panda1Breaking news van PandaBaby. Het is gelukt een wasbare luier te ontwikkelen van bamboe! En daar is PandaBaby enorm trots op. Een milieubewuste baby draagt vanaf nu een mooie, compacte, drielaagse voorgevormde luier van niets minder dan bamboe. Draag daar een vrolijk overbroekje overheen en je hebt een paar hippe een blije baby billen!

Bamboe is perfect
Sinds het bedrijf is gestart met de ontwikkeling van wasbare, milieubewuste luiers, lonkt bamboe als materiaal. Bamboe groeit niet allen ontzettend snel (tot wel een meter per dag, je kunt het bijna horen!), het is ook nog eens eenvoudig te verbouwen en de kans op een mislukte oogst is nihil. Met alleen wat zonlicht en een klein beetje water is bamboe al tevreden. Daarnaast maakt de plant ook nog eens zelf antibacteriële stoffen aan, waardoor je pesticiden en meststoffen in de kast kunt laten staan. Hartstikke milieuvriendelijk dus. Tel daar bij op dat de plant CO2 uit de lucht opneemt en herplanten na de oogst niet nodig is, en de rekensom is snel gemaakt. Bamboe is het perfecte materiaal om te gebruiken voor een wasbare luier!

panda2Fijne eigenschappen

De stof die je van bamboe kunt maken is zacht, anti-allergisch en van goede kwaliteit. Het ademt en absorbeert goed; eigenschappen die een luier goed kan gebruiken. Daarbij komt dat bamboe verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. Ideaal om de kleine babybilletjes wat extra warmte of verkoeling te bieden wanneer ze dat goed kunnen gebruiken. De productie van de bamboeluiers vindt plaats in Europa. De bamboe luier kost € 12,95.

Hippe overbroekjes
Natuurlijk hoort er bij zo’n nieuwe luier ook een hip nieuw overbroekje. Ze zijn niet alleen leuk, ze geven ook een optimaal resultaat bij het gebruik van het tweedelige luiersysteem. Het eerste deel van dit systeem is de absorberende luier. Het tweede deel is het waterdichte overbroekje. Deze broekjes zijn te verstellen door middel van drukknoppen, zodat je gemakkelijk de maat kunt aanpassen. De nieuwe overbroekjes met vrolijke prints zijn verkrijgbaar voor € 9,95.

Over PandaBaby

Dankzij PandaBaby is de wasbare luier weer hip. Naast wasbare luiers van het eigen merk, zijn in de webshop ook eigen merk zwemluiers, wasbare zoogcompressen, inlegdoeken, snoetenpoetsers en billendoekjes te vinden. Bekijk het complete assortiment op www.pandababy.nl.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.