt te staan. Vaak bepaalt de geldverstrekker welk bedrag er moet worden verzekerd, als zekerheid voor de lening.

Wil je naast het aflossen van je hypotheekschuld ook nog een extra “potje” hebben voor de opvang van andere kosten die doorlopen, zoals bijvoorbeeld de studie van je kinderen? Verhoog dan het bedrag dat je verzekerd of sluit hiervoor een tweede overlijdensrisicoverzekering af. Dit voorkomt extra zorgen. Vind je het allemaal best ingewikkeld, bespreek het onderwerp dan gewoon eens met je financieel adviseur!

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering?

Afbeelding: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.