Het is bijna zover… nog een paar weekjes en dan mag jij je kleine wonder in je armen houden. De roze wolk die iedereen je belooft, daar wil je natuurlijk optimaal van genieten. Om je nergens meer zorgen over te maken en volledig te kunnen focussen op je kleintje, moet je ervoor zorgen dat je hele huis klaar is voor de komst van de baby.

Veiligheid op 1
De eerste paar jaar gaan zo snel. Binnen een paar maanden blijft jouw kleine purk niet meer braaf op ’t dekentje liggen, maar kruipt ‘ie de hele kamer door. In het begin gaan ze natuurlijk gewoon hun neus achterna, dus een aantal veiligheidsmaatregelen zijn zeker geen overbodige luxe:

  • Traphekjes: gewoon je neus achterna, dus dat is rechtdoor. Zit daar een gat van de trap? Jouw kleine heeft geen idee dat ‘ie hier moet stoppen en een andere richting moet kiezen. Voorkom ongelukken en plaats zowel boven als beneden traphekjes.
  • Hoekbeschermers en kindersloten: wanneer er een kleintje in je huis rond dwarrelt, zul je je verbazen over hoeveel dingen in je huis een scherpe hoek hebben waar iemand zich aan kan stoten. Een flinke voorraad hoekbeschermers is daarom echt een must. En om te voorkomen dat je pannen om de haverklap als helm of trommel worden gebruikt doe je er ook goed aan om wat kindersloten op de kastjes te zetten.
  • Bescherming op het stopcontact: twee gaatjes in de muur? Dat is interessant! Hup, voor je het weet zitten er twee vingers in. Jouw kindje heeft hoogst waarschijnlijk al zat energie, dus een extra dosis uit de muur heeft ‘ie zeker niet nodig. Bescherm al je stopcontacten met stopcontactbeveiligers om dit soort ongelukjes te voorkomen.
  • Babyfoon: terwijl je op de bank zit wil je het liefst om de vijf minuten bij je kleine gaan kijken of alles wel goed gaat. Maar je moet ook je eigen rustmomentjes pakken. Zet daarom een babyfoon of zelfs een camerasysteem in de babykamer neer en zet de monitor naast je neer op de bank. Zo kun je de hele avond gezellig “bellen” met je kleine en luisteren naar alle schattige geluidjes die ‘ie maakt. Zo’n babyfoon is babyhandjes-proof, dus een telefoonhoesje heeft deze telefoon niet nodig.

Inspector gadget
Safety is key, uiteraard. Maar nu we dit probleem hebben opgelost, kunnen we over andere dingen gaan nadenken. De basic musthaves zoals de wieg, de box en de overdosis luiers heb je natuurlijk al in huis. Maar heb je ook al eens over deze dingen nagedacht?

 • Mobiel ledikant: tijdens de was, als je aan het koken bent, als je strijkt, of gewoon als je televisie zit te kijken: het liefst heb jij jouw baby altijd zo dicht mogelijk in de buurt. Maar dan zie je dat ‘ie zo lekker ligt te slapen en laat je ‘m toch maar liggen. Wat dacht je van een mobiel ledikant? Nee, niet zo’n mobiel waar je telefoon accessoires voor nodig hebt. Een ledikant op wieltjes die daardoor mobiel wordt! Zo neem je je baby overal in huis mee naartoe, terwijl ‘ie ondertussen lekker door kan slapen.
 • Wipstoel: vraag het aan alle moeders die je kent: wipstoeltjes zijn the best. Niet alleen om ze rustig te krijgen als ze een huilbui hebben, ook bij de eerste hapjes komt de wipstoel perfect van pas. Door de wipstoel kan jouw baby een beetje rechtop zitten, wat natuurlijk goed uitkomt bij het doorslikken van een fruithapje.
 • Spot aan, licht uit, muziek aan: het liefst heb je dat jouw baby direct de hele nacht doorslaapt. Helaas is dit weinig ouders gegund. Maar je kunt er wel alles aan doen om de slaapomgeving voor je baby zo comfortabel mogelijk te maken, zodat ‘ie zo min mogelijk wakker wordt en jij dus ook lekker door kunt slapen. Met een donkere kamer, een muziekdoos en geprojecteerde lichtjes gaat dat zeker lukken. Op naar dromenland!

Last but definitely not least: kleding!
Nu heb je een veilig huis met de juiste babygadgets. Tijd om je storten op het leukste van alles: de babykleertjes!

 • Kruipen, kruipen en nog eens kruipen: hoeveel kilometer het precies is, dat weet niemand. Maar één ding is zeker: veel super schattige kleertjes van jouw kleine spruit gaan deze tochten niet overleven. Maar daarvoor hebben ze de kruippakjes uitgevonden! Deze pakjes zijn er voor gemaakt om een beetje te slijten en is ook prettig voor de knietjes van je baby. Zo kun jij optimaal genieten van deze mooie momenten. Zet je smartphone eens een middagje met de camera aan op de houder van je iPhone X hoesje, om zo over vele jaren terug te kunnen kijken op dit soort momenten.
 • Slofjes: je ziet ze al jaren in de winkel staan: die super schattige mini-schoentjes waarbij je je niet kunt voorstellen dat er kindjes zijn met zulke kleine voetjes. Nu heb je eindelijk zelf een kleine spruit om ze voor te kopen! Maar houd je enthousiasme nog heel even tegen. De voeten van je kleintje groeien in het eerste jaar zo hard, dat je hier geen schoenen tegenop kunt kopen. Wacht in ieder geval totdat ze kunnen lopen. Tot die tijd kun je schattige slofjes kopen, ook leuk.
 • Designer rompertjes: moeders levensles nummer 1: rompertjes heb je nooit genoeg. Maar om nu allemaal van die saaie witte rompertjes in de kast te leggen… Style ze gewoon precies zoals jij dat leuk vindt! Via sites als spreadshirt.nl kun jij alle patroontjes, teksten en foto’s die je leuk vindt op een rompertje zetten. Dit kan trouwens ook met heel veel andere dingen. Heb je er al eens over nagedacht om je eigen telefoonhoesje te maken met een foto van je kleine spruit erop? Zo draag je hem of haar altijd bij je!

Hoe maak jij je huis baby proof?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.