Een behoorlijk aantal van mijn vaste lezers weet inmiddels wel dat ik een bezig bijtje ben en dat ik een hoop leuke dingen mag doen. Zo ben ik sinds oktober de content- en event marketeer voor Strong Babies. Ik ben zelf ruim 35 jaar geleden na 33 weken zwangerschap geboren en helaas is mijn zusje voor de geboorte overleden. Juist hierom staat Strong Babies dichtbij mij en heeft ‘het gewoon zo moeten zijn’ dat dit op mijn pad is gekomen. Ondanks dat Kerst er dit jaar toch heel anders uitziet dan we gewend zijn, willen we graag met jullie onze digitale Kerstboom optuigen! Hoe je mee kunt doen lees je hieronder!

Online Kerstballenactie

Om het grootste geboortefeest van het jaar met elkaar te vieren, doe je mee met de online Kerstballenactie van Strong Babies. Doneer een Kerstbal en samen tuigen we dit jaar de Kerstboom op! Met de opbrengst financiert Strong Babies onderzoek naar vroeggeboorte.

Hang via deze pagina een Kerstbal in de digitale Strong Babies Kerstboom. Je kiest zelf hoeveel ballen je ophangt en je bepaalt zelf voor welk bedrag. Betaal gemakkelijk en veilig via iDEAL. Met de opbrengst van deze kersballenactie financiert Strong Babies onderzoek naar vroeggeboorte.

Strong Babies – onze ambitie

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Dagelijks overlijden in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. 10 baby’s per dag houden blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap. We realiseren ons dat vaak niet, maar daarmee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren.

Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Wij richten ons op een betere opsporing, behandeling en preventie van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte en van aangeboren afwijkingen.

Start zelf een actie!

Kom zelf in actie voor Strong Babies en help mee om vroeggeboorte in Nederland terug te dringen of de gevolgen ervan te beperken! Vraag bijvoorbeeld een bijdrage voor je verjaardag of start een (online) sponsorloop. Je kunt ook plastic flessen inzamelen en het geld doneren. Maak op deze pagina zelf een actie aan of sluit je aan bij een bestaande actie. Met het account en de actiepagina die je aanmaakt, kun je vervolgens heel gemakkelijk sponsors werven voor jouw actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.