dum3Dochterlief heeft aan een half oog genoeg als het op Dummie de Mummie aan komt. “Oh, leuk mag ik het hebben?” “Jazeker, maar je moet wel even eerlijk vertellen wat je van dit doeboek vindt.” Zo, daar heb ik geen kind meer aan en ze zoekt een plekje op waar ze ongestoord kan ‘werken’.

“Maashi! Ghallo!
Ghoe is met jou? Ghaat ghoed op school of sporten of met leuke ghobby allemaal? Ken jij al mij? Ik ben Darwishi Ur­Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni, in Nederland iedereen zegt Dummie. Ik woon bij Ghoos en Klaas in Polderdam en ik ben verbrande jongen uit Egypte. Tosca Menten schrijft al allemaal boeken over mij, en nu voor eerste keertje ik gheb ook eigen DOEBOEK!!! Maashi! Doeboek is voor ghééééleboel leuke uurtjes spelletjes en raadsels en mopjes en knutselen en bakken en lezen en nog veel meer voor alle kinderen van 5 tot 95 jaar! Ik wens ghrote plezier allemaal!”

dum1Ze schrijft allereerst haar naam in het doeboek en bladert wat. Ze volgt het losgelaten verband ‘Sirsar’ waar het helemaal heen gaat. Ze vindt twee woorden in het ‘doorstreeppuzzeltje’, ze bladert door naar een verhaal en zoekt wat verschillen. Dan volgt een stilte, ik zie het puntje van haar tong verschijnen. Aha, ze bekijkt een woordzoeker maar dan een gecodeerde. De Egyptische tekens moeten eerst herschreven worden naar losse letters en dan pas zijn de woorden te lezen en weg te strepen. “Mooi”, zegt ze, “dit is niets voor kleine zussen!”

dum2‘Dummie de Mummie doeboek’ van Tosca Menten (tekst) & Elly Hees (illustraties), Van Goor 2016, is o.a. hier te koop

En tenslotte zoals beloofd de mening van dochterlief: het is een leuk boek, er staan veel leuke puzzels in en ik vind de verhalen leuk. Het is niet voor kleine kindjes, de codepuzzel is erg moeilijk, maar wel leuk!

MAASHI!

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.