Kinderdekbedden: Welk kinderdekbed past bij mijn kind?

Wat zijn de belangrijkste dingen om te overwegen bij het zoeken naar het beste kinderdekbed? Ik vind dat kinderdekbedden lichtgewicht, wasbaar, natuurlijk en anti-allergisch moeten zijn. Hieronder vind je het beste advies over hoogwaardige kinderdekbedden.

Hebben baby’s een dekbed nodig?

Baby’s jonger dan 12 maanden mogen helemaal geen dekbed hebben, omdat ze hierdoor kunnen stikken. Baby’s van deze leeftijd kunnen ook heel gemakkelijk oververhit raken, dus het is veel veiliger en comfortabeler voor hen om in plaats daarvan lichte babydekens en slaapzakken te hebben.

Je kunt altijd zien of jouw kleintje zich op zijn gemak voelt door met de rug van jouw hand aan zijn buik te voelen om te zien of hij het erg warm heeft, en vervolgens zijn dekens zo nodig aan te passen.

Tip: Bij allnatura vind je hoogwaardige kinderdekbedden gemaakt van hoogwaardige natuurvezels die met de beste kwaliteit vakkundig verwerkt worden. De vulling en tijk zijn heerlijk ademend en zorgen voor een droog bedklimaat.

Welk kinderdekbed past bij mijn kind?

Kinderen en peuters hebben verschillende behoeften als het om dekbedden gaat. Hun lichaam kan de warmte niet zo effectief reguleren als volwassenen, wat betekent dat ze heel gemakkelijk oververhit kunnen raken als hun beddengoed te dik is. Daarom heeft jouw kind een dunner katoenen dekbed nodig met een lagere tog-rating – zelfs tijdens de wintermaanden.

Welk kinderdekbed past bij mijn kind?

Hoe warm moeten kinderdekbedden zijn?

Ervan uitgaande dat de temperatuur in hun slaapkamer ‘s nachts tussen de 18 en 21 graden blijft, is de beste beoordeling voor een dekbedovertrek voor een kind ouder dan drie jaar rond de 4,5 tog. Als hun slaapkamer in de winter meestal wat kouder wordt, dan kun je dit tot 9 togs meenemen.

Vanaf ongeveer een jaar is jouw kind al klaar voor zijn eerste natuurlijke kinderdekbedovertrek. Dit moet heel licht zijn en bij voorkeur niet meer dan 4 togs: nogmaals, als je je zorgen maakt dat ze te koud worden, houd dan de temperatuur van hun slaapkamer in de gaten en leg zo nodig dekens toe. Als ze drie jaar oud zijn, kun je overwegen om het aantal togs te verhogen, vooral tijdens de winter.

Welk materiaal dekbed past het beste bij mijn kind?

Hoewel het misschien vreemd lijkt om jouw kind een lichtgewicht dekbed te geven, is het belangrijk om te onthouden dat kinderen zich veel warmer zullen voelen onder zwaarder beddengoed dan een volwassene. Als de temperatuur van de slaapkamer van je kleintje ‘s nachts onder de 18 graden komt en je bent bang dat ze de kou voelen, geef je kind dan een knus dekentje of een sprei dat ze op hun beddengoed kunnen leggen als ze koud wakker worden.

Hoe lang gaat een dekbed mee?

Je dient jouw dekbed te vervangen als het slap begint aan te voelen, de vulling niet zo gelijkmatig verdeeld is of de vulling door de hoes begint te komen.

Aangezien jouw dekbed ‘s nachts op jou of jouw kind rust, in plaats van jouw gewicht op te nemen, zou het langer moeten meegaan dan hoofdkussens. De Slaapraad stelt voor dat een dekbed minimaal 5 jaar meegaat, maar een dekbed van goede kwaliteit, met een hoogwaardige vulling, minimaal twee keer zo lang.

Welk kinderdekbed past bij mijn kind?

Welke maat moet het kinderdekbed hebben?

Dit hangt natuurlijk een beetje af van de maat van het kinderbed. Baby’s en kleuters slapen meestal nog in een ledikantje. In een ledikant maak je gebruik van een kinderdekbed maat 100 x 135 cm. Ga je over naar een peuterbed dan is de maat 135 x 200 cm juist passend. Kinderdekbedden van allnatura zijn verkrijgbaar in beide maten, zodat het juiste dekbed voor jouw kleintje er zeker bij zit.

Kernpunten over kinderdekbedden:

kleine samenvatting van de belangrijkste punten bij het aanschaffen van een kinderdekbed:

  • Kinderen slapen onder een kinderdekbed
  • Dekbedden worden niet aanbevolen voor baby’s jonger dan 12 maanden.
  • Gebruik de juiste maat kinderdekbed.
  • Gebruik geen standaard eenpersoonsdekbed op een ledikant, anders loop je het risico dat je kind oververhit raakt door te veel beddengoed.
  • Vergeet niet dat je voor peuters en kleine kinderen, kleinere kussens moet gebruiken; deze moeten erg dun zijn, ongeveer 1 cm, aangezien normale kussens voor volwassenen blijkbaar kunnen resulteren in een slechte houding en een pijnlijke nek – of jouw kind slaapt in het midden van het bed om het kussen te vermijden.

Succes en een gezonde nachtrust gewenst!

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.