Ik krijg altijd een heleboel persberichten, waaronder aankondigingen van boeken die uitgekomen zijn, of die op korte termijn uit gaan komen. Ik deel vandaag weer een aantal inspirerende boeken met jullie.

Drink meer Koffie – Bertil Marklund 

Een praktische gids vol wijsheid uit Scandinavië, dé regio op het gebied van gezond en gelukkig leven. Hierin ontkracht de Zweedse arts Bertil Marklund diverse gezondheidsmythes. Zo blijkt het drinken van koffie helemaal niet zo slecht te zijn – het verbetert juist de gezondheid! En een gebrek aan vitamine D eist jaarlijks meer slachtoffers dan huidkanker.

Marklund legt uit op welke 10 gebieden we meer moeten focussen om ons leven te verlengen en geluk te vergroten. 

Meer informatie vind je hier.

Zenles in een wereld vol lawaai – Charly Lownoise

Het leven van een top-dj is zwaar: lange dagen, veel optredens op verschillende locaties, slapen in hotelkamers. Ook het omgaan met de roem eist z’n tol. Niet iedere dj is daartegen bestand. Het leven van dj Charly Lownoise kwam tot rust toen hij in aanraking kwam met zen en meditatie. Dj is hij gebleven, maar met veel aandacht voor de spirituele kant van het leven. In dit boek vertelt hij over zijn pad en geeft hij de lezer 10 lessen mee.

Dj Charly Lownoise, artiestennaam van Ramon Roelofs
(DenHaag, 17 juni 1968), is al meer dan 25 jaar succesvol
producent van o.a. happy hardcore. Sinds 2009 is hij ook werkzaam als zenleraar.

Meer informatie vind je hier.

Jouw persoonlijke cyclusplanner – Vivian Reijs

Jouw persoonlijke cyclusplanner geeft inzicht in de cyclus, en Vivian geeft informatie over hormonen, en hoe ze te herstellen. De planner bevat talrijke tips op het gebied van voeding, beweging, supplementen en mindset. Daarna(ast) kun je zelf aan de slag met jouw eigen cyclusinvulagenda. Hierin houd je dagelijks een aantal zaken bij, zoals hoeveel koffie en alcohol je hebt gedronken, hoeveel suiker je at en hoeveel je bewogen hebt. Ook is er volop ruimte om andere zaken te noteren, alles om je meer bewust te laten worden van jouw gedrag op het gebied van eten, drinken, bewegen en je mindset. Dit is de eerste stap op weg naar een betere hormoonbalans!

Meer informatie vind je hier.

Good vibes, good life – Vex King

Het boek van Vex King, die veel tegenspoed in zijn eigen leven overwon, inspireert een volgende generatie spirituele zoekers. Hij helpt de lezer om de kracht van positiviteit te benutten en een leven te creëren om van te houden. Dit alles op een manier die eenvoudig te volgen, nuchter en herkenbaar is.

Vex King is een Brits-Indische lifestyleondernemer. Ondanks een uitdagende jeugd zonder vader en grotendeels zonder dak boven zijn hoofd, bouwde Vex aan een succesvolle carrière, met als doel anderen te helpen zichzelf en hun leven te transformeren.

Meer informatie vind je hier.

Niksen – Olga Mecking

Olga Mecking is dé journalist die het Nederlandse fenomeen niksen viral liet gaan met haar artikel voor The New York Times. ‘Stop. Just Stop. And Learn how to Do Absolutely Nothing’ werd meer dan 200.000 keer gedeeld. In een wereld die verwacht dat we constant output leveren, is niksen – de kunst van het nietsdoen – moeilijker dan het klinkt.

Niks hier maar op: Heb je het druk en ben je gestrest? Wanneer heb je voor het laatst even niets gedaan (nee, geen tv-kijken of een boek lezen)? We doen bijna altijd wel iets. Niksen is geen luxe maar een noodzaak. Het geeft je namelijk tools om beter met je dagelijkse uitdagingen om te gaan. Ook levert het je meer geluk, creativiteit en productiviteit op! Met humor, inzicht, grondig onderzoek en onderbouwing van experts laat Mecking zien dat nu even niets heel veel oplevert.

Meer informatie vind je hier.

Calm the fuck down – Sarah Knight

Calm the f*ck down geeft inzicht in een probleem van begin tot eind. Zo leer je allereerst objectief naar een probleem te kijken, zodat je de ernst ervan vast kunt stellen. Daarnaast moet je problemen die je niet aan kunt passen accepteren om vervolgens verder te gaan met dingen die wel aan te passen zijn.
Zoals Sarah zegt; stel jezelf de vraag ’Kan ik het controleren?’ Als het antwoord nee is, moet je proberen je angsten los te laten zodat je kan focussen op wat je wel kan controleren. In het geval van de coronacrisis kun je niet controleren wat andere mensen doen om het tegen te gaan. Je kan niet controleren of iemand wel of niet zijn handen wast of 1,5 meter afstand houdt. Wat je wél kan doen is je eigen keuzes aanpassen; jij kan thuisblijven, jij kan je handen goed wassen en er voor zorgen dat je genoeg afstand houdt van mensen.

Meer informatie vind je hier.

Met radicale compassie naar de wereld kijken – De RAIN-methode – Tara Brach

Een van de meest geliefde en vertrouwde mindfulness-leraren uit de VS biedt een levenslijn voor moeilijke tijden: de RAIN-methode. Deze methode geeft ons moed en biedt tegengif in deze huidige tijd.

