Ik krijg wekelijks een heleboel persberichten, waaronder aankondigingen van boeken die uitgekomen zijn, of op korte termijn uit gaan komen. Ik deel weer een lijstje boeken voor volwassenen met jullie.

Wat een scheidboek – Maaike Olde Olthof

Wat een scheidboek is voor iedereen die in scheiding ligt, over zo’n heftig besluit nadenkt of een geliefde heeft die worstelt met de gevolgen. Maaike Olde Olthof is een gescheiden moeder van twee dochters. In een verzameling columns verhaalt ze nuchter, kwetsbaar en met zelfspot over het dagelijkse leven rond de scheiding. 

Een scheiding is een drama waar ook bij gelachen mag worden, vindt Maaike. Zelf had ze weinig geen behoefte aan tips om meteen over misère overheen te stappen of oppervlakkige uitingen van sympathie, maar aan liefde en empathie. Lezen dat je niet de enige bent die door een scheiding gaat. Ervaren dat een ander minstens net zo veel scheid-ellende te slikken heeft. De openhartige columns in Wat een scheidboek zijn ontroerend en herkenbaar. Een deel werd eerder gepubliceerd in Vrouw Magazine.

Meer informatie vind je hier.

Work hard, travel harder – Suzanne van Duijn

Werken op de mooiste plekken ter wereld is voor velen een droom. Digital nomad Suzanne van Duijn laat in haar boek Work hard, travel harder zien hoe je van deze droom werkelijkheid kunt maken door zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Want als digital nomad ben je niet meer gebonden aan een bureau in een saai kantoor. Of het nu op Bali, in Sydney of Costa Rica is, werken met een laptop en smartphone kan tegenwoordig overal.

De afgelopen jaren heeft Suzanne geleerd hoe je productief kunt werken vanuit het buitenland, maar ook hoe je een succesvolle onderneming opbouwt onderweg, je kosten laag houdt op reis en genoeg verdient. In Work hard, travel harder deelt zij al deze lessen, waarvan ze zelf zegt dat ze die graag had willen lezen toen ze in 2016 begon.

Meer informatie vind je hier.

Louis en Louise – Julie Cohen

Op 8 september 1978 wordt een baby geboren – en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is de laatste letter van hun naam. Ze hebben dezelfde beste vrienden, hetzelfde rode haar, dezelfde droom om ooit schrijver te worden. Ze maken dezelfde verschrikkelijke nacht mee, en moeten leven met de gevolgen, Louis als man en Louise als vrouw.

Julie Cohen groeide op in Amerika, maar werd tijdens haar studie verliefd op Engeland. Sindsdien woont ze daar met man, zoon en hond. Voor haar romans won ze al verschillende prijzen. Eerder schreef ze de romans ‘Samen’ en ‘Zij, jij en ik’.

Meer informatie vind je hier.

De geheimen van het winterhuis – Sarah Lark

Ellinors wereld stort in als ze er per ongeluk achter komt dat zij en haar moeder niet verwant zijn aan de rest van hun familie. Op zoek naar de waarheid over haar afkomst reist Ellinor naar Kroatië en Nieuw-Zeeland, en ontdekt zo een tragisch liefdesverhaal en een groot familiegeheim…

Een meeslepende roman over drie vrouwen, in drie verschillende tijden en drie verschillende landen, die op zoek gaan naar de betekenis van familie.

Voor de fans van Lucinda Riley!

Meer informatie vind je hier.

De dood van Harriet Monckton – Elizabeth Haynes

In november 1843 wordt de 23-jarige lerares Harriet Monckton dood gevonden achter de kapel in Bromley die ze regelmatig bezocht. Het dorp is geschokt, helemaal wanneer het autopsierapport vermeldt dat ze zwanger was. Harriet bleek verwikkeld te zijn in relaties met ten minste drie mannen, maar ook haar goede vriendin Frances wordt gezien als verdachte in deze moordzaak.
Wie heeft Harriet Monckton vermoord, en met welk motief? En wie is de vader van haar ongeboren kind?

De dood van Harriet Monkton is gebaseerd op historische feiten.

Meer informatie vind je hier.

Spotify – Sven Carlsson & Jonas Leijonhufvud

Op 3 maart verschijnt het boek Spotify met nooit eerder onthulde feiten. Het boek, geschreven door twee Zweedse onderzoekjournalisten, is het eerste in zijn soort dat het volledige verhaal van de streamingdienst beschrijft.

Wat eerst een klein bedrijfje in een buitenwijk van Stockholm is, ontwikkelt zich tot het grootste streamingplatform voor muziek met een notering op Wall Street. In Spotify lees je het hele verhaal vanaf het moment dat oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon met het idee aan de slag gaan tot de grote speler in de muziekindustrie die het nu is.

Spotify beschrijft een wereld van intriges, geheime overeenkomsten en pogingen tot overname door bedrijven als Microsoft, Google en Tencent. Tegelijkertijd smeedt Daniel Ek zelf bondgenootschappen met Sean Parker van Napster en Facebook-CEO Mark Zuckerberg. Het onthult hoe Apple’s topman Steve Jobs Spotify probeert tegen te werken en gaat in op de weerstand van topartiesten als The Beatles, Taylor Swift, Neil Young en Jay-Z.

Onlangs heeft Netflix een serie over Spotify aangekondigd, gebaseerd op dit boek. Het is nog niet bekend wanneer de serie op Netflix te zien zal zijn.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.