Het is voor velen het meest speciale moment in hun leven.. de geboorte van je kind(je)! 9 maanden heb je de tijd, om je voor te bereiden, op de geboorte en kun je nadenken hoe je het nieuws wereldkundig gaat maken. Uiteraard met een geboortekaartje, maar dan komt nog de lastige keuze, welke?! Om je een handje te helpen, hebben wij enkele speciale stijlen uitgewerkt en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is. Dit alles, zodat jij uiteindelijk het mooiste en (vooral) het best passende kaartje hebt voor jullie gezinnetje.

Echte veertjes

Je denkt bij een geboortekaartje vooral aan een vierkant kaartje met daarin het gewicht, lengte en de tijd van de geboorte. Je zult niet direct een veertje voor je zien bij een geboortekaartje. Dat komt mede omdat het vrij zeldzaam is, maar des te leuker om hiervoor de kiezen. Een zachte, witte veer zorgt voor een totaal andere uitstraling. Hieronder zie je enkele voorbeelden van kaart-ontwerpen waar veertjes in terugkomen. 

Echte strikken

Een sierlijke brede strik die over het hele geboortekaartje loopt, en nee, niet als een plaatje maar als echte 3D strik. Het geeft jullie geboortekaartje een schattige uitstraling waarbij vaak alleen de naam van jullie kindje nog nodig is om het geheel compleet te maken. 

Enkele populaire kleuren strikken zijn:

  • Oud roze
  • Marine blauw
  • Jute
  • Baby blauw
  • Zacht roze

En dan zijn er ontwerpen waarbij de strik groots en sierlijk is. Of juist een jute touwtje die heel subtiel een extra touche geeft aan het ontwerp.

Unieke vormen en stansen

Als je aan iemand vraagt hoe een geboortekaartje eruit ziet, zullen de meest mensen vierkant roepen. Toch is er tegenwoordig veel meer mogelijk dan enkel en alleen maar een vierkant kaartje.

De snijmachines kunnen tegenwoordig de meest unieke vormen snijden en studio’s weten dit dan ook steeds unieker toe te passen.

Verschillende vormen zijn bijvoorbeeld:

Drieluiken – Waarbij de kaart drie vlakken heeft die als een harmonica in elkaar schuift. Met in het midden een extra vierkantje die juist uit het papier zal komen.

Vliegtuigje – De vorm van een geboortekaartje alsof het een papieren vliegtuigje is. Het is out-of-the-box en uniek.

Vlaggetjes – Stuur geliefde niet een vierkant kaartje, maar een vlaggetjes lijn. Die opgehangen kan worden op de deur met verschillende teksten en foto’s die mooi zichtbaar zullen zijn.

Foliedruk

Laat de naam van je kleintje uit het geboortekaartje springen met foliedruk. Door de glanzende folie, op een matte achtergrond, krijg je een uniek effect. De zon zal prachtig reflecteren en het geboortekaartje zal echt een highlight zijn bij de ontvangers. Een geboortekaartje met foliedruk is daarbij ook niet duurder dan een ander soort kaartje. Het is dan ook een kwestie van kiezen welke kleur jullie mooi vinden.

Er zijn verschillende kleuren foliedruk: Goud, zilver, koper, blauw en paarse folie. Elke folie zorgt voor een andere uitstraling. Zilver wordt vaak gebruikt bij geboortekaartjes voor jongens, waar koperfolie vaak terug te zien is bij kaart-ontwerpen voor meisjes.

Labeltjes

Je ziet ook steeds vaker geboortekaartjes waarbij er gebruik wordt gemaakt van labeltjes. Een splitpen of een touwtje waar een paar kleine labeltjes hangen, met daarop de naam, datum of de foto van het kindje. 

Doordat de geboorte informatie op de labeltjes staat, kan het geboortekaartje wat unieke in vorm zijn, omdat er minder ruimte voor tekst nodig is.

Eigen foto

Hoe schattig is het om een geboortekaartje te ontvangen waarin direct een foto te zien is van jullie schattige kindje! Er is geen één geboortekaartje die hetzelfde zal zijn, want een geboortekaartje met een foto van je eigen kindje is natuurlijk 100% uniek.

/Gastartikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.