Haren wassen, iedereen heeft zijn eigen ritueel erin. En dat is maar goed ook! Elk haartype heeft namelijk zijn eigen behoeftes. Haren die geverfd zijn hebben een bescherming nodig en haren die LOGO NSgeblondeerd zijn, wil je ook graag blond houden. En dan heb je nog je eigen soort haren: sommige mensen hebben erg veel last van roos, hiervoor is een anti-roos shampoo erg prettig, andere mensen hebben heel vet haar, of juist heel dun haar en willen meer volume. Tegenwoordig is er veel te verkrijgen en zijn er meer dan genoeg merken. Voor baby’s gelden de meeste dingen gelukkig nog niet, toch zijn er speciale baby-shampoo’s. Deze zijn over het algemeen milder en ze prikken niet in de oogjes. Ook de geur is anders dan de shampoo die wij als volwassenen gebruiken.

sham1Ik heb me aangewend om de haren in het begin van ons ritueel te wassen, hiervoor gebruiken we een schoon washandje dat de ogen bedekt, ook al prikt de shampoo niet ze vinden het niet prettig als er iets in hun oogjes komt. We maken de haartjes nat en daarna masseren we de shampoo in. Alleen al het masseren van de shampoo vinden ze allemaal lekker. Ook de twee oudsten vragen nog wel eens of ik hun haren wil wassen, omdat ik het zo goed kan. Nadat de shampoo in gemasseerd is, spoelen we de shampoo met de douche uit de haren. Zelfs in bad gebruik ik de douche zodat ik niet met een bakje hoef aan te modderen. In het kleine baby badje gebruikte ik overigens wel een bakje. Als de haren heel erg vies zijn, bijvoorbeeld van het zand of van de regen, dan wil ik ze nog een keer wassen en anders vinden we 1 keer wassen meer dan voldoende. De milde Baby Shampoo van Little Siberica is op basis van onder andere Engelwortel en Zeepkruid. Deze shampoo voelt prettig aan, masseert zich lekker door de haren en ruikt heerlijk. Ook dit product van Little-Siberica is een schot in de roos.

Active Organics seal
Alle etiketten van de Natura Siberica producten zijn gemerkt met de “Active Organics” zegel. De zegel geeft aan dat deze producten kruiden en plantenextracten bevatten die geteeld zijn volgens de wetten van de biologische landbouw. In Europa en de VS, wordt dit proces gewaarborgd door speciale toezichthoudende instanties. De kruiden en planten worden geteeld op speciaal voor de biologische landbouw aangewezen land. Siberie kent dergelijke toezichthoudende autoriteiten niet, maar het gebied kent wel uitgestrekte oasen van “onaangetast” natuur. Dat wil zeggen, enorme vergezichten waar de natuur het nog voor het zeggen heeft. Waar de kruiden en planten niet behandeld worden met chemicaliën, de lucht kristalzuiver is en de bodem door de eeuwen heen is gevormd. Het grootste deel van de kruiden -en plantenextracten voor de Natura Siberica producten wordt hier verkregen.

De Little Siberica Milde baby shampoo is te bestellen via deze link.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.