Tara Brach is een leraar wiens werk uitkomst biedt bij de steeds toenemende hoeveelheid van nieuws, conflicten, eisen, angsten en stress. Stress die ons laat rondrennen op de automatische piloot en ons daarmee afsnijdt van echt aanwezig zijn en ons leven op een creatieve manier betekenis geven.

In Met Radicale compassie naar de wereld kijken biedt Tara een tegengif: een gemakkelijk te leren methode die je snel weer grip geeft op moeilijke emoties en die je losmaakt van beperkende overtuigingen.

Meer informatie vind je hier.

Hoe je thuis de wereld kunt redden een ding tegelijk – Tara Shine

We worden ons steeds bewuster van de impact die ons leven heeft op het milieu. We willen graag ons steentje bij dragen, maar weten niet altijd hoe.

In dit prachtige boek geeft milieuwetenschapper Tara Shine ongeveer 100 alledaagse voorbeelden van dingen die je gemakkelijk kunt veranderen en die echt een positieve impact hebben. Bij elk onderwerp staat achtergrondinformatie zodat je weet waarom bepaalde alternatieven goed zijn.

Van het omruilen van flesjes vloeibare zeep tot het vervangen van huishoudfolie en natte doekjes: alle suggesties zijn haalbaar, duurzaam en in veel gevallen besparen ze ook nog geld!

Meer informatie vind je hier.

Joy in organizing – Praktische tips voor het opruimen van je hoofd, hart en huis – alleen of met je gezin –  Camila Valim

De opruimhype leeft! Op social media wordt er massaal ontspuld en geminimaliseerd. Ouders werken thuis, kinderen zitten thuis, op dit moment lijkt het opruimen een nog grotere uitdaging! Hoe creëer je rust in huis? Een fijne thuiswerkplek zonder dat je struikelt over de kinderspullen? In Joy in Organizing deelt Camila Valim haar persoonlijke verhaal met nieuwe unieke opruimmethodes die nog nergens eerder vertoond zijn. Inspirerend, mindful maar ook praktisch.
 
Nederlands opruimgoeroe Camila Valim laat zien hoe je dit aanpakt! Met 10 thema’s, zoals typische excuses en fouten, je kinderen erbij betrekken en opruimen voor een verhuizing of na verlies van een dierbare, neemt ze het hele huis onder handen. Joy in organizing laat je zien dat wat onmogelijk lijkt, wel mogelijk is. Met opdrachten waarmee de lezer zelf aan de slag kan gaan!

Meer informatie vind je hier.

Astro Power – Vind je kracht in de maan en de sterren – Chani Nicholas

Astro Power is geen typisch astrologieboek zoals je ze tot nu toe kent. Dit boek geeft een op maat gemaakte horoscoop, waarbij de lezer zijn eigen pad ontdekt en gaande weg zichzelf beter leert kennen. Ontdek persoonlijke kansen, zwaktes en sterke punten door middel van Astro Power.

Astro Power transformeert horoscopen van generalisaties naar persoonlijke zaken als liefde en financiën maar ook naar oproepen tot actie met een links gerichte agenda.

Je doet zo ideeën op om jezelf te bevragen en zo praktische beslissingen te nemen over je toekomst. Dit doe je met o.a. de stand en patronen van de zon, maan en andere opkomende tekens, zoals bijv. Mercurius. Laat de maan en de sterren je helpen door een helder perspectief te bieden in deze troebele tijden.

Meer informatie vind je hier.

Mijmeren met de maan – Jo Cauldrick

Dit journal is schitterend geïllustreerd in kleur en bevat inspirerende quotes en creatieve teken- en  schrijfopdrachten die houvast bieden voor meer zelfreflectie. In de acht hoofdstukken ligt de focus telkens op een ander aspect, passend bij de stand van de maan.

Jo Cauldrick groeide op in Zuid-Engeland en als kind speelde ze veel in de tuin en praatte ze met haar grootmoeder over feeën en magische planten. Ze weet nog hoe ze toen uit het raam naar de maan staarde en zich afvroeg of ze erheen kon vliegen. Enkele jaren geleden pakte ze een pen en tekende haar eerste maankaarten om zichzelf en anderen meer te leren over de maan. Ze tekent en schildert al haar illustraties zelf en ze schrijft en droedelt graag. Jo combineert haar liefde voor de maan en de natuur met een onthaastingsfilosofie en een vleugje moderne mystiek. 

Meer informatie vind je hier.

Hoe de fuck vind ik geluk? – Thijs Lindhout

In de ogen van inspirator Thijs Lindhout is het leven niet volledig maakbaar en is geluk geen keuze. Na het bezoeken van tientallen seminars van geluksgoeroes en het interviewen van 180 BN’ers, geluksexperts en ervaringsdeskundigen kwam Thijs erachter dat er in het leven vier thema’s zijn die de rode draad vormen bij ieders persoonlijke zoektocht naar geluk, te weten actie, mindset, liefde en verbinding.

In het boek Hoe de fuck vind ik geluk? neemt Thijs je mee in deze thema’s vol met concrete inzichten en oefeningen voor de lezer, en met hilarische anekdotes over zijn eigen leven. De zoektocht naar jouw eigen geluk begint bij dit boek. Door middel van het volgen van de stappen uit het boek, kom je erachter waar jij gelukkig van wordt.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.