Kort geleden heb je een prachtig wondertje op de wereld gebracht. Je leeft op een roze wolk en geniet van ieder moment met je baby. Nu is de vakantie in zicht.. Maar hoe doe je dat nu met je pasgeboren kindje? Veel jonge ouders twijfelen hierover. Toch kunnen wij je gerust stellen, baby’s zijn namelijk vaak erg makkelijke vakantiegangers omdat ze het merendeel slapen. Natuurlijk zijn enkele zaken wel erg belangrijk, wat voorbereiding kan absoluut geen kwaad. Daarom delen we hieronder enkele tips, waardoor jouw (eerste) gezinsvakantie onvergetelijk wordt!

Alles rondom de heen- en terugreis
Ben je van plan om met het vliegtuig te reizen? Dan is het van belang dat je bepaalde zaken op een rijtje zet voor het vertrek. Hoeveel bagage mag je meenemen, mag babymelk (vloeistof) mee aan boord en wat doe je met de kinderwagen en Maxi-Cosi? Voor dit soort vragen kun je het beste direct terecht bij de vliegmaatschappij. Bel ze op en noteer de antwoorden op al je vragen, zodat je een concreet overzichtje hebt. Bovendien kun je ook gelijk een babywiegje reserveren, zodat je je baby niet de hele reis hoeft vast te houden. Last but not least is het verstandig om je baby zowel bij het opstijgen als landen een flesje melk te geven. Hierdoor heeft je kindje minder kans op pijnlijke oortjes en voorkom je ook een huilbui. Je kindje rustig en jij blij!

Essentials voor je (hand)bagage
Of je nu vliegt of kiest voor een autovakantie, goed voorbereid zijn is het halve werk. Zowel de bagage voor jezelf als voor je baby zijn erg belangrijk. Een baby heeft veel nodig, licht reizen zit er dus niet in! Wel kan je een aantal items op de locatie aanschaffen (denk aan luiers) zodat je dit niet hoeft mee te sjouwen. Maar wat heb je nu nodig voor onderweg?

  1. Een goed gevulde luiertas

De luiertas moet tenminste voorzien zijn van luiers voor onderweg, billendoekjes, een verschoningsmatje, melkpoeder en overige benodigdheden voor het verschonen. Daarnaast kun je de tas ook vullen met enkele speeltjes en een setje schone babykleding.

  1. Een kleine tas voor jezelf en je partner

Jullie hebben wellicht geen must-have items nodig, toch kunnen bepaalde spullen er voor zorgen dat je reis zo comfortabel mogelijk verloopt. Het is erg prettig om een fles water en wat eten mee aan boord te nemen. Maar ook een tijdschrift of boek en een paar oortjes zijn handig. Zo kun je bijvoorbeeld een filmpje kijken op je tablet tijdens de vlucht, maar ook je favoriete muzieklijst afspelen op je smartphone. Let wel even op dat je tablet en smartphone voorzien zijn van een stevig hoesje. Wel zo veilig tijdens een (lange) reis!

Kies voor een kindvriendelijke locatie
Je eerste vakantie met een kindje zal net wat anders zijn dan dat je gewend bent. Het is niet haalbaar met een baby om iedere dag de hele dag op pad te gaan. Het is dan ook verstandig om niet voor een standaard hotelkamer te kiezen, maar een appartementje of een huisje te huren. Een grotere ruimte is namelijk vaak voorzien van een keukentje, zodat je niet elke dag buiten de deur hoeft te dineren. Wil je ook een kinderbedje en/of een kinderstoel op de locatie? Dan is het handig om van te voren even op te bellen, zodat je dit voor aankomst kunt regelen. Daarnaast kun je een kindvriendelijke locatie natuurlijk ook zelf creëren. Zo kun je alle scherpe items op de hogere planken bewaren, je tablet voorzien van een kindvriendelijke iPad hoes en kiezen voor een ruimte zonder trap of andere obstakels. Op deze manier voorkom je ongelukjes tijdens jullie vakantie!

En verder..
De eerste vakantie met je kindje is niet iets dat je snel zal vergeten. Vergeet dus vooral niet om te genieten! Tip: Een hoesje met foto is een leuke manier om iedere dag terug te kijken op de vakantie.

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.